Slimme, duurzame campus trekt toptalent naar Booking.com

Duurzaamheid en intelligente systemen zijn onderscheidende kenmerken van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam. De campus past bij het strategisch doel van deze wereldleider in online reisdiensten: toptalent aantrekken en behouden.
Slimme duurzame campus trekt toptalent voor booking.com
Het hoofdkantoor is een smart building van 63.500 vierkante meter dat plaats zal bieden aan zo´n 4.000 medewerkers van over de hele wereld. Royal HaskoningDHV maakt sinds 2015 deel uit van het delivery team. We zijn verantwoordelijk voor project- en stakeholdermanagement, schreven het programma van eisen, gaven ondersteuning bij contractonderhandelingen en zorgden dat tijdens de ontwerp- en bouwfasen aan alle eisen werd voldaan.

Slimme systemen bieden gebruikers perfecte werkomgeving

Onze advisering over een slimme en gezonde werkomgeving ondersteunt Booking.com bij het realiseren van haar ambities. Zo kan straks elke gebruiker de eigen ruimte personaliseren, door interactie met het gebouw via apps en spraakbesturing. Het nieuwe hoofdkantoor is een ‘smart building’ dat voortdurend data verzamelt over het gedrag van haar gebruikers, het gebruik, de bezetting en het schoon houden van de ruimtes. De campus leert daarvan en wordt in de loop der tijd steeds slimmer, wat verdere optimalisatie van de werkplekken mogelijk maakt.

Proactieve klimaatregeling anticipeert op vraag en energiebesparing

Duurzaamheid is een belangrijke factor voor het hoofdkantoor, dat de BREEAM-duurzaamheidsrating Excellent heeft behaald. Een proactieve klimaatregeling die het verwarmings- en koelvermogen bepaalt en anticipeert op de vraag, minimaliseert de milieu-impact. Bij een verwachte hoge koelingsvraag slaat het gebouw koelte op, voert het aanpassingen uit om de zon buiten te houden en schakelt het onnodige elektrische apparatuur uit. Omgekeerd houdt het gebouw warmte vast als er warmtevraag wordt verwacht. Wanneer er meer stroom wordt gegenereerd dan nodig, slaat het systeem de overtollige energie op voor gebruik op een later tijdstip.
Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Language is changing...