Gelijkheid, diversiteit & inclusiviteit

Bij Royal HaskoningDHV streven we naar diversiteit. Verenigd door onze nieuwsgierigheid, verwelkomen we uniek perspectieven en zorgen we ervoor dat deze perspectieven door anderen worden gewaardeerd. 
Check al onze vacatures
Werken bij Royal HaskoningDHV | Gelijkheid, diversiteit & inclusiviteit

Wij geloven dat diversiteit de sleutel is tot ons succes, omdat we altijd het totaalplaatje willen begrijpen. Want alleen zo komen we de beste oplossingen en creëren we nieuwe en frisse ideeën. We doen ons best om een open-minded cultuur faciliteren waarin mensen door elkaar worden geïnspireerd. Met diversiteit van gedachten worden nieuwe perspectieven op tafel gebracht. En dat is belangrijk om een succesvol en duurzaam bedrijf te zijn en te blijven.   

We zijn toegewijd aan het bieden van een veilige werkomgeving voor iedereen. Een werkomgeving die gehoor geeft aan individuele skills, sterktes en perspectieven, ze inzet en versterkt, ongeacht geslacht, leeftijd, seksuele oriëntatie, religie, fysieke bekwaamheid of nationaliteit. 

We moedigen aan om in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie (ED&I) door ED&I als vast agendapunt op te nemen in alle bedrijfsbrede, managementteam- en teamvergaderingen. Het management bespreekt het hele jaar door regelmatig belangrijke kwesties in hun communicatie met het bedrijf en verwelkomen directe feedback van collega's over verbeterpunten.  

De Speak Up Awareness Day die we in november 2021 hebben gehouden, ondersteunde ons streven naar een collaboratieve, gelijkwaardige omgeving waarin iedereen zich op zijn gemak voelt om zichzelf te zijn. We zijn blij met de vooruitgang die we in 2021 hebben geboekt met twee finalisten in de European Women in Construction & Engineering Awards. Stefanie Stubbé, Consultant Water and Finance International, won de Cobouw Jong Talent Award. Onze Human Resources Management Director Meike Salvadó vermeld in de Next Leadership 50 van het Nederlandse zakenblad MT/Sprout. En onze vestiging in Vietnam wordt erkend als een van de beste bedrijven om voor te werken in Azië tijdens de prestigieuze jaarlijkse onderscheidingen van HR Asia. 

Belangrijke stappen en prestaties 

We zijn er trots op dat we zijn begonnen om de uitdagingen en hindernissen in onze traditionele industrie te overwinnen en de kracht van diversiteit in onze traditionele industrie en samenleving te ontsluiten. We werken aan blijvende verandering, met belangrijke stappen en resultaten.
Werken bij Royal HaskoningDHV | Gelijkheid, diversiteit & inclusiviteit
  • We zijn partners geworden van het Diverse Sustainability Initiative (DSI) om diversiteit binnen onze branche te helpen transformeren en bevorderen. We hebben ons lidmaatschap en onze toewijding aan het doel van Women in Engineering and Science (WISE) vernieuwd met als doel het aantal vrouwen en jonge meisjes in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) laten groeien. 
  • We hebben vanwege hun kwaliteiten vrouwelijke leiders in bestuursfuncties aangesteld en hebben daardoor sterke vrouwelijke rolmodellen in functies waar ze verandering kunnen bewerkstelligen en collega's kunnen inspireren. 
  • We hebben unconscious bias training gegeven aan teams en vooral aan managers en recruiters om bewustzijn te creëren van ieders onbewuste vooroordelen. 
  • We hebben interne netwerken opgericht voor collega's met een handicap, LGBTQ+ en diverse etnische achtergronden, hier kunnen zij best practices delen om zo beter inzicht te krijgen in elkaars ervaringen. 
  • We hebben ons gecommitteerd aan een gelijke vertegenwoordiging in longlists van wervings-, opvolgings- en ontwikkelingsprogramma's. We streven naar diverse selectieteams en interviewpanels.  
  • We zetten ons ook in om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen. Voor het Verenigd Koninkrijk is de rapportage van de loonkloof tussen mannen en vrouwen beschikbaar in ons UK Gender Pay Gap Report, dat onze vooruitgang weerspiegelt. 
  • We voerden interne en externe campagnes, vaak rond speciale dagen zoals Internationale Vrouwendag, om te delen wat we doen en om anderen te inspireren. 
  • We hebben de belofte van de G20 Empower Women ondertekend om de doorgroei van vrouwen naar leidinggevende posities te versnellen. 
  • In het Verenigd Koninkrijk lanceerden we ons eerste mentorschapsprogramma voor vrouwelijke werknemers, waarbij we ernaar streven vrouwen te ontwikkelen om toegang te krijgen tot hogere functies en zo de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten. 
  • In Vietnam lanceerden we een coachingsprogramma gericht op zachtere vaardigheden, op maat gemaakt voor onze Vietnamese senior vrouwelijke collega's. Dit volgt op de toezegging van onze directeur in Vietnam om de Women's Empowerment Principles in 2020 te ondersteunen. De zeven principes zijn ontwikkeld door de UN Global Compact en UN Women, om gendergelijkheid en vrouwen in machtsposities in bedrijven en gemeenschappen te ondersteunen.   

In 2022 lanceren we waar nodig verdere programma's in andere landen. We blijven meer vrouwen aanmoedigen voor techniek door middel van initiatieven zoals wervingscampagnes en loopbaanstimulering. 

Ik werk mee aan diverse uitdagingen, mijn inspanningen worden erkend en ik word ondersteund om te groeien op diverse gebieden. De organisatiewaarden zijn onderdeel geworden van mijn persoonlijke waarden en ik ben trots om te zien dat er belang wordt gehecht aan de organisatiecultuur in een divers en wereldwijd team.

Satyanan Kunta Associate Director Adivsory Group Maritime India
Language is changing...