Maak kennis met Henri, Projectleider Stedelijke & Regionale Ontwikkeling

Henri kwam ooit bij ons binnen als stagiair tijdens zijn mbo-opleiding. Nu, zo’n 10 jaar later, heeft hij zich doorontwikkeld tot Projectleider Stedelijke & Regionale Ontwikkeling waarin hij aan projecten werkt voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers. Benieuwd waarom Henri al 10 jaar met veel plezier bij Royal HaskoningDHV werkt? Hij vertelt het je graag!

Het mooie is dat we alle topexperts in huis hebben, je deze kennis meekrijgt en betere plannen en oplossingen kan toelichten bij je opdrachtgevers. Dit geeft mij inhoudelijk een enorme verdieping en sterkt mij in mijn rol

Henri HollebrandseProjectleider Stedelijke & Regionale Ontwikkeling

Van praktijkstage naar projectleider

Tijdens de afronding van mijn mbo-opleiding heb ik de mogelijkheid gekregen om bij Royal HaskoningDHV stage te lopen. In mijn stageperiode werd ik erg goed begeleid door mijn collega’s. Daardoor wilde ik graag nog meer van het bedrijf leren kennen en ben ik in 2012 gestart met het duaal traject hbo civiele techniek. De duale periode van werk en studie heb ik na 3,5 jaar afgerond met mijn afstudeeropdracht bij Royal HaskoningDHV. Bij de start van mijn werkzaamheden heb ik eerst de rol van ontwerper opgepakt. In deze rol heb ik me vooral gericht op binnenstedelijke en regionale infrastructuur. Voorbeelden hiervan zijn riolerings- of wegbouwkundige projecten. Het is prettig dat je in dit werk ook de link naar buiten had om projecten op te nemen en te schouwen. Vanuit het ontwerpwerk ben ik doorgegroeid naar de werkvoorbereiding. Hierbij was ik bezig met klein bestek zoals contact onderhouden met nutsbedrijven en het uitzoeken van kabel- en leidingwerk. De link maken met de realisatie van projecten vond ik ook super interessant. Daarom ben ik ook op enkele projecten toezichthouder geweest. Het was erg leuk dat ik de kans kreeg om dit op te pakken. Het mooiste was dat het dan ook mijn eigen ontwerp was waar ik buiten toezicht op mocht houden! Later verschoof mijn focus zich steeds meer op bestekken, langdurige projectplanning en voorbereiding. Ook heb ik meer financiële taken opgepakt binnen projecten. Zo heb ik mij ontwikkeld van ontwerper tot projectleider.

Variatie in projecten

Ik werk aan projecten voor veel verschillende opdrachtgevers, zoals: gemeentes, grote bedrijven, aannemers en projectontwikkelaars. Bij gemeentes krijg ik veel mee van de besluitvorming rondom projecten in de voorfase. Daarnaast werk ik ook aan ontwerpopdrachten voor GWW-aannemers. Voor mijn ontwikkeling was het erg goed om ook juist meer van die kant mee te krijgen. Deze grote verscheidenheid aan opdrachtgevers met steeds wisselende omstandigheden & wensen maakt het interessant! Het is mooi om te ervaren dat je bij Royal HaskoningDHV veel ontwikkelmogelijkheden hebt en krijgt. Er is altijd een grote variatie aan werkzaamheden en projecten. Er is zeker ruimte om vanuit eigen initiatief nieuwe projecten en taken op te pakken of om jezelf te ontwikkelen door opleidingen te volgen.

Een dynamische werkomgeving

In mijn rol is het rennen of stilstaan. Soms heb je iets afgerond en moet je vooruitplannen wat je nu gaat doen. Het kan ook zijn dat opdrachten die langer in de besluitvormingsfase zitten ineens weer van start gaan. Het kunnen schakelen in dergelijke fases is iets wat erg belangrijk is. Je kunt hierbij altijd terugvallen op je collega’s van je eigen vestiging of van andere vestigingen door heel Nederland.

Plezier naast je inhoudelijke werk

Naast het inhoudelijke werk is er ook altijd tijd voor ontspanning met collega’s. Om op een andere manier met je collega’s in contact te zijn, organiseren we vanuit de vestiging vaak een barbecue, een mountainbike- of racefietstour en een zeskamp. Afgelopen jaar hebben we met de vestigingen Rotterdam en Goes samen ons team gevoel versterkt met een sportieve middag aan het Grevelingenmeer. Ook kun je deelnemen aan landelijke hockey-, volleybal- en fietsactiviteiten, de jaarlijkse skivakantie of de Roparun.

Wil jij ook werken in een dynamische werkomgeving?

Kijk dan wat de mogelijkheden voor jou zijn!

Language is changing...