Er is hier volop aandacht voor de mens. Jouw talenten en interesses zijn het uitgangspunt voor jouw ontwikkelpad, zonder dat je vastzit aan een specifieke functie.
Daar sta je dan, op je eerste werkdag na jarenlang bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt. “De eerste periode was best wel even wennen. Je maakt een nieuwe start met een lege agenda die je in moet gaan vullen.” vertelt Martijn, senior project- en programmamanager. “De eerste paar weken heb ik meegewerkt aan een aantal tenders, waarvan we er ook een aantal wonnen. Dus ruim drie maanden na mijn start had ik dan ook een goed gevulde agenda.”
“Wat deze eerste periode hielp, was het ontzettende warme welkom.” vervolgt Martijn. “Het buddyconcept, waarbij je als nieuwe collega’s wordt gekoppeld aan een collega die je wegwijs maakt en bij wie je terecht kan met je vragen, werkte voor mij heel erg goed. En natuurlijk de brede, en relatief platte organisatie. Zo spreek ik het hoofd van mijn afdeling regelmatig, maar ook de directeur van de Business Line in Nederland en zelfs de CEO heb ik even gesproken na één van de gewonnen tenders. Dat in je eerste jaar vind ik wel vrij uniek voor een organisatie van deze omvang.”
Heeft Martijn de veelzijdigheid waar hij naar op zoek was bij ons gevonden? “Ja!” antwoord Martijn resoluut op deze vraag. “Ik ben momenteel projectleider van het Programma Aansluiting Wind Op Zee - Eemshaven, waar we een planMER uitvoeren voor het ministerie van Klimaat en Groene Groei. We kijken hier naar de effecten van alle kabels en leidingen die nodig zijn om de geplande windparken op de Noordzee te ontsluiten naar de Eemshaven. Een enorm project waar momenteel 273 mensen aan werken en waarin we samenwerken met Witteveen+Bos.”
“Maar ik werk bijvoorbeeld ook aan een opdracht voor de gemeente Olst-Wijhe. Een relatief kleine gemeente die te maken gaat krijgen met een grote dijkversterking langs de IJssel, tussen Zwolle en Deventer. Hier schrijf ik een programma beheersplan om de gemeente te helpen zich te organiseren rond een project van deze omvang. Dat doe ik niet alleen, maar samen met een collega.” vertelt Martijn. “Dat vind ik ook zo mooi aan onze organisatie, dat we praktisch altijd een tandem aanbieden, en vaak niet iemand alleen. Het samenwerken wordt zo georganiseerd dat er een junior en een medior of senior ergens aan werken, om het zo voor beide leuk en uitdagend te houden én tegelijk voor onze klanten continuïteit aan te bieden.”
“Naast deze projecten, werkte ik ook nog aan een ander project waarvan ik de tender heb getrokken en ik tijdelijk de rol van projectmanager heb ingevuld. In de dynamiek met de andere projecten lukte dat niet en inmiddels heb ik dat project dan ook kunnen overdragen.” vertelt Martijn. “Dit kon in een open gesprek, met respect voor mijn agenda en waardering voor mij als persoon. Dat vind ik toch echt wel heel fijn.”
“Ondanks dat het druk kan zijn, is er echt aandacht voor de mens.” vervolgt hij. “Er wordt gekeken naar waar je talenten en je interesses liggen en welk ontwikkelpad daarbij past. Je zit daarbij niet vast aan een functie, want het uitgangspunt is je talent en hoe we dat zo effectief mogelijk inzetten? Dat is een wezenlijk andere benadering dan dat ik gewend was.”
“Een goed voorbeeld hiervan is dat ik dit jaar ook ingezet wordt als coach binnen onze organisatie. Ik heb namelijk het afgelopen jaar een post-hbo opleiding gevolgd tot contextueel coach en ga daar ook komend jaar weer mee verder.”
Voeg je dan ook bij ons team in Noord-Nederland, want vanuit het regionale kantoor in Groningen zetten we ons in voor onze eigen leefomgeving en werken we aan vraagstukken op het gebied van duurzame mobiliteit, regionale ontwikkeling & infrastructuur in Friesland, Drenthe, Groningen en Overijssel.