Maak kennis met Martin, Adviseur Ecologie

Met al 12 jaar ervaring als Adviseur Ecologie kan Martin zich een expert noemen in het vak. Royal HaskoningDHV was al een bekende organisatie voor Martin vanwege zijn afstudeerstage bij de organisatie. Nu werkt hij er weer met veel plezier. Benieuwd waarom? Lees zijn verhaal!
martin droog

Van een waterschap in Limburg, de gemeente Waddinxveen en de TU Delft tot aan de wateren van Rijkswaterstaat, elke dag is weer anders!

Martin DroogAdviseur Ecologie

Van adviesbureau en ondernemerschap naar Royal HaskoningDHV

“Na een tijd te hebben gewerkt bij een ander groot adviesbureau en mijn eigen bedrijf te hebben opgericht, was ik klaar voor een nieuwe stap. Met praktische ecologische kennis vanuit mijn bedrijf en werkervaring bij een adviesbureau ben ik hierover gaan nadenken. Het gemis om te werken met vakspecialisten aan integrale, grote en complexe projecten was toch wel groot.”

“Fijn is dat ik door mijn carrière heen contact heb gehouden met connecties waarmee ik had gewerkt tijdens mijn stage bij Royal HaskoningDHV. Een groot deel van de collega’s destijds werken er nu nog. Dat is een warm welkom! Mijn registratienummer heb ik ook hetzelfde gehouden, haha! Momenteel werk ik op locatie Eindhoven als Adviseur Ecologie en ik heb het er erg naar mijn zin. Ik neem kennis en ervaring mee, maar ik krijg ook veel nieuwe kennis en inspiratie terug bij Royal HaskoningDHV door de grote netwerkorganisatie.”

Meer over het brede speelveld als Adviseur Ecologie

“Mijn achtergrond als Adviseur Ecologie bevindt zich in de waterkwaliteit. In dit domein voer ik vele projecten uit. Ook werk ik met de kennisgroep ecohydrologie, een groep die zich meer bezig houdt met het land. Denk aan het uitvoeren van systeemanalyses: hoe functioneert een ecosysteem? En wat zijn de natuurwaarden? Welk effect mag van maatregelen worden verwacht? Interessant om hier dieper op in te gaan met concrete resultaten en actieplannen als gevolg.”

“Ook biodiversiteit is een belangrijk en wereldwijd groeiend onderwerp. Doordat er nog geen concrete wetgeving en kaders bestaan is het een belangrijke zoektocht naar hoe hier het best duiding aan kan worden gegeven. Hier houd ik mij mee bezig, onwijs interessant! Op een creatieve en analytische manier kan ik hier proactief mee aan de slag voor bijvoorbeeld gemeenten en universiteiten. Met praktische handvatten, richtlijnen en kaders help je organisaties vooruit om het verschil te maken met hun biodiversiteitdoelen. Dit thema zit ook dicht tegen klimaatadaptatie aan (o.a. het effectief tegengaan van wateroverlast, droogte, hittestress), ik kan me dus erg breed inzetten!”

Mijn ervaringen over het team en de organisatie

“Het team Biodiversiteit en Natuurlijke Systemen vind ik erg leuk, we zijn een divers team aan collega’s qua leeftijd, achtergronden en ervaringen. Vanuit ons team kom je door de diverse projecten veel in contact met andere groepen, zoals de groep van klimaatadaptatie. Een groot voordeel van het werken bij Royal HaskoningDHV is de enorme antenne die we hebben als grote organisatie. Met zijn allen kunnen we écht dingen voor elkaar krijgen. De topkennis die we in huis hebben daarvoor is geweldig. Zo kun je ook optimaal met en van elkaar leren.”

Van Limburg tot aan Delft

“Van een waterschap in Limburg, de gemeente Waddinxveen en de TU Delft tot aan de wateren van Rijkswaterstaat, elke dag is weer anders! Zo maak je in heel Nederland impact en zo leer je het land op een heel andere manier kennen.”

Wil jij ook voortdurend werken aan nieuwe uitdagingen?

Dan is een baan in ons team van ecologie experts misschien wel wat voor jou.

ecologie cta
Language is changing...