17-07-2023

Maak kennis met Parastoo, Procestechnoloog

Parastoo's stage tijdens haar Master Environmental Science and Technology bij IHE Delft leidde tot haar rol als Proces Technoloog binnen onze afdeling Afvalwater. Iets waar ze nu, 2 jaar later, nog steeds veel plezier aan beleefd. Benieuwd naar wat haar werk zo leuk maakt? Lees dan snel verder!
Parastoo Mirzaee

Onderzoek doen naar innovatieve manieren om de technologie te verbeteren én het direct toe kunnen passen, is wat deze rol voor mij zo leuk maakt.

Parastoo MirzaeeProcestechnoloog

Innovatief onderzoek toepassen in de praktijk

“Als Procestechnoloog werk ik binnen het Research & Development Team van de afdeling. Als team zijn we continu bezig met het doorontwikkelen van onze technologieën, zodat deze steeds efficiënter en effectiever worden. Door kleine veranderingen zoals het slimmer inzetten van de apparatuur of met het doorvoeren van procesveranderingen, maken we een grote impact. En hiervoor werken we ook een hoop samen met universiteiten, zoals bijvoorbeeld de TU Delft. Onderzoek doen naar innovatieve manieren om de technologie te verbeteren én het direct toe kunnen passen, is wat deze rol voor mij zo leuk maakt.”

In haar rol als Procestechnoloog houdt Parastoo zich echter niet alleen maar bezig met het optimaliseren van onze technologie. “Ik werk ook mee aan projecten voor klanten. Hierbij komen klanten naar ons met een vraagstuk. Met het vraagstuk in ons achterhoofd gaan we aan de slag in het lab en doen we diverse tests om zo te komen tot mogelijk oplossingen.”

“Een van de redenen dat dit voor mij de perfecte baan is, is dat ik een deel van mij tijd besteed achter m’n computer en een deel van mijn tijd on-site ben. Zo kan ik me op de ene dag volledig storten op een diepgaande analyse, maar loop ik de volgende dag rond op een afvalwaterzuivering. De ideale combinatie wat mij betreft.”

Niet alleen projecten in Nederland

Ondanks dat het team gevestigd is in Nederland, betekent dat niet dat je alleen maar aan Nederlandse projecten werkt. “Een van de hoogtepunten tot nu toe was een pilotproject waarbij ik de kans kreeg om 3 maanden naar Canada te gaan en te zien hoe onze technologie daar echt het verschil maakt. Het ontmoeten van en werken met mensen in andere culturen was een hele gave ervaring. Een mooie uitdaging waarbij ik uit mijn comfortzone moest stappen en waarvan ik een hoop heb geleerd.”

Enhancing Society Together

Als organisatie hebben wij een missie, to enhance society together. “Een mooi voorbeeld hoe ik in mijn rol bijdraag aan de maatschappij is een project waaraan in recentlijk heb meegewerkt bij een drinkwaterbedrijf. In Nederland is er behoefte aan steeds meer drinkwater, maar het waterbedrijf had geen ruimte om meer water te behandelen en gereed te maken als drinkwater. Wij hebben ze geholpen hun processen slimmer te maken, waardoor er ruimte kwam om meer water te behandelen. Het voelt goed om zo’n directe bijdrage te hebben in het beschikbaar maken van meer drinkwater.”

“Maar in mijn ogen verbeteren we de samenleving niet alleen met onze innovatieve oplossingen, maar ook in de manier waarop we omgaan met onze klanten. We luisteren echt naar wat de klant nodig heeft en helpen ze vervolgens met een maatwerkoplossing die hun problemen écht oplost.”

Leren van elkaar

We hebben experts op oneindig veel gebieden in huis. En we stimuleren onze collega’s om het contact met elkaar op te zoeken en te leren van elkaars ervaringen en perspectieven. Iets wat ook Parastoo ervaart. “Het fascineert me hoeveel kennis er binnen dit bedrijf aanwezig is. Het maakt niet uit wat voor probleem je tegenaanloopt, er is altijd wel een collega die je ermee kan helpen. En het fijne is dat iedereen heel down-to-earth is en je te helpen en dat niemand je veroordeeld als je iets niet weet.”

Young Professional Program

Bij ons geef je vorm aan je eigen carrièrepad. Om junioren een vliegende start te geven, ontwikkelde we het Young Professional Program. Een tweejarig programma waarbij je zowel je hard- als soft skills ontwikkeld middels diverse trainingen en workshops. “Ik vind de opzet van het Young Professional Program geniaal. Je leert veel collega’s kennen uit andere onderdelen van de organisatie en hierdoor krijg je veel meer inzicht in wat voor gave dingen we eigenlijk allemaal doen. Gedurende het programma breng je veel tijd met elkaar door, bijvoorbeeld tijdens een meerdaags basecamp, en hierdoor bouw je echt een sterke band op met elkaar.”

Ook een baan met impact?

Dan is een baan in ons team van experts misschien wel wat voor jou. Want wij hebben één missie: het leveren van schoon en veilig drink- en proceswater en het zuiveren van afvalwater tot een schone herbruikbare stroom van water en grondstoffen. 

waterzuivering_cta
Language is changing...