Maak kennis met Aleksandra, Engineer Brandveiligheid

Na afgestudeerd te zijn in Environmental Engineering en Renewable Energy Sources in Polen, verhuisde Aleksandra naar Nederland. Een paar jaar later, werkt Aleksandra als Engineer Brandveiligheid voor ons Fire Safety & Security Team. Benieuwd wat haar werk zo interessant maakt? Lees dan snel verder!
Aleksandra Andrzejczyk

Sinds ik bij de organisatie ben gekomen, heb ik in een korte periode zoveel geleerd. En dat is vooral te danken aan het geweldige team waarin ik werk.

Aleksandra AndrzejczykEngineer Brandveiligheid

De overstap

“Ik was niet op zoek naar een nieuwe baan, omdat ik het nog erg naar mijn zin had bij mijn vorige werkgever. Maar na benaderd te zijn door iemand van Royal HaskoningDHV en meerdere gesprekken te hebben gevoerd, was ik overtuigd. De teammanager was vanaf het eerste moment ontzettend aardig en sprak goed over het team. Bijna twee jaar geleden ben ik aan de slag gegaan bij het team en ik heb daar geen moment van gehad.”

“Zoals de manager tijdens de gesprekken al zei: het team is geweldig. We hebben een Fire Safety & Security team, wat betekent dat het ene deel zich bezighoudt met beveiliging en het andere deel met brandveiligheid. Allemaal voor projecten in verschillende branches.”

Werken aan internationale projecten

Bij onze organisatie kun je diverse projecten verwachten omdat we altijd voorop lopen met nieuwe innovatieve oplossingen. Dit brengt uitdagend en spannend werk met zich mee dat je stimuleert om een groeimindset te hebben. “Ik werk vooral aan Mission Critical Facilities projecten, waarbij ik ervoor zorg dat de datacenters die zij ontwerpen voldoen aan de brandveiligheidsnormen. De meeste van hun projecten zijn internationaal en vereisen dan ook de Engelse taal. De data centre business kan soms behoorlijk uitdagend zijn, omdat het zo'n snelle omgeving is, maar dit maakt het ook super leuk.”

“Het internationale karakter van data centre projecten, is wat me ervan heeft overtuigd om hieraan te werken. Het grootste pluspunt is dat we ook projecten in Polen doen, waardoor ik daarheen kan reizen en het kan combineren met het bezoeken van mijn familie. Maar ik reis ook naar andere landen. Vorige week was ik bijvoorbeeld in Duitsland en eind deze maand ben ik in Milaan. Echter is reizen naar andere landen voor een project niet verplicht; als je liever niet reist, kun je veel voor elkaar krijgen via online meetings. En aangezien ons team in veel verschillende vestigingen werkt, kun je ook aan lokale projecten werken. Het brede scala aan projecten is iets wat ik leuk vind, want ook al vind ik de datacenterprojecten leuk, probeer ik ook altijd een ander soort project ernaast te doen.”

Altijd iets te leren

Door te werken aan nieuwe en inspirerende projecten kun je je ontwikkeling en carrièredoelen stimuleren. Dat ervaart ook Aleksandra: "Sinds ik bij de organisatie ben gekomen, heb ik in een korte periode zoveel geleerd. En dat is vooral te danken aan het geweldige team waarin ik werk. Ze zijn bereid hun kennis te delen, waardoor je je expertise kunt verbreden. En de fire safety discipline is erg breed; er zijn veel onderwerpen waar je je mee bezig kunt houden. Er is dus altijd wel iets nieuws dat je kunt oppikken.”

“Een voorbeeld daarvan is voor mij alle verschillende internationale regelgeving. Elk land heeft zijn eigen normen en daar moet je van op de hoogte zijn. Dat kan uitdagend zijn, maar tegelijkertijd juist ook heel interessant. Soms ben ik verrast hoe sommige goed ontwikkelde landen jaren achterlopen met hun regelgeving.”

Mijn werkgebied uitbreiden

Bij ons kun je je eigen carrière vormgeven. Door je nieuwsgierigheid en interesses te volgen, ontdek je nieuwe expertisegebieden om in te duiken, nieuwe functies om in te groeien en nieuwe collega's om van en met te leren. “Toen ik hier begon, zat mijn expertise vooral in installaties, zoals sprinklers. Ondanks mijn mechanical engineering achtergrond, heb ik dit uitgebreid naar detectie, wat meer in lijn is met electrical engineering. Het is vrij eenvoudig om je werkgebied zo uit te breiden, omdat je bij de meeste projecten in duo's werkt met een mechanical engineer en een electrical engineer. Zo leer je van elkaar en pik je vanzelf nieuwe kennis op. Een ander voorbeeld van verbreding is mijn recente besluit om meer te leren over gasonderdrukkingssystemen en daarvoor een cursus te volgen in Warschau.”

Wil jij ook een baan waarin je elke keer nieuwe dingen leert?

Dan is het Fire Safety & Security Traineeship misschien wel wat voor jou!

brandveiligheid CTA