12-12-2023

Ons Groningse kantoor is nu officieel Paris Proof

Tijdens het Paris Proof Congres op donderdag 30 november in Den Haag heeft De Stek, het Groningse kantoor van Royal HaskoningDHV, een van de eerste drie WEii-certificaten ontvangen. WEii staat voor Werkelijke Energie intensiteit indicator en toont objectief en uniform aan dat een gebouw Paris Proof is. De Stek is all electric, dus gasloos, en het energiegebruik is 50% lager dan in een standaard kantoorgebouw. Royal HaskoningDHV, de hoofdhuurder, maakte zelf het technisch ontwerp.
Interieur gebouw De Stek, Groningen

De WEii-score van een gebouw wordt bepaald op basis van het werkelijke gemeten energiegebruik en de gebruiksoppervlakte van het gebouw. De Stek heeft een WEii-score van 63 kWh/m2 per jaar. Dat is ruim onder de Paris Proof-norm van 70 kWh/m2 per jaar.

Het kantoorpand, met alle werkruimtes op de begane grond, heeft een complete metamorfose ondergaan. Dankzij isolatie, het gebruik van bodemwarmte, de plaatsing van zonnepanelen en diverse andere verbruiksbeperkende maatregelen ging het energiegebruik drastisch omlaag.

Door de totale upgrade, inclusief alle energiemaatregelen, is De Stek nu in vele opzichten een aantrekkelijk, duurzaam en toekomstbestendig kantoorgebouw. Royal HaskoningDHV huurt zelf het grootste deel. Daarnaast is er een aantal scale-ups en kleine bedrijven neergestreken, waardoor er een veelkleurige, inspirerende community is ontstaan.

We werken elke dag voor onze klanten aan onder meer de energietransitie en aan duurzaamheid. Dan mogen we zelf natuurlijk niet achterblijven. We willen het goede voorbeeld geven, practice what you preach.

Frits SmedtsFacility manager Royal HaskoningDHV

De Stek geeft energie

Frits Smedts vervolgt: ‘Daarom hebben we enkele jaren geleden de ambitie uitgesproken dat onze kantoren Paris Proof moeten zijn. Tegelijkertijd willen we een inspirerende werkomgeving bieden, waar talenten van binnen en buiten onze eigen organisatie elkaar kunnen ontmoeten en het beste uit zichzelf halen. Dat komt allemaal op een fantastische manier samen in De Stek. Werken op zo’n plek geeft je energie, terwijl het maar heel weinig energie kost.’

De WEii is ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC) en TVVL, de vereniging van professionals in de installatietechniek. De andere twee WEii-certificaten zijn uitgereikt aan het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. in Utrecht en het kantoorgebouw van adviesbureau INNAX in Veenendaal.

Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Language is changing...