Maak de gebouwde omgeving gezond, veilig en comfortabel

Een prettig, gezond en veilig gebouw. Simpele woorden, maar iedereen die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling of beheer van vastgoed weet hoeveel hierbij komt kijken. Is alles perfect geregeld, dan zullen weinig gebruikers of bezoekers hier ook maar een seconde bij stil staan. Gaat er echter iets mis, dan zijn de gevolgen ook direct groot.  
neem contact met ons opneem contact met ons op
Maak de gebouwde omgeving gezond, veilig en comfortabel
Er worden daarom terecht hoge eisen gesteld aan de gezondheid en veiligheid van gebouwen en hun omgeving. Via wet- en regelgeving, maar ook door de mensen die het gebouw bezoeken als klant of patiënt, gebruiken als medewerker of huren voor hun organisatie. Een prettige, comfortabele omgeving om in te werken zal bovendien nieuw talent aantrekken. Terwijl het tegenovergestelde kan zorgen voor stress en een hoog ziekteverzuim.

Wij helpen gebouweigenaren, beheerders en ontwikkelaars te voldoen aan alle veiligheid- en gezondheidseisen om zo een prettig, veilig en gezond gebouw te creëren dat aansluit op de bedrijfsidentiteit en behoeftes van de gebruiker.

Inzicht in verschillende scenario’s voor een gezond gebouw

Wat levert investeren in gezondheid en veiligheid je uiteindelijk op? Hoewel het belang van een prettig, gezond en veilig gebouw voor iedereen duidelijk is, wil je zeker weten dat je de beste toekomstbestendige oplossing kiest.

Door middel van simulaties geven wij voor complexe gebouwen inzicht in verschillende scenario’s. Zo kunnen verschillende oplossingen worden vergeleken op het gebied van milieu-impact, energieverbruik en financiële investering. En zien we welke keuze voor de meeste verbetering zorgt voor bijvoorbeeld de akoestiek, luchtkwaliteit of het comfort. Zo weet je direct wat een investering je oplevert.

Creatieve maatwerkoplossingen voor een prettige omgeving

Ons uitgangspunt is dat we een prettige omgeving willen creëren die zowel voldoet aan de wensen en ambities van de gebruikers als aan alle wet- en regelgeving. We kijken daarom niet alleen naar wat er volgens de voorschriften technisch moet en kan, maar ook naar de juiste inpassing.

Wanneer in een gebouw verschillende soorten werkzaamheden plaatsvinden, dan vraagt dit om voorzieningen die daarbij passen. Onze creatieve oplossingen werken zo echt voor het bedrijf en de gebruikers.

Gezond gebouw met een goed binnenklimaat

Een gezond en comfortabel binnenklimaat is belangrijk voor de gezondheid van de gebruikers van jouw gebouw. Het zorgt bijvoorbeeld voor een hogere productiviteit en verlaagt ziekteverzuim. In een prettig en gezond gebouw houd je onder andere rekening met de luchtkwaliteit, lichttoetreding, visueel comfort, akoestiek en binnentemperaturen.

Het Bouwbesluit stelt dan ook minimumeisen aan de gezondheid in gebouwen. Om ervoor te zorgen dat jouw gebouw voldoet aan deze eisen zijn er de WELL Building Standard en Fitwel certificeringsmethoden. Deze richten zich op de gezondheid en het welzijn van gebouwgebruikers, bezoekers en medewerkers.
Een prettig veilig en gezond gebouw-WELL icons
Welzijn certificering WELL en Fitwel

Samenspel met de directe omgeving

De omgeving waar het gebouw staat heeft direct impact op de gezondheid en veiligheid. Wat zie je als je uit het raam kijkt? Hoeveel geluidshinder heb je van de snelweg naast de deur? Ook willen we op steeds complexere plekken bouwen wat extra risico’s met zich meebrengt.

Onze experts kijken niet alleen naar het optimaliseren van wat er in het gebouw gebeurt, maar ook naar de buitenkant en de omgeving waar het gebouw in staat. Door in een vroeg stadium al slim na te denken over de omgeving kunnen we alle kansen die dit biedt benutten en het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk maken.

Beveiliging op maat


Hoe zorg je ervoor dat mensen niet op plekken komen waar je ze niet wilt hebben? Dit is voor elk gebouw een uitdaging, maar helemaal als er meerdere huurders zijn (multi-tenant gebouwen). En het gaat verder dan alleen fysieke beveiliging. Ook het beschermen van je data vraagt om een goed doordacht veiligheidsprotocol.

Elke organisatie is anders en daarom geloven wij niet in standaard oplossingen. We helpen je om de beveiligingsdoelen te bepalen, zodat we vervolgens een beleid kunnen opstellen dat aansluit bij je organisatie en het domein waarin gewerkt wordt. Daarna zoeken we de technische oplossingen die daarbij passen. De visie op beveiliging bepaalt de techniek, niet andersom.

Brandveilig en bruikbaar


Over de brandveiligheid van een gebouw moet al in een vroeg stadium worden nagedacht. Het materiaalgebruik, technische installaties, vluchtroutes om naar buiten te komen, allemaal hebben ze impact op de veiligheid van het gebouw.

Door verschillende disciplines te combineren en samen te werken met architecten, installateurs, constructeurs en de brandweer, zorgen we ervoor dat het gebouw brandveilig is en tegelijkertijd blijft voldoen aan de behoeftes van de gebruikers.
Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Blijf op de hoogte  - Ontvang regelmatig updates over toekomstbestendige en duurzame gebouwen

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig updates over toekomstbestendige en duurzame gebouwen

Loading...

Gerelateerde updates en nieuws