Voor een gerichte aanpak is het belangrijk om te kijken hoe dit binnen jouw organisatie kan worden toegepast. Daarbij spelen ook de staat van je vastgoed en de problemen waar je mee te maken hebt een rol. Misschien staat een groot deel van je kantoorruimte wel leeg omdat je organisatie het hybride werken heeft omarmd en werkplekken flexibeler worden ingezet. Of misschien kan de koppeling tussen je vastgoedstrategie en de onderhoudsplannen voor de lange termijn worden geoptimaliseerd, zodat vastgoedonderhoud een stuk effectiever en efficiënter wordt.
Met het juiste inzicht duiken we samen in de doelstellingen van je vastgoedportefeuille. Dat doen we in onze strategiebesprekingen. Hoe kunnen we jouw investeringen in duurzaamheid laten bijdragen aan de juiste doelen? En kunnen we de gezondheid en veiligheid in het gebouw nog verder verbeteren? Als je op een slimme manier naar je vastgoedportefeuille kijkt, zal de waarde hiervan alleen maar toenemen.
Met de ontwikkeling van Monarch IV creëert het Rijksvastgoedbedrijf 20.000 m2 extra kantoorruimte. De gevolgen van ontwerpkeuzes waren direct zichtbaar dankzij de computermodellen en algoritmes van het parametrisch ontwerp. Met dit model konden we elk element van de diagridstructuur afzonderlijk berekenen. Dat leverde een aanzienlijke materiaalbesparing van ca. 30% op.
Iedereen verwacht dat overheden en de publieke sector het voortouw nemen, of het nu gaat om het opstellen van net-zero of het implementeren van eisen voor duurzaamheid en digitale normen. Met een gedegen vastgoedstrategie en route naar een kleinere CO2-voetafdruk kun je ervoor zorgen dat je gebouwen en organisatie voldoen aan de door jou gestelde normen en doelen.
Bij deze uitdaging streven we naar een slimmer gebruik van gebouwen – niet alleen wat betreft energiegebruik, maar ook op het gebied van circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Met onze integrale benadering zien we jouw gebouwen in hun bredere context. Zo kijken we ook naar gebruik, geschiedenis, locatie en (toekomstige) behoeften om ze nog beter te maken. Beter voor het milieu, en voor de mensen die de gebouwen gebruiken.
Hierbij zetten we digitale hulpmiddelen en automatisering in om datagestuurde beslissingen te nemen, efficiëntieverbeteringen te vinden en onze oplossingen snel te optimaliseren.