Maak kennis met Benjamin, Mechanical Engineer

Bijna 5 jaar geleden is Benjamin begonnen bij Royal HaskoningDHV. Als Mechanical Engineer ondersteunt hij de lead engineers met berekeningen, bezoeken aan de bouw en het digitaal werken door middel van BIM. Slimme oplossingen en automatisering staan hierbij centraal. Benieuwd aan welke projecten Benjamin werkt en hoe hij de sfeer ervaart? Lees dan snel verder!
benjamin van de velde

Voor mij is vooral de kennis en begeleiding de reden waarom ik hier zo op mijn plek zit.

Benjamin van de VeldeMechanical Engineer

Unieke support vanuit de organisatie

Bij Royal HaskoningDHV geven we prioriteit aan jouw ontwikkelmogelijkheden. Want stilstand, is achteruitgang. Wil je breder leren over een vakgebied? Dan zijn hier altijd mogelijkheden voor. Maar ook aan verdieping is er geen gebrek. Benjamin is hier erg blij mee: “Toen ik bij Royal HaskoningDHV binnen kwam, had ik voor mijn gevoel nog niet voldoende opleidingen gevolgd. In het eerste jaar kreeg ik al direct de mogelijkheid om de postbachelor HIT-W (Hogere installatietechniek voor werktuigkundige installaties) te volgen bij Avans+. Tijdens werktijd heb ik mij enorm kunnen ontwikkelen en verdiepen in dit vakgebied. Dit kwam ten goede tijdens de projecten bij Royal HaskoningDHV. Want wat ik leerde, kon ik namelijk vrijwel direct toepassen in mijn werk. Dit is voor mij een fijne manier van leren. Nu ben ik bezig met de volgende postbachelor, de HIT-E (Hogere installatietechniek voor elektrotechnische installaties). Door deze postbachelor te volgen, krijg ik meer kennis van elektrotechnische installaties, een discipline waar ik vaak mee samenwerk.”

Een duurzame impact maken

Bij ons werk je dagelijks aan grensverleggende projecten, technieken én innovaties. Of het nu gaat om kantoren, universiteiten, ziekenhuizen, laboratoria of industrie: wij kijken naar de impact van de gebouwde omgeving. En dat gaat verder dan alleen de functionaliteit. We zetten compleet nieuwe projecten op en schenken ook nieuw leven aan oude gebouwen. En hierbij hebben we aandacht voor zowel de maatschappelijke, economische als milieutechnische aspecten.

Benjamin vertelt hier meer over: “Een mooi project waar ik mee bezig ben is het verduurzamen van de Wageningen Universiteit (WUR). Om van het aardgas af te stappen voor de verwarming van de gebouwen, zijn we bezig met het ontwerpen van warmtepompinstallaties. Deze installaties worden aangesloten op de campusbrede WKO-ring (Warmte en Koude Opslag). Hiermee kan energie uitgewisseld worden tussen verschillende gebouwen en opgeslagen worden in het grondwater. Ik help mee aan alle fases van het ontwerp, het 3D modelleren van de techniekruimtes en de begeleiding van de uitvoering. In onze organisatie staan we erg achter deze ontwikkelingen en dragen we hier graag een steentje bij.”

“Ook voor andere universiteiten zetten we ons in, zoals de Radboud Universiteit in Nijmegen en Technische Universiteit in Delft. Naast universiteiten werk ik ook vaak aan ontwerpen voor laboratoria en ziekenhuizen. Deze gebouwen komen weer met hun eigen uitdagingen. Naast de opwekking van warmte en koude, ontwerpen we onder andere ook installaties voor de luchtbehandeling, sanitair en (medische) gassen.”

De uitdaging in het werk

Bij ons vind je een grote diversiteit aan projecten, omdat we altijd vooroplopen met nieuwe en innovatieve oplossingen. Benjamin bevestigt deze diversiteit aan projecten en ziet hier zijn uitdaging in: “Voor mij zit de uitdaging voornamelijk in het integreren van alle disciplines en onderwerpen die nodig zijn voor een ontwerp van een gebouw en de bijbehorende installaties. Rekening houden met het mensenwerk is hierbij van enorm belang. Tussen, maar ook binnen de verschillende disciplines moet er veel worden afgestemd om tot een compleet ontwerp te komen. Een overleg kan bijvoorbeeld plaatsvinden tussen afdelingen zoals constructies, bouwfysica, brandveiligheid, elektrotechniek, meet-en-regeltechniek en de architect. Hierin zit de uitdaging om met alle verschillende specialismes tot een optimaal ontwerp te komen.”

Waarom Royal HaskoningDHV?

“Voor mij is vooral de kennis en begeleiding de reden waarom ik hier zo op mijn plek zit. Als ik er even niet uitkom, is er altijd wel een collega die ik kan vragen om uitleg. Mijn afdelingshoofd denkt goed met mij mee en vraagt bijvoorbeeld aan welke projecten ik graag zou willen werken. Ook wordt persoonlijke groei en ontwikkeling erg gestimuleerd.”

“Ik werk aan gave en uitdagende projecten samen met fijne collega’s. Er hangt een gezellige sfeer op de afdeling en er worden leuke activiteiten georganiseerd. Ook is er veel flexibiliteit. Als ik de ene week 1 dag thuis wil werken en de andere week 3 dagen is dit, in overleg, allemaal mogelijk.”

Wil jij je ook elke dag volop ontwikkelen met de juiste begeleiding?

Dan is een rol als Mechanical Engineer misschien wel wat voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

mechanical engineering cta