Maak kennis met Maarten, Electrical Engineer

Met een achtergrond in de bouwkunde en building physics & services is Maarten al snel aan de slag gegaan als een Electrical Revit Modelleur. Met een doorgroeiwens naar Electrical Engineer is hij bij Royal HaskoningDHV terecht gekomen. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder!
maarten koopmans

Ik hoef me niet druk te maken over gebrek aan kennis binnen het vakgebied. Ik heb namelijk altijd support van een scala aan experts bij Royal HaskoningDHV.

Maarten KoopmansElectrical Engineer

Een warm ontvangst met ruimte voor mijn ontwikkeling

“Na ongeveer 3.5 jaar werkervaring bij een kleiner adviesbureau ben ik terecht gekomen Bij Royal HaskoningDHV. Ik merk dat ik mij hier goed kan ontwikkelen in het vakgebied electrical engineering. Aan de andere kant, doordat de projecten bij een adviesbureau zoals Royal HaskoningDHV van grote omvang zijn, kan ik mij ook weer specialiseren in een domein binnen electrical engineering.”

“Een leuke toevoeging is dat ik enorm vrij ben om te kiezen aan welke projecten ik werk. Dat is leuk, aangezien je dus sturing hebt op de projecten die je uitvoert. Dat motiveert enorm omdat ik zo een baan heb die in lijn ligt met mijn passies en ambities. Ik kies projecten uit die dicht bij mijn affiniteit liggen. Persoonlijk is dat de hoek van de energiedistributie. Dit is het fundament voor electrical engineering en dat spreekt mij erg aan. Met een bepaald aansluitvermogen moeten we dit verbinden met de juiste plekken op een efficiënte en goede manier. Ik bereid bij wijze van spreken de ‘’strekker’’ voor waar het gebouw op aangesloten kan worden.”

Aan de slag voor farmaceutische opdrachtgevers

“Voor grote farmaceutische opdrachtgevers ben ik op locatie om engineerings werkzaamheden uit te voeren. Ik ben van A tot Z betrokken bij een project. Van een haalbaarheidsstudie tot de uitvoeringsbegeleiding en oplevering. Super leuk! Ik werk zowel multidisciplinair als monodisciplinair, daar zit dus ook een leuke variatie in.”

Werken aan digitalisatie

“Naast inhoudelijke projecten zet ik mij graag in voor digitalisering. Dit wordt steeds belangrijker en ik draag hier graag mijn steentje aan bij. Denk aan standaardisatie voor modelleerwerkzaamheden. Vanuit mijn vorige ervaringen als Electrical Revit Modelleur heb ik ook een praktische bril op. Dat helpt mij zeker. Een ander voorbeeld is het werken aan een interne objectenbibliotheek en standaardisatie voor Revit.”

Een team aan experts in een netwerkorganisatie

“Ik hoef me niet druk te maken over gebrek aan kennis binnen het vakgebied. Ik heb namelijk altijd support van een scala aan experts bij Royal HaskoningDHV. Het intercollegiale contact is erg prettig in een netwerkorganisatie zoals deze. Het is daarbij inspirerend om te sparren met collega’s over bijvoorbeeld UPS systemen of glasvezel installaties. Dit levert weer veel op voor alle partijen. Andere interne disciplines waar ik veel in aanraking mee kom zijn werktuigbouwkundigen, bouwkundigen, constructeurs en civiel technici. Dit heeft dus allemaal te maken met de omgeving rondom het gebouw. Mijn teamleider checkt goed mijn persoonlijke ambities, fijn om op die manier een warme en open sfeer te hebben.”

Wil jij ook volop werken aan jouw ontwikkeling?

Dan is een rol als Electrical Engineer misschien wel wat voor jou.

electrical engineering