Maak kennis met Mahtab, Electrical Engineer

Na haar studie Elektrotechniek op de Haagse Hogeschool en een aantal stages wist Mahtab direct dat zij graag wilde werken in het vakgebied van electrical engineering. Royal HaskoningDHV was destijds haar eerste keuze als werkgever. Benieuwd waarom en hoe zij het vandaag de dag ervaart? Lees dan snel verder!
Mahtab Mir Javanmard Spandi

De organisatie is erg flexibel en ik kan veel kanten op gaan in lijn met mijn ambities.

Mahtab Mir Javanmard SpandiElectrical Engineer

Diverse en uitdagende projecten

Bij ons vind je een grote diversiteit aan projecten, omdat we altijd vooroplopen met nieuwe en innovatieve oplossingen. Mahtab vertelt hier meer over: “Mijn projecten zijn nooit hetzelfde qua inhoud en grootte, en er zit ook zeker de uitdaging in. Als electrical engineer ben ik veel bezig met het (installatie)technisch verbeteren van gebouwen zoals stations, universiteiten en vliegvelden. Mijn voornaamste focus hierbij ligt op de laagspanning, wat ik bijvoorbeeld kan toepassen bij PV-installatiesystemen.”

“Een bestek schrijven is ook onderdeel van mijn werkzaamheden. Hierbij ga ik dieper in op de details van een aanbestedingsproces voor een bouwproject en hoe dit technisch het beste kan worden gemaakt en uitgevoerd. Afhankelijk van de fase van het project houd ik me bezig met het voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en technisch ontwerp. Alle projecten zijn multidisciplinair, wat betekent dat ik ook samenwerk met mechanical engineering en bouwfysica collega’s.”

“Een van mijn favoriete projecten was voor onze opdrachtgever Schiphol. Op de A-pier moest ik met mijn team op locatie installaties controleren en afwijkingsrapportages opstellen. Doordat de installaties hoog hingen, was een hoogwerker nodig. Hiervoor moest ik een rijbewijs halen. Ik heb het initiatief genomen en kijk hier met voldoening op terug. Dit komt omdat ik op deze manier écht wat kon betekenen voor het project.”

De ruimte om kennis op te bouwen

“Het is erg leerzaam en fijn dat ik de mogelijkheid krijg om trainingen te volgen bij Royal HaskoningDHV. Een training die mij erg is bijgebleven is de training parametrisch design. Deze training ging over automatisering en het werken in het programma Speckle om zo met meerdere databronnen (o.a. Grasshopper en Rhino) te werken in een systeem. De MEP basiscursus was ook erg interessant. In deze trainingen worden onderwerpen behandeld die te maken hadden met mechanical engineering, electrical engineering en brandveiligheid. In een tijdsbestek van 4 dagen leer je erg veel.”

“Doordat er veel kennis in huis is kan ik over veel verschillende onderwerpen praten met collega’s die hier goed in zijn. Zo raak ik geïnspireerd. Ook worden er vaak lunchlezingen georganiseerd over afdelingen heen zoals electrical engineering en mechanical engineering. Op die manier ben ik op de hoogte van meerdere disciplines en gaat het samenwerken ook efficiënter.”

Mijn eigen ontwikkelpad volgen

Door dagelijks te werken aan uitdagende projecten, stimuleer je je ontwikkeling en ambities. We vinden het belangrijk dat alle collega’s zijn of haar eigen carrièrepad vormgeven met eigen ontwikkelingspaden. Dit merkt Mahtab ook enorm: “Nu ik veel ervaring heb opgedaan bij projecten en trainingen weet ik voor mezelf dat ik graag de kant van de automatisering op wil. Ik krijg de ruimte om in dit domein meer kennis op te doen en mee te denken over nieuwe mogelijkheden bij projecten met automatisering. De organisatie is erg flexibel en ik kan veel kanten op gaan in lijn met mijn ambities. Zolang je open staat om jezelf te ontwikkelen is er veel mogelijk. De kans om te groeien krijg je hier zeker!”

Het YOUNG netwerk

Een ander mooi voorbeeld van hoe de organisatie je helpt jezelf te ontwikkelen is YOUNG, ons netwerk voor Young Professionals. Intern organiseert een team vol enthousiaste collega’s inspirerende evenementen, workshops, excursies en andere bijeenkomsten om je netwerk te uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Zo leer je collega's uit alle disciplines kennen, in zowel binnen- als buitenland.

Mahtab vindt dit initiatief erg leuk: “YOUNG organiseert diverse evenementen die inspirerend en gezellig zijn. Dit kan een borrel op een locatie van Royal HaskoningDHV zijn, maar ook een etentje of een workshop. Een gave herinnering was het beachvolleybal event in Scheveningen. Hierdoor leerde ik zoveel nieuwe collega’s kennen van andere afdelingen en vestigingen!”

Wil jij je ook volop ontwikkelen en je ambities nagaan?

Dan is een rol als Electrical Engineer misschien wel wat voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

electrical engineering