Bouwtechniek

Van hoge atria en glazen vezels in kantoorgebouwen tot opvallende, gebruiksvriendelijke transportknooppunten of efficiënte en duurzame lichtindustriële installaties, onze bouwtechnisch ingenieurs vertalen architecturale visie in een technisch ontwerp
Bouwtechniek

Het onmisbare component

Bouwtechnisch adviseurs en ingenieurs vormen de rode draad die alle disciplines bij het ontwerp en de bouw van uw gebouw verbinden. Met behulp van de meest geschikte materialen en methoden creëren we een gebouw dat voldoet aan al uw wensen en behoeften. Daarnaast begeleiden we u door het hele ontwerpproces. Zo stellen we samen vast aan welke eisen het gebouw moet voldoen en houden we toezicht gedurende het gehele project. Onze bouwtechnisch deskundigen hebben ervaring met alle aspecten van de bouw, waaronder constructiemethoden, materialen, BIM, 3D-modellering, parametrisch ontwerp, vergunningen, gezond- en veiligheid, en kostenbeheer. Bovendien kunnen we bouwen op de expertise van nationale en internationale collega's in aanverwante functies, zoals architecten en bouwkundig ingenieurs. Dankzij deze kennis kunnen we anticiperen op de behoeften van elke discipline en samen met hen het juiste evenwicht vinden tussen eisen. We combineren dit met de nieuwste digitale technologie om de creatieve visie van uw gebouw tot leven te brengen via een uitgebreid, volledig geïntegreerd ontwerp.

Square
Visie en praktijk laten samenkomen
Samen stellen we vast aan welke eisen het gebouw moet voldoen. We combineren architectuur met een technisch ontwerp om ervoor te zorgen dat uw gebouw er precies zo uitziet en functioneert als u wilt.
Square
Profiteren van alle onderdelen van Royal HaskoningDHV
Onze bouwtechnisch experts maken deel uit van een wereldwijd netwerk van 6000 deskundigen. Hiermee kunnen we profiteren van de ervaring met en kennis over alle technische disciplines.
Square
De juiste duurzame oplossingen voor u
Wij begrijpen het belang van duurzaamheid. Daarom helpen we u bij het verkennen en selecteren van de oplossingen die bij uw ambities passen, maar die ook voldoen aan de wensen en behoeften van de gebruikers van het gebouw.

De mogelijke scenario's verkennen

Door in een vroeg stadium bij het project betrokken te zijn, kunnen we de verschillende opties voor het project het beste onderzoeken. Aan de hand van onze brede ervaring met gebouwen, variërend van datacenters en industriële installaties tot transportknooppunten en laboratoria, kunnen we de uitdagingen en mogelijkheden van uw gebouw in kaart brengen. Door digitale hulpmiddelen en technologie werkt het hele projectteam virtueel samen en worden gegevens en inzichten gecombineerd om uw gebouwontwerp te maken. Vervolgens verfijnen en testen we het ontwerp, de materialen of processen om de specificaties te stroomlijnen, structurele elementen aan te passen of extra bouwsystemen te integreren.

Bouwtechniek en duurzaamheid

Steeds vaker moet een evenwicht gevonden worden tussen de verwachtingen over duurzame kenmerken en de praktische implementatie en kosten ervan. Met groene daken of gevels kun je bijvoorbeeld uitstekend regenwater bufferen, gebouwen koelen en deze een visueel indrukwekkend uitstraling geven. Dit heeft echter ook een grote impact op elk aspect van het algemene ontwerp en op onderdelen als projectkosten, vergunningen of gezondheid en veiligheid, zowel tijdens de bouw als het gebruik van het gebouw. Met behulp van de nieuwste onderzoeken en expertise op het gebied van systemen en materialen, helpen we met het beoordelen van alle aspecten van het ontwerp, de materialen en andere kenmerken die van invloed zijn op de duurzaamheid van het gebouw. Dit beperkt zich niet alleen tot nieuwbouwprojecten, maar geldt juist ook voor aanpassingen of renovaties van bestaande gebouwen. Deze worden bijvoorbeeld gestript tot aan de ruwbouw of er wordt juist gekozen voor een kleinschaligere aanpak waarbij materialen nog steeds kunnen worden hergebruikt.

De details uitwerken

Het vinden van een manier om uw gebouw te (her)ontwerpen zodat het voldoet aan uw wensen, behoeften en verwachtingen en, nog belangrijker, zodat het ook daadwerkelijk gebouwd kan worden, is de sleutel tot onze rol als bouwtechnisch ingenieurs. Wij staan klaar om u te helpen, of uw gebouw nu moet dienen als een visueel herkenningspunt, een zeer efficiënte industriële installatie of een toonaangevend voorbeeld van duurzaamheid – of natuurlijk alle drie.

Vragen over  de Gebouwen sector - Neem contact op met onze gebouwen experts

Vragen over de Gebouwen sector

Neem contact op met onze gebouwen experts

Language is changing...