Oplossingen voor industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties

Ontdek hoe de praktische, end-to-end aanpak van onze ingenieurs industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties over de hele wereld helpt bij het aanpakken van het terugwinnen van grondstoffen, en omgaan met waterschaarste.
Daag ons uit met uw vraagDaag ons uit met uw vraag
Oplossingen voor industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties over de hele wereld

Bruikbaar advies voor industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties

Van striktere regelgeving voor de kwaliteit van afvalwater tot het terugwinnen van grondstoffen en het aanpakken van waterschaarste door middel van hergebruik: industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties worden van alle kanten onder druk gezet. Hieronder volgen enkele manieren waarop fabrieken over de hele wereld hun uitdagingen oplosten met praktische en technische ondersteuning in verschillende fasen.

Uw zorgen zijn onze core business

We werken vaak aan oplossingen voor industriële waterzuiveringsinstallaties voor de meest urgente uitdagingen door de samenwerking aan te gaan met de technische experts bij de klant. Hoe ziet dat eruit in de dagelijkse praktijk van ons werk? Het gaat vaak over een diagnose stellen van het probleem, dit kan door zuiveringsslib in ons testcentrum of met onze microscoop te analyseren - tot het opstarten en optimaliseren van het hele watersysteem. De keuzes die wij adviseren zijn altijd afhankelijk van de bedrijfssituatie.

1. Optimalisatie én uitbreiding afvalwaterzuiveringsinstallatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een waterzuiveringsinstallatie uit de voedingsindustrie werkte met ons om het slibvolume te verminderen voor betere prestatie van de zuivering. Nadat we hadden vastgesteld dat het probleem niet volledig kon worden opgelost binnen het huidige systeem, hielpen we de fabriek verschillende oplossingen te beoordelen, een strategie te kiezen en de nieuwe systeemuitbreiding te ontwerpen.

Onze ingenieurs hielpen de fabriek ook bij het kiezen van de juiste aannemers, het aanleggen van leidingen, het integreren van nieuwe systemen met de bestaande infrastructuur en het implementeren van nieuwe systemen. Dit alles zonder de dagelijkse activiteiten te verstoren.

Deze veranderingen zorgden er op hun beurt voor dat de fabriek zich kon focussen op de slibgehaltes, de essentiele parameter in dit geval. Ook vroegen ze ons terug om te helpen bij de inbedrijfstelling en implementatie van de ontworpen nieuwe reactor als capaciteitsuitbreiding. 

2. Fluoride verwijderen uit petrochemisch afvalwater

Een petrochemische klant schakelde onze ingenieurs in om fluoride uit afvalwater te verwijderen en de uitdagingen die die met zich mee brengt op te lossen.

Het is een veelvoorkomend probleem. Op basis van onze ruime ervaring konden we snel een oplossing op maat voorstellen. Na het uitvoeren van laboratoriumproeven in ons technisch onderzoekscentrum om proof-of-principle vast te stellen, hebben we gedurende zes weken een pilotproef op locatie uitgevoerd om de effectiviteit van het concept te bewijzen en meer grip te krijgen op de belangrijkste controleparameters. Dit gaf een goede basis voor de ontwerpfase.

Naast het testen en implementeren van deze oplossing hebben we de klant geholpen bij het aanvragen van de benodigde vergunningen bij het waterschap.

3. Nieuwe technologieën voor het terugwinnen van hulpbronnen voor een papierfabriek

Voor een papierfabriek boden we onze Kaumera Nereda® Gum bio-oplossing aan om waardevolle grondstoffen uit hun afvalwater terug te winnen. Steeds meer industriële klanten willen bijdragen aan een circulaire economie, door middel van nieuwe afvalwaterzuiveringstechnologieën. 

Naast de technische aspecten van het terugwinnen van grondstoffen, hebben we onze klant ook ondersteund bij het vinden van een marktplaats voor deze grondstoffen, waardoor een betrouwbare inkomstenstroom en een duurzamere benadering voor waterbehandeling ontstond.

Een praktische benadering voor unieke uitdagingen op het gebied van industriële afvalwaterzuivering

Of u nu de uitstoot en het energieverbruik wilt verminderen, behandeld water wilt hergebruiken of andere complexe technische uitdagingen wilt oplossen, de wereldwijde ervaring van onze ingenieurs kan u hierbij helpen. Belangrijk is dat we altijd met u samenwerken en uw team ondersteunen van ontwerp tot implementatie. Als engineers zijn wij niet bang om met de voeten in de klei te staan, en uitdagende typen projecten aan te gaan.

Onze meer dan 70 waterprocesingenieurs hebben op deze manier gewerkt en sinds 1968 unieke oplossingen ontworpen en gebouwd –. En dat geeft ons de breedte van de mondiale kennis om uw afvalwateruitdaging op te lossen.
Vraag of  opmerking? - Neem contact op met onze Watertechnologie experts!

Vraag of opmerking?

Neem contact op met onze Watertechnologie experts!

Blijf op de hoogte - We delen graag de laatste ontwikkelingen & trends over watertechnologie

Blijfop de hoogte

We delen graag de laatste ontwikkelingen & trends over watertechnologie

Language is changing...