12-12-2022

Leasevloot personenauto’s van Royal HaskoningDHV 100% elektrisch

Als een van de voorlopers in Nederland koos Royal HaskoningDHV al in 2017 voor een complete verduurzaming van onze leasevloot. Deze ambitie hebben we in 2022 gerealiseerd en is onderdeel van ons duurzame mobiliteitsbeleid. Wij geven hiermee invulling aan de energietransitie in mobiliteit.
Leasevloot personenauto’s van Royal HaskoningDHV 100% elektrisch
CEO Erik Oostwegel: “Verschillende Europese buitenlandse overheden hebben al maatregelen genomen om op (de korte, of wat langere) termijn de verkoop van nieuwe diesel- of benzineauto's te verbieden om zo klimaatverandering en luchtvervuiling te bestrijden. De trend is daarmee helder en als innovatief bedrijf willen wij voorloper zijn in de ontwikkelingen rond duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst. We adviseren klanten over duurzame mobiliteit en over de energietransitie. Bij elektrisch rijden komen die twee samen. Met deze leasevloot van ruim 500 auto’s geheel bestaande uit volledig electrische auto’s (EV’s) voegen we zelf de daad bij het woord en daar zijn we trots op.”

Het stoppen met de hybride-, diesel- en benzineauto's betekent een vermindering van onze CO2-uitstoot met 2.000 ton per jaar. Vergelijkbaar met de uitstoot van 300 gezinnen en goed voor een verlaging van onze CO2-uitstoot in Nederland met 13%.

Steeds meer

Medewerkers die jaarlijks meer dan 17.500 zakelijke kilometers maken, hebben de keuze uit vrijwel alle volledig elektrische auto’s op de Nederland markt (voor zover ze binnen het leasebudget vallen). Erik Oostwegel: “We hebben van onze pilot in 2017 al geleerd dat elektrisch rijden een geweldige ervaring is, maar ook dat het voor iedereen even wennen is. Er komen steeds meer faciliteiten voor het laden van auto’s. Bovendien wordt de actieradius van elektrische auto’s groter. Daarmee wordt 100% elektrisch rijden steeds gemakkelijker.”

Duurzame mobiliteit betekent voor Royal HaskoningDHV naast elektrische leaseauto's ook dat kantoren elektrische leenfietsen hebben, er afspraken zijn met onze verhuurpartner over 100% elektrische huurauto's en het vestigingsbeleid van kantoren dicht bij stations.

Twee-derde van al onze mensen in Nederland doet mee aan onze thuiswerkregeling waarbij ze ervoor kiezen om 1, 2 of 3 dagen thuis te (blijven) werken. Onderdeel van de regeling, is dat Royal HaskoningDHV voor een goede thuiswerkplek zorgt met een hoog/ laag bureau, stoel, beeldscherm en toetsenbord. Gemiddeld werken deze collega's 2 dagen thuis.
Persvragen  - Neem contact op met ons Media team

Persvragen

Neem contact op met ons Media team

Language is changing...