01-06-2023

Hans de Wit uitgeroepen als Constructeur van het Jaar

1 juni is de Dag van de Constructeur – een dag waarop de Constructeur van het Jaar benoemd wordt door de VN constructeurs. We zijn er trots op dat onze gewaardeerde collega, Hans de Wit, van Tunnel Engineering Consultants (TEC), de prestigieuze titel heeft gewonnen!
Hans de Wit wordt tijdens de award show van VN Constructeurs uitgeroepen tot Constructeur van het Jaar.
De award ‘Constructeur van het Jaar’ wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband van VN constructeurs, KPE groep, het Hoger Technisch Instituut en Building Holland. Deze toonaangevende award erkent Hans’ buitengewone bijdrage aan de wereld van de engineering, waarmee hij zijn rol als leading professional op het gebied van tunnels, viaducten en complexe ondergrondse constructies bevestigt. Met zijn ongeëvenaarde expertise heeft hij veilige, duurzame en uitstekendeontwerpen geleverd die er niet alleen fraai uit zien, maar ook de verwachtingen in de tunnel branche verleggen. Hans is betrokken bij talloze tunnelprojecten over de hele wereld, waaronder het grootste tunnelproject tot nu toe: De Fehmarnbelt Fixed Link in Denemarken.

Van lokale projecten zoals de Noord-Zuid-metrolijn in Amsterdam tot grote internationale projecten zoals de Hong Kong – Zhuhai – Macau Bridge en verder, Hans’ projecten verbinden gemeenschappen, verbeteren de toegankelijkheid en creëren blijvende erfenissen met verbeterde leefbaarheid.
Ying Li (links) en Hans de Wit (rechts) met Mr. Lin Mign (midden), General manager of HZMB Island and Tunnel Project, bij de Macau Bridge (HZMB) Fixed Link in Hong Kong

Hans' zijn vakmanschap en vermogen om complexe uitdagingen het hoofd te bieden, maken hem een inspiratie voor ons allemaal. Zijn vermogen om innovatieve oplossingen te bedenken en te implementeren heeft geleid tot het succesvol afronden van meerdere projecten die de tand des tijds zullen doorstaan. Als algemeen directeur van TEC heeft Hans een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de organisatie.

Gedurende zijn carrière heeft Hans bewezen een echte teamspeler te zijn door ervoor te zorgen dat elk lid van zijn projectteams zich onderdeel voelt van het collectieve geheel. Hans levert regelmatig bijdragen aan conferenties, deelt inzichten in nieuwe innovatieve technieken en processen en inspireert niet alleen zijn vakgenoten, maar ook toekomstige constructeurs met uitdagende lezingen aan de TU Delft. De jury noemde Hans 'Een inspirator en ambassadeur voor vakmanschap' - een titel die volgens ons welverdiend is.

Benieuwd naar de baanbrekende projecten van Hans en het TEC-team?

Hans de Wit - Managing director Tunnel Engineering Consultants (TEC)

Hansde Wit

Managing director Tunnel Engineering Consultants (TEC)

Language is changing...