16-03-2023

Kerusha Lutchmiah is winnaar van publieksprijs van de Prins Friso Ingenieursprijs

Kerusha Lutchmiah, afvalwaterspecialist, is winnaar van publieksprijs van de Prins Friso Ingenieursprijs 2023. De Prins Friso Ingenieursprijs geldt als de meest prestigieuze ingenieursprijs van Nederland. De prijs is bedoeld voor een ingenieur die zich onderscheidt op het gebied van innovatie, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De prijs is dit jaar voor de negende keer uitgereikt.
Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023
Uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs 2023
Kerusha (derde van rechts) kreeg de prijs uitgereikt in het bijzijn van Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. 

Kerusha over wat haar drijft: Kerusha: “Mijn missie is techniek (IQ) combineren met psychologie (EQ). Met het Wastewater4Covid project hebben we een methode ontwikkeld om het Coronavirus te meten in het afvalwater en een tool gemaakt om de verspreiding te volgen. Afvalwater is namelijk een spiegel van de samenleving. Naast de analytische en logische kant van de zaak, was het belangrijk om ook oog te hebben voor de psychologische kant: ons mentale welzijn, want de pandemie heeft met ons allemaal iets gedaan. De impact van ons werk als ingenieurs is belangrijk voor de mens en hun omgeving – en onze gevoelens zijn verbonden hiermee. Daarom is het belangrijk om balans te hebben. Ik wil al mijn collega’s aanmoedigen om EQ vaker te integreren in hun werk en streven naar een meer holistische benadering.”

Persvragen  - Neem contact op met ons Media team

Persvragen

Neem contact op met ons Media team

Language is changing...