14-02-2023

Royal HaskoningDHV is het eerste internationale ingenieursbureau in Nederland dat het buildingSMART Professional Certification programme omarmt

Volgende stap in standaardisering en beoordeling van BIM-kennis
Team Royal HaskoningDHV buildingSMART Professional Certification programme
Van links naar rechts: Carlita Vis, Technical & Innovations Director bij Royal HaskoningDHV, Anton van der Sanden, Global Director Mobility & Infrastructure en Director Nederland bij Royal HaskoningDHV, Paul Bos, Bestuurslid buildingSMART Benelux, Celine Bent, Compliance Director bij buildingSMART International, Rob Roef, Bestuursvoorzitter bij buildingSMART Benelux en Jugal Makwana, Global Director Digital Engineering bij Royal HaskoningDHV tijdens de ondertekening van de overeenkomst.

Royal HaskoningDHV heeft een overeenkomst getekend met buildingSMART Benelux voor deelname aan het buildingSMART Professional Certification programme. Royal HaskoningDHV integreert het curriculum van buildingSMART in haar Digital Academy en investeert daarmee in het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en competenties op het gebied van Building Information Modelling (BIM).   

Verhogen van de standaard voor openBIM 

Het belangrijkste doel van buildingSMART International is het verbeteren van de efficiëntie en duurzaamheid in de architectuur-, engineering- en bouwsector door het bevorderen van open, internationale standaarden voor informatie-uitwisseling; openBIM. De afdeling in de Benelux richt zich op de erkenning van deze open standaarden in de eigen regio. Overeenstemming over definities en een internationaal geaccepteerd minimaal kennisniveau zijn essentieel voor succesvolle samenwerking en om het potentieel van BIM ten volle te benutten. Het buildingSMART Professional Certification programme stelt een benchmark vast om het competentieniveau van professionals in openBIM te verbeteren en te beoordelen.

Co-creatie 

Anton van der Sanden, Global Director Mobility & Infrastructure en Director Nederland bij Royal HaskoningDHV: “Beter informatiemanagement maakt betere besluitvorming in het ontwerp- en bouwproces mogelijk, wat leidt tot beter beheer en oplevering van projecten in de gebouwde omgeving. Samenwerking staat centraal; iedereen heeft een eigen rol te vervullen. Deze co-creatie werkt het beste als we allemaal dezelfde taal spreken en onze kennis delen. Daarom introduceren we het certificeringsprogramma niet alleen als onderdeel van onze Digital Academy bij onze eigen mensen, maar stellen we het ook beschikbaar voor onze partners en klanten. Dat zorgt voor een stabiel referentiepunt voor alle professionals in de architectuur-, engineering- en bouwsector.”

Jugal Makwana Global Director Digital Engineering bij Royal HaskoningDHV: “Co-creatie begint bij digitaalvaardige mensen. Het buildingSMART Professional Certification programme stelt ons in staat om professionals op te leiden en te certificeren volgens een wereldwijd erkend leerkader. Vorig jaar zijn we al begonnen met het programma in het Verenigd Koninkrijk. We streven ernaar om tegen eind 2023 minstens 100 van onze mensen wereldwijd gecertificeerd te hebben.”

Ontwikkeling

Paul Bos, Bestuurslid buildingSMART Benelux: “Met het Professional Certification Foundation programme staat er een goede basis. Op dit moment kijken we hoe wij dit verder kunnen uitbouwen. In Nederland zijn we al een heel eind gevorderd met de ontwikkeling en implementatie van BIM. We geloven daarom dat we meer kunnen bieden dan de basis. Daarnaast wordt het programma ook vanuit buildingSMART International de komende jaren verder doorontwikkeld met het Practicioner programme. Deze kwalificatie richt zich op kennisgebaseerd leren door middel van een gestandaardiseerde training, afgesloten met een online examen. We zien ernaar uit om deze ontwikkeling samen met de markt voort te zetten.”

Marie-Christine van 't Hullenaar - Press Officer

Marie-Christinevan 't Hullenaar

Press Officer

Language is changing...