29-06-2023

Steeds verder omhoog op de ladder van onze veiligheidscultuur

We zijn trots dat onze Business Unit Rail & Mobility Hubs de stap naar de hoogste trede (trede 5) op de Safety Culture Ladder heeft gemaakt! Deze certificering volgt op de derde trede die Royal HaskoningDHV Nederland bereikte in november 2022. De Safety Culture Ladder is hét instrument om het veiligheidsbewustzijn van organisaties meetbaar en inzichtelijk te maken.
Met Safety & Well-being als een van de kernthema’s van Enhancing Society Together, hebben veiligheid en gezondheid de hoogste prioriteit in onze organisatie en vinden we het belangrijk onze houding en ons gedrag ten aanzien van veiligheid en gezondheid te blijven verbeteren. De certificering is een erkenning van onze continue inspanning op het gebied van veiligheid & gezondheid. Met een open dialoog en door middel van een continu leerproces, hebben we ons de laatste jaren sterk kunnen verbeteren. Daarbij is het een aansporing om het in de toekomst nog beter te doen.

Veiligheidscultuur bij aanbestedingen

 

De aandacht voor veiligheid en gezondheid is een fundamenteel onderdeel van onze cultuur, zowel in onze eigen werkomgeving, ons gedrag als in onze diensten en services. Samen met de keten werken we aan een verhoogd veiligheidsbewustzijn. We zien dat de veiligheidscultuur ook voor onze opdrachtgevers een steeds belangrijkere rol speelt, zeker in de bouw. Daar hebben de ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw gezamenlijk de afspraak gemaakt om in aanbestedingen of contracten een bepaald niveau van veiligheidsbewustzijn verplicht te stellen met behulp van de Safety Culture Ladder.

 

Foto: met de auditcommissie op projectbezoek bij de renovatie van onze toekomstige vestiging (op de TU Delft Campus) in november 2022.

Blijven ontwikkelen

 

Na een uitgebreide audit waarin collega's zijn geïnterviewd en ook enkele van onze projecten zijn bezocht, ontvingen we in november 2022 het certificaat van de derde trede voor Royal HaskoningDHV Nederland en in juni 2023 het certificaat voor de vijfde trede voor de Business Unit Rail & Mobility Hubs. Hiermee laten we zien dat we als organisatie bewust onze verantwoordelijkheid nemen.

 

Foto: met de auditcommissie op projectbezoek in juni 2023 bij de bouw van een relaishuis (Emplacement Den Haag).

Met de auditcommissie op projectbezoek bij de renovatie van onze toekomstige vestiging (op de TU Delft Campus)
V.l.n.r.: Sjouke Boonstra (Royal HaskoningDHV), Luc Maassen (Royal HaskoningDHV), Sandra Kraijo (auditor NCI), Erik van Emst (auditor NCI), Nadine Aarts (Royal HaskoningDHV)
De auditcommissie op projectbezoek in juni 2023 bij de bouw van een relaishuis
V.l.n.r.: Hans Schipaanboord (auditor NCI), Paul van de Ende (auditor NCI), Stefan Houkes (Royal HaskoningDHV) 

We hebben een mooie stap gemaakt, zowel binnen Royal HaskoningDHV Nederland als specifiek binnen deze Business Unit. Hoe meer ervaring we opdoen, hoe sterker onze intuïtie op het gebied van veiligheid wordt. Het is onze ambitie om met alle medewerkers naar het hoogste dit niveau toe te groeien.

Nadine Aarts - van der EschProgrammamanager health & safety awareness bij Royal HaskoningDHV
Language is changing...