27-06-2024

Uticon gaat verder als onderdeel van Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV neemt het Nederlands-Belgische Uticon over – een ingenieursbureau dat zich richt op de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf haalt hiermee nog meer kennis in huis van Food & Beverage productiefaciliteiten en processen. Klanten kunnen nu van a tot z worden ondersteund als het gaat om nieuwbouw of uitbreiding van hun fabrieken – van haalbaarheidsonderzoek tot en met implementatie.

Wij zijn opgetogen dat we het Uticon team kunnen verwelkomen

De overname is de volgende stap in onze bestaande goede samenwerking op een groot aantal projecten. Samen kunnen wij onze klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een groter serviceaanbod leveren en verder groeien. 
Marije HulshofCEO Royal HaskoningDHV
Marije Hulshof - CEO
Marije vervolgt: “In dit snelgroeiende marktsegment wordt onze groeicapaciteit beperkt door de krappe arbeidsmarkt. Met de overname kunnen we grote geïntegreerde projecten aan waar Engineering, Procurement en Construction Management (EPCM) samenkomen en verduurzaming centraal staat.”

René de Roos, Managing Director van Uticon: “Ook voor ons is dit de volgende stap om groei te creëren. Door onze krachten te bundelen, krijgen we toegang tot internationale markten, andere klanten, diensten en locaties van Royal HaskoningDHV. Dit is goed voor onze klanten en – minstens zo belangrijk – geeft onze medewerkers nieuwe groei- en ontwikkelkansen. Een win-win op alle fronten.”
Uticon onderdeel van Royal HaskoningDHV - groepsfoto
V.l.n.r.: René Dahmen, Tijmen Bloom en Sabine Bink (Royal HaskoningDHV), René de Roos (Uticon), Brian Jagt en Erik Oostwegel (Royal HaskoningDHV) en Carl-Gerrit Deilmann (Deilmann Group). Foto: © Janita Sassen.
Uticon heeft 85 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven en het heeft daarnaast vestigingen in Wageningen, Bergen op Zoom en Gent, België. Uticon heeft uitgebreide multidisciplinaire kennis op het gebied van engineering binnen de voedingsmiddelenindustrie. Deze kennis van Uticon is een aanvulling op de kennis en ervaring van Royal HaskoningDHV.

Bedrijven verstrekken geen financiële informatie over de transactie.
Logo Uticon
Persvragen  - Neem contact op met ons Media team

Persvragen

Neem contact op met ons Media team

Language is changing...