Arnhem kiest voor Flowtack bij winkelcentrum Presikhaaf

De verkeerslichten rondom winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem worden uitgerust met Flowtack. Flowtack is een door Royal HaskoningDHV ontwikkelde innovatieve verkeersmanagementservice, die vraag en aanbod van het verkeer continu analyseert en in real-time op elkaar afstemt. Deze toepassing zal de doorstroming van het verkeer in en rondom winkelcentrum Presikhaaf aanzienlijk verbeteren.
Flowtack Arnhem

Wisselende verkeersintensiteiten

Rondom winkelcentrum Presikhaaf is het druk met veel verschillende soorten verkeersdeelnemers. Zo trekt het winkelcentrum dagelijks veel bezoekers en liggen de HAN University of Applied Sciences, Park Presikhaaf en Leerpark Arnhem in de directe omgeving. Dit zorgt op bepaalde momenten van de dag voor veel langzaam verkeer (fietsers, brommers, voetgangers etc.). Daarnaast is de IJssellaan een belangrijke (H)OV-route. Met Flowtack krijg Arnhem een verkeersmanagementservice die hier het verkeersaanbod elke seconde analyseert en in real-time op elkaar afstemt. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer, waardoor de verschillende verkeersgebruikers beter worden bediend.

Netwerk slim regelen met Flowtack

Gemeente Arnhem was al langer op zoek naar een oplossing om de verkeerslichten rondom winkelcentrum Presikhaaf onderling met elkaar te laten communiceren. Dat is nodig om de verkeerslichten beter te kunnen afstemmen op de sterk veranderende verkeersintensiteiten op een dag. Het onderling communiceren, analyseren en op elkaar afstemmen van de verkeerslichten vindt nu volledig plaats in de cloud: continu en in real-time. Zo wordt de doorstroom van het verkeer bevorderd en het winkelcentrum toegankelijker voor alle verkeersgebruikers.

Andrew Roos, Adviseur Dynamisch Verkeersmanagement bij Royal HaskoningDHV: “Door Flowtack kan het mobiliteitsnetwerk veel beter anticiperen op veranderende verkeersbeelden dan traditionele regelingen. Dit geldt zowel voor de dagelijkse veranderingen als voor de invloeden van het schoolverkeer en van het park, dat een trekpleister is bij mooi weer.”

We geven graag  een demonstratie! - Wilt u ervaren hoe Flowtack ook in uw gemeente het verschil kan maken?

We geven graag een demonstratie!

Wilt u ervaren hoe Flowtack ook in uw gemeente het verschil kan maken?

Language is changing...