Ontmoet Adriaan, Projectdirecteur Noord Nederland / Projectmanager Contracten & Projectbeheersing

Na 15 jaar gewerkt te hebben bij Rijkswaterstaat was het tijd voor wat nieuws en dus kwam Adriaan bij ons in dienst als Projectmanager Contracten / Projectbeheersing. En nu, zo'n 7 jaar later is Adriaan als Project Directeur Noord Nederland / Projectmanager Contracten & Projectbeheersing actief in zowel de voorbereidings- als uitvoeringsfasen van complexe projecten in de infrastructuur. Benieuwd wat zijn werk zo leuk maakt? Lees snel verder!
Adriaan Boers

Alle projecten waar ik aan meewerk, dragen bij aan de verdere duurzame ontwikkeling van de openbare ruimte en hebben een impact op de omgeving.

Adriaan BoersProjectdirecteur Noord Nederland / Projectmanager Contracten & Projectbeheersing

Mijn rol als Projectmanager Contracten & Projectbeheersing

"In mijn rol ben ik actief op projecten in mijn eigen woonregio. Hierbij kun je denken aan Kornwerderzand, waar we, in opdracht van de provincie Fryslân, ontwerpwerkzaamheden, contractvoorbereidingen, begeleiding van de aanbesteding en contractbeheer tot de oplevering uitvoeren. Dit doen we voor de vervanging van de grote sluis en de draaibruggen KWZ, de aanleg Vismigratierivier, de realisatie bedieningsgebouw en alle benodigde industriële automatisering en conditionerende werkzaamheden. Maar ook werk ik mee aan het Integraal Beheerplan Het Hogeland en de Nader Overeenkomst Projectbeheersing (NOK-PB) RWS Noord Nederland, Oost Nederland en Midden Nederland Noord."

Bijdragen aan een duurzame toekomst

"Alle projecten waar ik aan meewerk, dragen bij aan de verdere duurzame ontwikkeling van de openbare ruimte en hebben een impact op de omgeving. Wij kijken dan ook bij elk project of verduurzaming mogelijk is en hoe onze opdrachtgever daarnaar kijkt. Zo werken we samen aan de meest duurzame oplossingen.
Ik werk vaak aan infra-projecten in het kader van een realisatie van nieuwbouw, een vervanging of renovatie. Hierbij zit de uitdaging in het vinden van een duurzame oplossing van de toekomst en iets te realiseren wat écht gebruikt gaat worden. Hier een bijdrage aan mogen hebben en dan later met mijn gezin gebruik te mogen maken van de (her)nieuwde infra is prachtig en dat maakt mij trots."

De ontwikkeling en groei die ik hier ervaar

"De grote diversiteit aan project en werkzaamheden is iets wat mij voor ik bij Royal HaskoningDHV in dienst kwam erg aansprak. Net als de maatschappelijke betrokkenheid en de ontwikkeling naar integrale projecten over een breed scala aan opdrachtgevers, zoals waterschappen, gemeentes, provincies en rijksoverheden. Al deze punten hebben ervoor gezorgd dat ik de stap maakte naar Royal HaskoningDHV.

Na mijn overstap vanuit de Rijksoverheid, was het voor mij vooral een uitdaging om te zien of ik mijn commerciële skills kon ontwikkelen en wat een organisatie als Royal HaskoningDHV mij kon bieden. Daarin ben ik echt ontzettend positief verrast. Ontwikkelingsmogelijkheden zijn er ten overvloede, als je maar eigenaarschap toont. De mogelijkheden zijn aanwezig, maar je moet ze zelf beetpakken. Je krijgt hier alle ruimte om regie te voeren op je eigen ontwikkeling in een tempo dat voor jou fijn is. Hierdoor kan je leercurve heel snel gaan. Zowel door het aanbod aan studies, cursussen en trainingen als door het afwisselende werkveld waarin wij zitten. Door de grote diversiteit aan projecten en werkzaamheden is learning on the job bij ons een dagelijkse bezigheid.

Zo heb ik mij bezig mogen houden met de ontwikkeling van innovatieve contractvormen, relationele contracten en evenwichtige contracten. Vanuit mijn ervaring heb ik een methode ontwikkeld die helpt bij het goed gestructureerd en navolgbaar neerzetten van een projectstrategie/contractstrategie."

Een fijne cultuur

"Onze werksfeer wordt gekenmerkt door een gezonde, laagdrempelige en vrije sfeer. In onze organisatie kun je op elkaar bouwen en vertrouwen. Zelfs tijdens de corona was er veel aandacht voor elkaar. We zochten elkaar op en maakten wandelingen met elkaar om de verbinding te houden. Onze cultuur is open, nieuwsgierig naar elkaar en hulpvaardig. Deze open cultuur wordt door ons nieuwe kantoor in de Stek goed ondersteund. Het voelt dan ook echt als een warm bad."

Wil jij ook werken aan projecten met impact?

Dat komt dan goed uit. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar een enthousiaste Contractadviseur die ons team in Groningen komt versterken. 

Benieuwd naar andere carrièremogelijkheden binnen Royal HaskoningDHV? Neem dan contact op met Greetje Manders, Corporate Recruiter, via [email protected].

Kornwerderzand
Language is changing...