Maak kennis met Boris, Projectleider Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur

Al bijna 23 jaar is Boris werkzaam bij Royal HaskoningDHV. Hij is ‘aan de schop begonnen’ waardoor uitvoeringsbegeleiding in het buitenwerk hem erg bekend is. Na hierna ook ontwerpwerk te hebben gedaan is Boris doorgegroeid naar projectleider wat hij nu al een aantal jaar doet. Zijn werkveld is heel breed en limiteert zich niet tot civiele projecten of natuurwerkzaamheden. Benieuwd naar de redenen waarom Boris al jarenlang met plezier naar zijn werk gaat? Lees snel verder!
Boris Smulders

De collega’s maken het mij erg naar mijn zin, anders had ik hier geen 23 jaar gezeten!

Boris SmuldersProjectleider Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur

Een diverse rol als projectleider

“In mijn werk ben ik erg veelzijdig bezig, omdat ik zowel in de voorbereidingsfase als uitvoeringsfase betrokken ben. Hierdoor pak ik elementen op in het ontwerp, maar ik zorg ook dat het contract wordt gemaakt. Daarbij is de aanbesteding belangrijk zodat we een aannemer hebben die het werk maakt. Het leukste vind ik persoonlijk de uitvoeringsbegeleiding. Doordat ik projecten heb in de uitvoering kan ik altijd reflecteren: Wat hebben we goed gedaan? Wat zijn verbeterpunten? Wat kan ik meenemen naar de voorbereiding voor de volgende keer? Dit kan ik dan terugbrengen in een ander project wat erg leerzaam is. Ook is het leuk dat ik soms projecten heb met 2-3 collega’s en soms met zelfs 20 collega’s! Dit zijn dan collega’s zoals tekenaars, ontwerpers, collega’s van de contracten, vergunningen of de omgeving.”

Werken aan bijzonder erfgoed in Den Bosch

In de afgelopen 23 jaar, heeft Boris aan een hoop projecten meegewerkt, dus stelde we hem de vraag wat nou eigenlijk het leukste project is geweest. “Dit was toch wel de vestingwerken in Den Bosch! Dit was een project waar ik 10 jaar lang aan heb gewerkt. Den Bosch is een historische stad waarvan de kern nog voor een deel bestaat uit vestingwerken. Dit waren vroeger de versterkingen van de stad. Hierin is onze organisatie gevraagd om dit op te knappen omdat het in verval raakte. Ik heb dus gewerkt aan het herstellen van oude vestingwallen/fortificaties."

"Sommige delen van de muur waren ook verdwenen onder het bodempeil. Hiervoor hebben we eigen stenen laten bakken bij de steenfabriek om te voortborduren op dit erfgoed. Deze stenen hebben zelfs hun eigen naam: het Sint Jans Plat! Als resultaat gaan deze buitenwanden van het oude centrum weer jaren mee.”

Duurzaamheid en veiligheid als de standaard

“Duurzaamheid en veiligheid is niet meer weg te denken bij alle projecten die we doen. Met duurzaamheid kun je denken aan klimaatadaptatie bijvoorbeeld. Vroeger bedacht je alleen hoe het wegontwerp eruit kwam te zien, maar nu stel je ook andere vragen: Wat doe je met het water? Hoe ga ik om met hittestress? Hoe zorg ik voor een goede omgeving waarin mensen fijn kunnen leven? In mijn projecten heb ik nu de focus op Nederland, maar mogelijkheden zijn er ook zeker in het buitenland.”

Niet alleen harde civieltechnische projecten

“Goed om te weten is dat we bij Royal HaskoningDHV niet alleen focussen op harde civieltechnische projecten. We doen ook heel veel natuurprojecten zoals het herstel van het hoogveen in Brabant. Hier komt veel bij kijken zoals het maken van kunstwerken om het water te sturen en op te zetten. Ook is de participatie met bewoners uit de omgeving belangrijk. Dit gaat dus verder dan het aanleggen van alleen een brug of weg.”

Fijne collega's

“De collega’s maken het mij erg naar mijn zin, anders had ik hier geen 23 jaar gezeten! We hebben een heel fijne groep in Eindhoven. 20 jaar geleden begon ik met 4 andere collega’s wat nu is uitgegroeid tot een groep van 64 collega’s. Ik heb veel mogelijkheden en je legt hierbij voor jezelf de grens. Zoals ik hierboven heb verteld heb ik ook een mooie doorontwikkeling gemaakt, maar dit bepaal je allemaal zelf. Ik heb hier zeker de ruimte voor gekregen met de nodige support."

"Ik ervaar veel vrijheden en mijn werk heeft geen 9-5 mentaliteit. Binnen Eindhoven hebben wij ‘het ervaringsdeskundigen overleg’. Hierin hebben we reflectiemomenten over projecten met zowel junioren als senioren. Deze uitwisseling onder elkaar brengt veel nieuwe perspectieven!”

Wil jij ook werken aan betekenisvolle projecten?

Dan is een Project Management rol binnen Mobility & Infrastructure misschien wel wat voor jou!

M&I CTA
Language is changing...