Maak kennis met Chantal, Projectmanager & Manager Projectbeheersing

Chantal begon twee jaar geleden als adviseur projectbeheersing en werkt sindsdien aan diverse projecten voor opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, TenneT en het Havenbedrijf Rotterdam. Benieuwd hoe zij zichzelf ontwikkelt bij de organisatie? Lees dan snel verder!
chantal van rozen

Het geeft me een voldoening om te werken aan innovatieve projecten met toonaangevende opdrachtgevers.

Chantal van RozenProjectmanager & Manager Projectbeheersing

De vrijheid om jezelf te ontwikkelen met steun vanuit de organisatie

“Ik ben hier gestart als Adviseur Projectbeheersing. Ik wist al snel dat ik me graag zo breed mogelijk wilde ontwikkelen. Het fijne is dat ik bij Royal HaskoningDHV de ruimte krijg om dit werkelijkheid te laten worden. Zo kan ik mijn passies en ambities blijven volgen. Als je het goed kenbaar maakt wat je wilt, dan is zo onwijs veel mogelijk! Zo raakte ik in gesprek met vele afdelingen zoals de regionale infrastructuur groepen, maar ook afdelingen zoals Strategie en Management Consultants en Water.”

“Bij zowel de organisatie als bij mijzelf staat duurzaamheid voorop. Om op strategisch niveau een duurzame impact te kunnen maken heb ik de opleiding Sustainability Leadership bij de TIAS business school mogen volgen vanuit Royal HaskoningDHV. Het geeft mij veel energie om mee te denken over duurzaamheidsvraagstukken en hiermee een verschil te kunnen maken. Hiernaast is coaching en leiderschap ook iets wat mij intrigeert. In zowel informele als formele rollen help ik collega’s om persoonlijk en professioneel het beste eruit te halen. Dit wordt zeker gewaardeerd.”

Mijn rol als Projectmanager & Manager Projectbeheersing

“Momenteel ben ik projectmanager van een Dienstverleningsovereenkomst Projectbeheersing Midden-Nederland (Utrecht) ten behoeve van Programma’s, Projecten en Onderhoud. Daarnaast ben ik ook manager projectbeheersing voor het project PTZ (project tunnelrenovaties Zuid-Holland). Vanuit mijn rol kom ik met vele aspecten in aanraking die te maken hebben met het beheerst en efficiënt uitvoeren van (grote) infrastructurele projecten. In de projecten ontmoet ik ook collega’s van andere vestigingen.”

“Het is super interessant om inzicht te krijgen hoe collega’s in andere regio’s werken. Daarom hebben we laatst een bijeenkomst georganiseerd over risicomanagement met collega’s uit alle windrichtingen van Nederland. Samen hebben we naar elkaars werkmethodieken gekeken en ook naar hoe de opdrachtgevers hiermee om gaan. Door het gesprek aan te gaan kun je met zijn allen veel stappen zetten.”

Continu ontwikkelen van kennis, kunde en dienstverlening

“Het geeft me een voldoening om te werken aan innovatieve projecten met toonaangevende opdrachtgevers. Een voorbeeld hiervan is de digitale manier van werken. In de projecten werken we in een common data environment (CDE) welke op een nieuwe manier is opgezet om ons informatiemanagement nog vloeiender te laten lopen en beter digitaal te kunnen samenwerken met onze opdrachtgever.”

“Op het gebied van duurzaamheid ben ik betrokken bij het team die zich vanuit onze afdeling bezighoudt met verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Wij hebben over de afgelopen periodes meerdere sessies gehad om per kennisdeel duurzaamheid verder uit te diepen. Zo hebben wij actief het gesprek over welke duurzame impact we kunnen maken vanuit een rol als contractmanager of projectmanager. Als je hier echt de tijd voor neemt kom je tot hele goede bevindingen die het verschil maken. Onze collega Jos Schild is een vooroploper als het gaat om duurzaamheid. Doordat we de kennis in huis hebben kunnen we grote stappen zetten.”

Een energieke en faciliterende omgeving om te groeien

“Ik ervaar dat elke afdeling voelt als een kleine familie binnen een grote organisatie. De sfeer is gezellig en iedereen staat open voor een praatje. Als ik graag iets wil weten over een bepaalde expertise, kan ik aankloppen bij een collega. De grote diversiteit aan expertise binnen de organisatie, maakt dat we altijd wel een collega hebben die ergens veel van af weet. Het is mooi om te zien dat, zelfs al ken je de collega niet persoonlijk, iedereen tijd vrij wil maken om een ander verder te helpen. Ook op georganiseerde evenementen zoals vanuit de kennisgroepen of op een projectmanagement dag is voldoende ruimte om mijn netwerk op te bouwen met collega’s vanuit diverse kantoren in binnen- en buitenland. Binnen de organisatie heerst een informele sfeer waarbij het hogere management ook graag een praatje met je maakt.”

Wil jij ook werken in een innovatieve omgeving?

Dan is een rol binnen Projectmanagement of Projectbeheersing misschien wel wat voor jou!

geo cta tunnel
Language is changing...