11-11-2022

Maak kennis met Coert, Technisch Trainee Industry & Buildings

Sinds mei 2021 is Coert vol energie gestart bij Royal HaskoningDHV als Technisch Trainee bij het bedrijfsonderdeel Industry & Buildings. Daarbij ontwerpt en adviseert Coert over gebouwinstallaties met onderwerpen zoals ventilatie, koeling en verwarmingselementen. Zijn werkveld omringt vele locaties zoals stationsgebouwen, vliegvelden, kantoorgebouwen en industriële gebouwen. Benieuwd naar de ervaringen van Coert en zijn belangrijke leermomenten? Lees snel verder!
Coert de Koning

Iedereen die ik hier spreek is geïnteresseerd in een ander en staat altijd klaar om je te helpen.

Coert de KoningTechnisch Trainee Industry & Buildings

Een veelzijdige achtergrond

“Na het afronden van mijn bachelor Werktuigbouwkunde aan de TU Delft heb ik een tussenjaar genomen omdat ik nog niet precies wist welke richting ik nu op wilde. Toen heb ik in een studententeam gezeten op de TU Delft waarbij we een waterstofauto hebben ontworpen. Tijdens dit proces ben ik erg enthousiast geworden over hoe de lucht zich gedraagt om een auto met zo weinig mogelijk luchtweerstand. Daarom heb ik dan ook gekozen voor de master Aerodynamica aan de faculteit luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. Na deze master ben ik naar uitdagingen gaan zoeken in de werktuigbouwkundige sector waar voor mij meer mogelijkheden lagen in Nederland.

Via het enthousiasme een van mijn connecties ben ik in contact gekomen met Royal HaskoningDHV. Na een aantal gesprekken merkte ik dat ik hier ruimte kon krijgen om mijn creativiteit en technische kennis toe te passen. Een traineeship werd mij geadviseerd omdat ik nog niet exact wist waarin ik verder wilde groeien.”

Gave momenten tijdens het traineeship

“Een van de eerste projecten die ik heb gedaan ging over een renovatie van een groot hotel in Amsterdam. Dit begon met een kleine bijdrage, maar resulteerde geleidelijk in het maken van een geheel ontwerp. In de volgende fase ging mijn sparringpartner met pensioen, wat mij een grote verantwoordelijkheid gaf om dit project in mijn discipline af te ronden. Hierdoor heb ik veel gewerkt aan mijn creatieve en probleemoplossende vaardigheden. Het is fijn dat ik dit vertrouwen kreeg vanuit mijn team.”

Werken met verschillende stakeholders

“Als adviseur gebouwinstallaties wil ik graag mooie gebouwen maken die ook functioneel goed en duurzaam zijn. Dit houdt in dat er een prettig klimaat moet zijn met verse lucht en de juiste temperatuur. Architecten richten zich daarentegen vaak meer op de aantrekkelijkheid van een gebouw. Hierin is het een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen de wensen van verschillende stakeholders om een zo goed mogelijk resultaat te creëren. Naast de technische aspecten merk ik dat het sociale aspect hierin ook heel belangrijk is.”

Het Young Professional Programma

“Tijdens mijn Traineeship doe ik mee aan het Young Professional Program wat een enorm waardevolle aanvulling is. Met dit programma werk je met andere junioren binnen het bedrijf aan soft skills en hard skills op persoonlijk en professioneel niveau. Dit gaat bijvoorbeeld over onderwerpen als omgaan met verschillende persoonlijkheden en hoe samen te werken in een team. Daarbij is het ook heel leuk en gezellig om andere young professionals te leren kennen binnen het bedrijf.”

Na het Traineeship

“’In mijn Traineeship merk ik nu al dat ik heel veel waardevolle elementen meeneem zoals het samenwerken in verschillende groepen met elk hun eigen dynamiek. Ook leer ik veel bij op technisch vlak in het werkveld. Met nog één ronde van het Traineeship te gaan kan ik binnenkort conclusies trekken over waar ik mijzelf het beste vindt passen en wat mijn echte passie nu is binnen het bedrijf.”

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Dan is het Technisch Traineeship echt iets voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

traineeship CTA
Language is changing...