Maak kennis met Coert, Werktuigbouwkundig Ingenieur & Adviseur

Sinds mei 2021 is Coert vol energie gestart bij Royal HaskoningDHV. Eerst als Technisch Trainee bij het bedrijfsonderdeel Industry & Buildings, waarin hij zich hoofdzakelijk bezig hield met het ontwerpen van en het adviseren over gebouwinstallaties met onderwerpen zoals ventilatie, koeling en verwarmingselementen. Inmiddels zit het traineeship erop en is hij aan de slag als Werktuigbouwkundig Ingenieur & Adviseur. Benieuwd naar de ervaringen van Coert? Lees snel verder!
Coert de Koning

Iedereen die ik hier spreek is geïnteresseerd in een ander en staat altijd klaar om je te helpen.

Coert de KoningWerktuigbouwkundig Ingenieur en Adviseur

Een veelzijdige achtergrond

“Na het afronden van mijn bachelor Werktuigbouwkunde aan de TU Delft heb ik een tussenjaar genomen, omdat ik nog niet precies wist welke richting ik nu op wilde. Toen heb ik in een studententeam gezeten op de TU Delft, waarbij we een waterstofauto hebben ontworpen. Tijdens dit proces raakte ik erg enthousiast over hoe de lucht zich gedraagt om een auto met zo weinig mogelijk luchtweerstand. Daarom heb ik dan ook gekozen voor de master Aerodynamica aan de faculteit luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. Na deze master ben ik naar uitdagingen gaan zoeken in de werktuigbouwkundige sector.”

“Via het enthousiasme een van mijn connecties ben ik toen in contact gekomen met Royal HaskoningDHV. Na een aantal gesprekken merkte ik dat ik hier ruimte kon krijgen om mijn creativiteit en technische kennis toe te passen. Omdat ik nog niet exact wist waarin ik verder wilde groeien, ben ik gestart in het Traineeship. Binnen het traineeship heb ik kunnen werken bij verschillende onderdelen van het bedrijf op verschillende kantoorlocaties. Naast het doen van verschillende typen projecten, ben ik ook met een groot netwerk aan collega's in contact gekomen. Dit is enorm waardevol tijdens het oplossen van technische vraagstukken, aangezien ik met mijn netwerk binnen een paar telefoontjes de specialisten op het specifieke werkgebied te pakken kan krijgen.”

Gave momenten tijdens het traineeship

“Een van de eerste projecten die ik heb gedaan ging over een renovatie van een groot hotel in Amsterdam. Dit begon met een kleine bijdrage, maar resulteerde geleidelijk in het maken van een geheel ontwerp. Tijdens het project ging mijn sparringpartner namelijk met pensioen. Hierdoor kreeg ik de verantwoordelijkheid om dit project in mijn discipline af te ronden. Hierdoor heb ik veel gewerkt aan mijn creatieve en probleemoplossende vaardigheden. Het is fijn dat ik dit vertrouwen kreeg vanuit mijn team, maar dat er ook altijd mensen klaarstonden om me te helpen wanneer ik hulp nodig had.

Het Young Professional Programma

“Tijdens mijn Traineeship heb ik meegedaan aan het Young Professional Programma, een programma dat voor mij een enorm waardevolle aanvulling is geweest. Met dit programma werkte ik, samen met andere junioren binnen het bedrijf, aan voornamelijk soft skills op persoonlijk en professioneel niveau. Dit gaat bijvoorbeeld over onderwerpen als omgaan met verschillende persoonlijkheden en hoe samen te werken in een team. Daarbij is het ook heel leuk en gezellig om andere young professionals te leren kennen binnen het bedrijf.”

Werken met verschillende stakeholders

“Toen het traineeship erop zat, ben ik aan de slag gegaan als Werktuigbouwkundig Ingenieur & Adviseur gebouwinstallaties. In deze rol wil ik graag mooie gebouwen maken die functioneel goed en duurzaam zijn. Dit houdt in dat er een prettig klimaat moet zijn met verse lucht en natuurlijk de juiste temperatuur. En dat terwijl architecten zich juist vaak meer richten op de aantrekkelijkheid van een gebouw. Het is dan ook een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen de wensen van verschillende stakeholders om een zo goed mogelijk resultaat te creëren. En hierin zijn niet alleen de technische aspecten belangrijk, maar ook het sociale aspect.” 

“Tijdens mijn traineeship ben ik op zoek gegaan naar waar de technische uitdagingen liggen die bij mij passen.  Deze heb ik onder andere gevonden binnen de healthcare sector. Ik werk nu dan ook aan een grootschalige verbouwing van het HMC ziekenhuis in Den Haag. Hierbij komen complexe installatietechnische vraagstukken voorbij, waarbij we ervoor moeten zorgen dat het ziekenhuis door kan draaien terwijl de verbouwing plaatsvindt.”

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Dan is het Technisch Traineeship echt iets voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

traineeship CTA
Language is changing...