Maak kennis met Emmelie, Strategisch Adviseur Water

Dit jaar heeft Emmelie zich bij ons team van Strategisch Adviseurs Water gevoegd. En met haar achtergrond in de Watersector als onder andere Communicatie- Bestuur- en Organisatieadviseur, is zij zeker een hele waardevolle toevoeging voor ons team. Benieuwd waarom Emmelie de stap maakte naar Royal HaskoningDHV en hoe haar eerste maanden zijn bevallen? Lees haar verhaal!
Emmelie Hogerheijde

Door vraagstukken integraal aan te pakken, helpen we onze opdrachtgevers met het maken van de juiste keuzes om de watertransitie in goede banen te leiden.

Emmelie HogerheijdeStrategisch Adviseur Water

Werken aan strategische opgaven voor verschillende klanten

“Voor ik hier aan de slag ging, werkte ik als Bestuur- en Organisatieadviseur bij Waternet. Een brede rol waarin ik me bezighield met bestuurlijke besluitvorming en organisatieontwikkeling, maar ook met thema’s zoals de waterschapsfinanciën, waterveiligheid, klimaatadaptatie, stikstof en het Nationaal Programma Landelijk gebied. Ondanks dat ik het hier naar mijn zin had, merkte ik dat ik opzoek was naar een plek waar ik nog meer mijn eigen geluid kon laten horen. Waarin ik samen met collega's vooruit kan kijken, in kan gaan op wat er speelt in de (water)wereld en hoe we onze klanten kunnen helpen om hiermee om te gaan. En een baan met afwisseling van verschillende typen organisaties en overheden die allemaal met eenzelfde soort water- en organisatievraagstukken zitten. Want wat je leert bij de één, kan je dan weer meenemen naar de ander.” En deze baan vond Emmelie in de vacature voor Strategisch Adviseur Water bij Royal HaskoningDHV.

“Mijn eerste kennismaking was geen traditioneel sollicitatiegesprek, maar was bij een teambijeenkomst. Hier kreeg ik meteen een gevoel bij het team en waar zij zich allemaal mee bezighielden. En ook zij konden gelijk bij mij hun ideeën toetsen en uitvinden hoe ik tegen bepaalde dingen aankijk. Dit maakte mij meteen enthousiast.”

Bijdrage aan een integrale watertransitie die past bij deze tijd

“Werken voor een adviesbureau is nieuw voor me en dat is best even wennen. Want hoe werkt het bijvoorbeeld met offertes maken en het inschrijven hierop? In de eerste maanden komt er dan ook best veel op je af. Zo maak je bijvoorbeeld kennis met veel collega’s. Wat me hierbij opvalt is dat iedereen heel inhoudsgedreven is en echt wat voor elkaar wil krijgen. We willen allemaal de wereld een stukje mooier maken. Dat is de gezamenlijke drijfveer. Samen werken we aan een maatschappelijke opgaven en aan een integrale watertransitie die past bij deze tijd. En daar kun je gelijk volop mee aan de slag, want er zijn genoeg opdrachtgevers en mooie projecten om direct in te duiken.

Waar ik erg van onder de indruk ben is de hoeveelheid kennis die in huis aanwezig is. Van afvalwater en digital, tot transities en strategie, en van mobiliteit en ecologie tot landschapsdeskundigen en grondwaterexperts. Je kunt elkaar makkelijk opzoeken, zowel op kantoor, als via Microsoft Teams. Iedereen vindt het heel normaal om elkaar even te bellen en van gedachten te wisselen, ook als je elkaar niet kent. Dat voelt heel rijk en biedt enorme kansen voor nog meer integraal werken aan (water)vraagstukken.”

De verbindende schakels tussen de expertises

“Het fijne aan ons team van Strategisch Adviseurs Water is dat we over de adviesgroepen heen werken en je echt de verbinding opzoekt. Hierdoor zijn we van grote toegevoegde waarde voor de opdrachtgevers, want die zitten met complexe vraagstukken die integraliteit vereisen en worstelen met het verbinden van alle benodigde experts. Met mijn ervaring op het gebied van bestuurlijke besluitvorming, communicatie, werksessies en organisatieontwikkeling kan ik processen op maat ontwerpen, passend bij de opdrachtgever en het vraagstuk. Door samen met alle experts een vraagstuk aan te vliegen, helpen we opdrachtgevers met het maken van de juiste keuzes om de watertransitie in Nederland in goede banen te leiden. We ondersteunen hierin volledig, vanaf het moment dat een vraagstuk ontstaat tot en met de uitvoering van een oplossing in de praktijk. Elke stap daartussenin doen we. Dat hele traject aanbieden, dat is gewoon heel erg gaaf.

Ondanks dat ik me in mijn rol focus op vraagstukken in Nederland, ben ik erg blij het internationale karakter van Royal HaskoningDHV. We doen namelijk ook enorme projecten in het buitenland waar veel van te leren valt. Het delen van ervaringen die collega’s in het buitenland opdoen, vind ik heel waardevol.”

Wil jij ook bijdragen aan de watertransitie in Nederland?

Dan is de vacature voor Strategisch Adviseur Water misschien wel wat voor jou!

watertransitie CTA
Language is changing...