“Persoonlijk vind ik de combinatie van het werken bij Royal HaskoningDHV en het lesgeven aan de Hogeschool Rotterdam heel leuk. Het versterkt mij namelijk beide kanten op: de didactische vaardigheden van het onderwijs zijn heel nuttig in bijvoorbeeld klantsessies bij Royal HaskoningDHV. En vanuit de andere kant beredenerend, vinden studenten het enorm interessant als ik in mijn lesstof voorbeelden kan geven uit de praktijk. Door concrete projecten toe te lichten begrijpen ze de lesstof ook beter.”
“Zo heb ik vorig blok lesgegeven over GIS applicaties in stedelijk waterbeheer om ruimtelijke analyses uit te voeren. Hier komen best abstracte concepten bij kijken voor de studenten. Ik heb toen een aantal klimaatadaptieve kaarten laten zien, zoals de gevoelstemperatuurkaart en de waterdieptekaart bij een maatgevende intensieve bui vanuit een van mijn projecten. Dat vonden de studenten erg interessant om te zien!”
“Ik ben adviseur klimaatadaptatie en dit houdt in dat ik veel projecten doe voor zowel overheden als private klanten. Belangrijke vragen zijn dan: wat komt er qua klimaatrisico’s op ons af? En hoe kunnen we hier ons beter op voorbereiden? Bij zulke vraagstukken kijk ik dan naar de ruimtelijke inrichting op basis van data en modellen die iets zeggen over de huidige tijd en de toekomst. Vanuit de risico’s kijken we naar potentiële impacts: wat betekent het veranderende klimaat lokaal voor de omgeving? En welke opgave brengt dat met zich mee?”
“In Nederland stijgen de temperaturen en daarmee hebben we meer kans op hittegolven, langere droge periodes, maar ook op meer intensieve regenval. Dat laatste kan lokaal tot wateroverlast leiden. Door klimaatadaptieve en natuurinclusieve maatregelen te nemen kunnen we de impact van deze risico’s minimaliseren. Bij het laatste voorbeeld kun je dan denken aan waterberging onder de straat, wadi’s of retentiedaken.”
“Daarnaast ben ik voor bijvoorbeeld internationale sector bezig met verschillende water- en klimaatvraagstukken. Hierbij kun je denken aan klimaatrisico scans voor bedrijfspercelen, water footprint analyses en onderzoeksprojecten naar bijvoorbeeld nature-based oplossingen voor waterkwaliteitsherstel.”
“In mijn projecten wisselt het of ik mij in een team bevindt met andere klimaatadaptatie specialisten of met collega’s vanuit andere disciplines. Als er bijvoorbeeld specifieke kennis nodig is van grondwater, bouwtechnieken of een bepaald model, werk ik samen met collega’s die daar een specialist in zijn. Ik merk dat collega’s bij Royal HaskoningDHV veel passie hebben voor hun vakgebied. Ook is iedereen heel behulpzaam, er wordt zeker tijd gemaakt voor mij als ik vragen heb. Door deze netwerkorganisatie is er heel veel mogelijk om kennis uit te wisselen, ook buiten je eigen afdeling. Op die manier zit je in een sneltreinvaart qua leren. Ik leer echt iedere dag!”
“Wat ik leuk vind aan Royal HaskoningDHV, is dat je veel vrijheid krijgt en mag ontdekken wat je interessant vindt. Het is heel fijn dat ik naast mijn eigen team ook projecten met anderen kan oppakken in lijn met mijn passie en ambitie. Zo leer je wat je beter wat je leuk vindt en doe je veelzijdige ervaring op. De brede kennis kan je dan ook weer meenemen in vervolgprojecten en dat maakt je uiteindelijk een sterkere adviseur.”
“De reden waarom ik voor Royal HaskoningDHV koos, was dat ik inhoudelijk uitgedaagd wilde worden en op zoek was naar afwisseling in werkzaamheden. Je mag hier werken aan veelzijdige vraagstukken en krijgt veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag 1.”
Dan is een Consultancy rol in de richting van Klimaatadaptatie misschien wel wat voor jou!