Maak kennis met Jurian, Legal Consultant

Jurian heeft een diverse achtergrond met studies in de Ruimtelijke Ordening en Rechten. Zo heeft hij op deze manier technische en juridische kennis gebundeld. Een baan bij het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV leek hem op zijn lijf geschreven. Dit komt omdat hij op die manier aan de voorkant van vele projecten zit. Ook is hij betrokken bij zowel de voorbereiding als het resultaat. Benieuwd hoe hij zijn werk als Legal Consultant ervaart bij Royal HaskoningDHV? Lees dan snel verder!
jurian pronk

Al bijna 12 jaar ben ik met plezier bij Royal HaskoningDHV aan het werk. Ik kan de omgeving beschrijven als een hele open en leuke cultuur.

Jurian PronkLegal Consultant (natuurbeschermingsrecht en energietransitie)

Jarenlang met plezier bij de organisatie

“Al bijna 12 jaar ben ik met plezier bij Royal HaskoningDHV aan het werk. Toen ik was begonnen als junior bij de organisatie kon ik mij direct al breed ontwikkelen. Ik kon mij veel verdiepen in bijvoorbeeld gaswinning en zoutwinning. Ook heb ik mij bezig gehouden met internationale gaswinning projecten voor industriële partijen. Voor dit project heb ik op basis van het Europese recht voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van een gaspijpleiding in diverse landen zoals Albanië en Griekenland.

Mijn verantwoordelijkheden zijn momenteel helemaal veranderd. Dit is ook heel leuk omdat de omgeving erg veranderd is waarin we ons nu bevinden. Een belangrijke transitie momenteel is bijvoorbeeld de energietransitie. Ook zijn waterstof en CO2 opslag belangrijke en innovatieve ontwikkelingen. Om een voorbeeld te noemen, werk ik aan de CO2-opslag in de Noordzee. Via pijpleidingen in de zee wordt dit verantwoordelijk en duurzaam opgeslagen. Dit brengt ook zijn eigen uitdagingen met zich mee. Juridisch zijn de regels op zee namelijk anders dan op land. Ook zijn er vele rechtsgebieden die hierbij belangrijk zijn zoals mijnbouwrecht, natuurbeschermingsrecht en milieurecht.

Samen met technici en projectleiders werken we naar de beste resultaten toe voor onze opdrachtgevers. Daarbij merk ik ook dat Royal HaskoningDHV echt voorop staat in nieuwe ontwikkelingen in het werkveld.”

Een hele open cultuur

“Qua cultuur merk ik dat ik mij thuis voel bij Royal HaskoningDHV. Ik kan de omgeving beschrijven als een hele open en leuke cultuur. Ik ervaar een gezellige sfeer met collega’s die allemaal goede ambities hebben in het vakgebied. Bij elk project kom je weer in aanraking met andere collega’s. Ook pak ik uiteraard projecten individueel op. Die ontspannen en fijne sfeer typeert de omgeving altijd. Om hierin succesvol te zijn, is een flexibele en ondernemende instelling belangrijk.”

Voortdurend bijleren

“Om voortdurend te blijven ontwikkelen zijn er veel initiatieven binnen de organisatie. Zo houd ik mij bijvoorbeeld bezig met de stikstofcrisis en hoe wij binnen Royal HaskoningDHV hier een positieve impact op kunnen maken. Ook zijn er vele integrale overleggen met engineers en projectmanagers samen. Hierin bespreken we belangrijke onderwerpen zoals de nieuwe Omgevingswet, de stand van zaken wat betreft stikstof en procedures vanuit mijnbouwrecht. Zo zijn er vele nieuwe inzichten waardoor je met en van elkaar leert. Ook zit ik nu in het in-house Professional Program om mijn leiderschap verder te ontwikkelen. Via die weg kan ik mij verder door ontwikkelen, ook naar eventuele andere leidinggevende functies.”

Wil jij ook werken in een fijne bedrijfscultuur?

Dan is een Legal Consultancy rol misschien wel wat voor jou!

call to action legal
Language is changing...