Maak kennis met Katheleen, Business Developer Water

“Business Development is toch gewoon sales?” is een veelgehoorde misvatting. Onder de noemer Business Developer Water houdt Katheleen zich namelijk met zoveel meer bezig. Zoals bijvoorbeeld accountmanagement en het geven van input op strategische voorstellen. En misschien nog wel het belangrijkste: ze gaat het gesprek aan met onze opdrachtgevers om te achterhalen wat hun vragen zijn. Zowel nu als in de toekomst. Want als we weten met welke vragen onze opdrachtgevers zich bezighouden, dan kunnen wij ervoor zorgen dat we hun zo goed mogelijk kunnen helpen. Benieuwd hoe Katheleen bijdraagt aan relevante vraagstukken in volle vrijheid en vertrouwen? Lees haar verhaal!
katheleen poels

Royal HaskoningDHV kenmerkt zich in het vertrouwen en de vrijheid die je krijgt om nieuwe dingen te leren en je eigen carrièrepad te bepalen.

Katheleen PoelsBusiness Developer Water

Hoe combineren we al deze transities?

“Meer en meer zie ik onze opdrachtgevers, die vooral bestaan uit gemeentes, provincies en waterschappen, worstelen met het combineren van allerlei actuele thema’s zoals de circulaire economie, de energietransitie en klimaatadaptatie tot een integrale oplossing. Want hoe zorg je ervoor dat we met al deze transities op één lijn zitten en hierin de juiste beslissingen maken? Zo hebben gemeentes en waterschappen bijvoorbeeld wel een plan voor de komende 3 jaar en weten ze dat ze in 2030 klimaatneutraal willen zijn, maar hoe bereid je je op dit doel voor en welke stappen moeten er worden ondernomen om daar te komen?”

Vraagstukken met relevantie

“Om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te helpen met dit soort vragen, versterken we het team van Strategisch Adviseurs Water. Want door de toenemende vraag van onze opdrachtgevers hebben we nieuwe collega’s nodig, nieuwe collega’s die zich thuis voelen in de actuele strategische thema’s en die voor onze opdrachtgevers een trusted advisor zijn.

Een voorbeeld van een recent vraagstuk is bij een waterschap: help ons mee een organisatiebreed integraal programma vorm te geven waarmee we komen tot een klimaatbestendig watersysteem, dat ook een gezond watersysteem is en de kaders mede bepaalt voor de waterketen van de toekomst. Wat alle vraagstukken met elkaar gemeen hebben is dat het vaak gaat over digitaliseren, circulariteit en klimaatbestendigheid. Vraagstukken die écht relevant zijn binnen het waterdomein en waar je trots op kunt zijn dat je eraan mee mag werken.”

We zijn lang niet allemaal civiel ingenieurs

“Het werken aan deze relevante vraagstukken doe je in een team van bevlogen professionals en in een omgeving waar ontwikkeling centraal staat. In je omgeving vind je veel verschillende expertises, vakkundige collega’s die alle ins en outs weten over hun specialisme en vol zitten met ideeën. Je hoeft dus echt niet overal een specialist in te zijn of een ingenieursachtergrond te hebben om je bij ons team van Strategisch Adviseurs te voegen. Je moet je wel thuis voelen in de ambtelijke en bestuurlijke top van de watersector en de drive hebben om samen met de opdrachtgever en je collega’s de strategische vraagstukken aan te pakken.”

Zelf de touwtjes in handen

“Royal HaskoningDHV kenmerkt zich in het vertrouwen en de vrijheid die je krijgt om nieuwe dingen te leren en je eigen carrièrepad te bepalen. Dit is ook één van de redenen dat ik hier zelf na 25 jaar nog steeds met veel plezier werk. Want na ooit begonnen te zijn als junior expert heb ik niet stil gezeten. Zo maakte ik een uitstap naar het buitenland, heb ik me ontwikkeld tot een meer strategisch consultant en ben ik lijnmanager geweest. Eerst van een team, vervolgens van een Adviesgroep en daarna van een Business Unit. En toen ik me daarna bezig wilde gaan houden met Business Development was dat ook geen probleem. Zo creëer je dus echt de rol die je zelf wilt.”

Wil jij ook bijdragen aan de watertransitie in Nederland?

Dan is de vacature voor Strategisch Adviseur Water misschien wel wat voor jou!

watertransitie CTA
Language is changing...