Maak kennis met Laura, Legal Consultant

Na haar veelzijdige studies in Rechten en Bestuurskunde is Laura gestart in de advocatuur. Na een waardevolle 4 jaar aan ervaringen is Laura overgestapt naar het Legal Consultancy team van Royal HaskoningDHV. Benieuwd hoe zij haar werk ervaart en de werkomgeving? Lees dan snel verder!
laura van moorsel

Maandag bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort, dinsdag op de Amsterdamse vestiging en woensdag bij het ministerie in Den Haag. Geen dag is hetzelfde!

Laura van MoorselLegal Consultant (politiek-bestuurlijk)

Meteen betrokken bij de start van een project

“Als Legal Consultant bij Royal HaskoningDHV ben je al vanaf de start betrokken bij een project. Vragen die binnenkomen vanuit opdrachtgevers kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het omzetten van beleid in bepaalde verordeningen of andere soorten regelgeving. Daarbij is een stukje procesbegeleiding en stakeholdermanagement een belangrijke opgave. Ons team maakt vervolgens ook de vertaalslag naar het schrijven van wetgeving. Dit is een uniek totaalpakket. Zo kan ik mijn interesses in rechten, politiek en bestuurskunde allemaal combineren.

Ik werk voor verschillende soorten opdrachtgevers zoals overheden maar ook bedrijven en instellingen. Ook helpen we intern verschillende afdelingen met juridische adviezen over technische projecten. Zo kan ik veel leren en ontdekken.”

Uitdagend werk

“Het uitdagende van mijn werk is dat er veel verschillende projecten zijn die langs elkaar lopen. Zelf vind ik dit juist het leuke omdat geen dag hetzelfde is. Dit geeft mij veel energie. Daarbij is het nodig om veel te schakelen met diverse stakeholders. Je bouwt hierdoor een enorm netwerk op. Ook is een sociaal component belangrijk om de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk.”

Een enorme vrijheid om je passies te volgen

“Tijdens mijn werk ervaar ik de vrijheid om te mogen bepalen wat ik leuk vind om te doen. Er wordt naar mij geluisterd en dit is erg prettig en waardevol. Zo kan ik mijn eigen leerplan creëren in lijn met mijn passie en ambities.

Als ik naar mezelf kijk heb ik mijn focus niet alleen gelegd op de puur juridische projecten. Projecten met een bestuurskundig snijvlak liggen mij het meest door mijn voorgaande studies. Voor deze projecten trek ik veel op met het Strategie en Management Consultancy team, onderdeel van onze adviesgroep. Hier komen onderwerpen aan bod zoals het schrijven en implementeren van wetgeving op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau. Ontzettend fijn dat ik mij zo breed kan inzetten.

Aan de andere kant is er ook veel vrijheid in waar ik graag wil werken. Maandag bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort, dinsdag op de Amsterdamse vestiging en woensdag bij het ministerie in Den Haag. Geen dag is hetzelfde! De dynamiek in het werk is iets wat mij erg aanspreekt.”

Een goede werk-privébalans

“Ik merk dat er goed wordt geluisterd naar mijn wensen en behoeften. Dit komt ook omdat het team erg hecht is, we steunen elkaar en hebben een hoop plezier. Als ik support nodig heb bij projecten of juist meer taken wil oppakken kan ik dit zeggen. Met de gegeven vrijheid kan ik zelf bepalen wat ik aanpak en wat niet om mijn werk goed te kunnen verdelen en de kwaliteit hoog te houden. Als ik een keer in de middag wil sporten om vervolgens daarna iets af te ronden met meer energie is dit ook oké. Je eigen tijd inplannen is erg fijn.”

Wil jij ook werken in een dynamische omgeving?

Dan is een Legal Consultancy rol misschien wel wat voor jou!

call to action legal
Language is changing...