Maak kennis met Lennart, Pipeline Engineer

Civiele techniek was vanaf het begin al de passie van Lennart, ook tijdens zijn stage bij ons. Benieuwd hoe het momenteel gaat met Lennart bij Royal HaskoningDHV? Lees zijn verhaal!
lennart plugge

Het leuke is dat je bij Royal HaskoningDHV ergens terecht kan komen waar je van tevoren niet aan hebt gedacht.

Lennart PluggePipeline Engineer

Over de jaren heen breed kunnen ontwikkelen

“Na wat ervaringen bij de aannemer kwam ik al snel terug bij Royal HaskoningDHV in 2016. Toentertijd was de organisatie op zoek naar een junior ontwerper pipelines. Een gave uitdaging! Bij de start merkte ik dat mijn teamleden echt de moeite namen om mij te onderwijzen en te assisteren zodat ik kon groeien in kennis en kunde. Zo ben ik goed in het vakgebied gerold met het maken van ontwerpen voor de aanleg van transportleidingen. Nu, 7 jaar later, is mijn takenpakket uitgebreid waardoor ik meer afwisseling en verantwoordelijkheden heb. Denk aan het werken aan contractstukken, begrotingen en ramingen. Ook ga ik in gesprek met de klant. Het leuke is dat ik naast die brede ontwikkeling nog steeds een specialist ben op ontwerpgebied in mijn team.”

Een dynamisch werkveld met een belangrijke bijdrage

“Gedurende de tijd bij Royal HaskoningDHV zijn er meerdere disciplines bijgekomen. Naast drinkwaterleidingen zijn er nu ook projecten in de energietransitie: warmteleidingen. Het klinkt misschien niet heel verschillend, maar dat is het uiteindelijk wel. Door warmteleidingen zorgen we ervoor dat er warmte van bijvoorbeeld industriegebieden of een energiecentrale naar de huishoudens toegaat. Een groot project waar wij in teamverband aan werken is een kilometerslange warmteleiding van Rotterdam naar Den Haag, inclusief Leiden. De uitdaging bij zulke projecten zit voornamelijk in de schaal, de documentatie, de organisatie en het bijhouden van veranderingen en/of aanpassingen vanuit een opdrachtgever.”

“Ik haal veel energie uit zulke projecten. Het werk dat we doen is cruciaal voor drinkwatervoorzieningen en de energietransitie. In het positieve geval zie je ons werk niet, en dat vind ik ook wel iets gaafs hebben. Onzichtbaar, maar essentieel!”

Een hulpvaardig en inspirerend team

“Het team binnen Drinkwater waar ik voor werk is hecht en altijd bereid om je te helpen. Fijn om laagdrempelig een praatje te maken en binding te hebben met je collega’s. Naast de engineers maak ik ook regelmatig een praatje met de consultants. Zij adviseren drinkwaterbedrijven over welke stappen ze zouden kunnen ondernemen om bijvoorbeeld de drinkwatervoorziening in de toekomst te waarborgen. Of om bepaalde activiteiten goedkoper en efficiënter uit te voeren. Ook werk ik samen met hydrologen, constructeurs, elektrotechnici en bouwkundigen. Een gevarieerde omgeving dus!”

Een carriérepad dat je niet altijd al van tevoren bedenkt

“Het leuke is dat je bij Royal HaskoningDHV ergens terecht kan komen waar je van tevoren niet aan hebt gedacht. Tijdens mijn studie was het nog niet in mij opgekomen om een Pipeline Engineer te worden. Het is fijn dat je deze organisatie daarom als een leerplek mag beschouwen in lijn met jouw interesses en ambities. Zo kan ik een kant op gaat die echt bij mij past, zonder dat ik dat van tevoren al wist. Ik zou zeggen, wees niet bang om die stap te zetten.”

Wil jij ook in volle vrijheid kunnen ontwikkelen?

Dan is een rol als engineer in de ondergrondse infra misschien wel wat voor jou.

pipelineengineering
Language is changing...