Maak kennis met Luuk, Technisch Trainee Industry & Buildings

Met een grote interesse in werktuigbouwkunde heeft Luuk zijn bachelor en master succesvol afgerond aan de Eindhoven University of Technology. Vrijwel direct na het afronden van zijn master wist Luuk zeker dat hij wilde bijdragen aan het werkveld in de richting van techniek. De vraag bij hem was wel: ‘’Welke richting vind ik dan écht leuk in de techniek?’’ Om deze vraag te beantwoorden heeft Luuk de keuze gemaakt om een Technisch Traineeship te volgen bij Royal HaskoningDHV. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen het traineeship en de ervaringen van Luuk? Lees snel verder!
Luuk Tooten

Na 8 maanden wissel je van afdeling, zo heb ik allemaal diverse invalshoeken tijdens mijn traineeship.

Luuk TootenTechnisch Trainee Industry & Buildings

De inhoud en de start van het Traineeship

Tijdens het tweejarig Technisch Traineeship krijg je de mogelijkheid om in drie periodes een kijkje te nemen bij verschillende afdelingen van het bedrijfsonderdeel Industry & Buildings. Op die manier kun je een duidelijk beeld schetsen van de mogelijkheden binnen onze organisatie. Luuk voegt toe: “Met het Technisch Traineeship zijn we gestart met een groep van zeven personen verspreid over verschillende afdelingen. We begonnen met een algemene overkoepelende opdracht voor deze traineeship groep waardoor er echt de tijd is genomen om elkaar ook beter te leren kennen op het kantoor. Tijdens het traineeship praat ik nog steeds met deze connecties om ervaringen uit te wisselen met elkaar, wat erg leuk is.”

Periode 1 bij de internationale data centre afdeling

“In de eerste periode ben ik bij de internationale afdeling Data Centres (Design & Engineering Multinationals II) in Nijmegen terecht gekomen. Zoals de naam al doet zeggen staan data centres hier centraal, dit type gebouw vereist veel techniek wat mij de mogelijkheid gaf om veelzijdig hierover te leren. Ook kon ik veel samenwerken met collega’s bij afdelingen in bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika. Na 8 maanden wissel je van afdeling, waardoor je ook echt de mogelijkheid hebt om te reflecteren hoe je de ervaring vond en of dit bij je past.

Wat ik heel tof vond tijdens deze periode was de mogelijkheid die ik kreeg om samen met twee andere starters naar Budapest (Hongarije) te reizen. Hier bezochten we een bedrijf waar we veel mee samen werken om een cursus te volgen op het gebied van Revit en BIM.”

Periode 2 Multinationals I en periode 3 Buildings NL

“Momenteel ben ik bezig met mijn tweede periode bij de afdeling Design & Engineering Multinationals I in Eindhoven. Deze afdeling focust zich meer op de industrie zoals fabrieken. Het productieproces is hier enorm belangrijk. Mijn derde periode ga ik vervullen bij de afdeling Buildings NL waar ik me meer kan focussen op publieke gebouwen waarin de mens centraal staat. Zo heb ik allemaal diverse invalshoeken gehad tijdens mijn traineeship. Het gave van het traineeship is echt dat je mee kan kijken met verschillende afdelingen die bijvoorbeeld eigen manieren van werken hebben en een eigen cultuur.”

Een open sfeer met extra initiatieven

“Er zijn heel veel verschillende afdelingen, maar ik merk dat er een hele open sfeer is. Ik vind het fijn dat ik alle ruimte en vrijheid krijg om te bepalen waar ik mijn bijdrage aan wil leveren. Het is wel belangrijk dat je een proactieve instelling hebt, want dan bereik je het meeste. Als trainee ben ik ook onderdeel geworden van het Young Professional Program waarin ik mijn soft skills en hard skills kan ontwikkelen op persoonlijk en professioneel niveau. Mede dankzij dit programma heb ik veel andere young professionals ontmoet die werken bij andere afdelingen waardoor ik mijn netwerk heb kunnen uitbreiden. Het is erg leuk dat ik nu zelf veel andere collega’s ken en zij mij ook kennen!”

Advies aan trainees in de toekomst

“Sommige mensen zien een traineeship als een soort stage, maar dit is bij Royal HaskoningDHV echt niet zo. Je werkt aan dezelfde uitdagingen en opdrachten als elke andere starter die niet in een traineeship zit. Daardoor word je echt gezien als onderdeel van het team.

Persoonlijk is het traineeship me tot nu toe erg goed bevallen. Nu ik mijn tweede periode doorbreng bij de afdeling Design & Engineering Multinationals I, merk ik dat ik het hier erg naar mijn zin heb. Deze afdeling staat voor nu dan boven op mijn lijstje, maar dat hangt er natuurlijk ook nog vanaf hoe mijn derde periode bij weer een andere afdeling gaat bevallen. Het is in ieder geval zeker mijn ambitie om ook na mijn traineeship bij Royal HaskoningDHV te blijven werken.”

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Dan is het Technisch Traineeship echt iets voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

traineeship CTA
Language is changing...