Maak kennis met Meghana, Adviseur bouwfysica, installatietechniek & duurzaamheid

Na haar bachelor Architectuur afgerond te hebben in India, verhuisde Meghana naar Nederland om haar studie te vervolgen met een master Bouwfysica & Installatietechniek aan de TU Eindhoven. Deze studie bood de kans om meer te leren over de technische aspecten van architectuur. Via haar studievereniging is ze met ons in contact, wat resulteerde in de deelname aan het Technisch Traineeship. Inmiddels zit haar traineeship erop en is ze werkzaam als Adviseur bouwfysica, installatietechniek & duurzaamheid, Benieuw naar haar ervaringen? Lees snel verder!

Doordat ik steeds switch van afdeling merk ik dat ik vanuit verschillende perspectieven kan redeneren.

Meghana KulhalliTechnisch Trainee Industry & Buildings

Het traineeship

Tijdens het tweejarig Technisch Traineeship krijg je de mogelijkheid om in drie periodes een kijkje te nemen bij verschillende afdelingen van het bedrijfsonderdeel Industry & Buildings. Op die manier kun je een duidelijk beeld schetsen van de mogelijkheden binnen onze organisatie. Meghana vertelt: “Mijn Traineeship begon binnen het Building Services team, waar ik ruim acht maanden heb meegewerkt. Hierna ben ik overgestapt naar het Competence Center bouwfysica en akoestiek en ik sloot het Traineeship af met een periode bij een installatieafdeling binnen multinationals. Doordat ik steeds switchte van afdeling merk ik dat ik vanuit verschillende perspectieven kan redeneren. Ik heb bijvoorbeeld geleerd over het ontwerpproces van bouwfysica en dit helpt mij om ook logischer na te denken over een ontwerpproces van installatietechniek.”

De diversiteit aan projecten

“Ik heb voor deze organisatie gekozen omdat ik merkte dat er een diversiteit aan projecten mogelijk is waar ik veel over kan leren. Mijn collega’s hebben kennis over verschillende onderwerpen zoals brede bouwfysica, energie, thermisch comfort en nieuwe manieren van werken zoals parametrisch ontwerpen. Dit maakt het erg interessant omdat ik me veelzijdig kan verdiepen in deze specialisaties. Ik kan altijd bij iemand terecht als ik vragen heb. Hierdoor kan ik steeds meer bijdragen aan integrale projecten vanaf start tot eind.”

Na het traineeship

"Toen mijn traineeship er bijna op zat, kreeg ik vaak de vraag of ik al wist in welk team ik aan de slag zou willen. Ik begon dus na te denken over wat ik het allerleukste vond van de traineeshipperiode en waar ik verder in mijn carrière meer mee zou willen doen. En hoewel ik in elk team veel heb geleerd, het ontzettend gezellig vond en nieuwe connecties heb gemaakt - sprak juist de combinatie van alle bezigheden binnen de verschillende teams me zo aan! De disciplines bouwfysica en installatietechniek zitten erg in elkaar verweven en mezelf ontwikkelen op een plek waar ik mijn interesses in beide vakken kan vergroten en versterken leek mij de 'sweet spot' waarin ik wilde belanden na mijn traineeship."

"Zodoende hou ik me inmiddels bezig met bouwfysische vraagstukken, zoals het creëren van een gezonde werkomgeving voor een nieuw kantoorgebouw en de werktuigbouwkundige uitwerking van een nieuw ziekenhuis. Een spannende uitdaging om breed kennis te ontwikkelen en toe te passen, maar onder de begeleiding van mijn collega's in beide vakgebieden komt het helemaal goed! De 'cherry on top' is de mogelijkheid om de tools die we hebben ontwikkeld binnen Automated Engineering & Design steeds meer toe te passen binnen diverse projecten, en verder uit te breiden. Dit doen we zowel op technisch inhoudelijke vlak als op het gebied van promotie en interne opleidingen om een bredere groep collega's kennis te laten maken met de tooling."

Een waardevolle netwerkorganisatie

“Ik merk dat Royal HaskoningDHV een echte netwerkorganisatie is. Je kunt zelf veel voor elkaar krijgen als je maar proactief contact opneemt met de mensen waar je graag wat van wil leren. Het Traineeship was een ontzettend goede manier om in contact te komen met verschillende projecten, collega’s en teams waardoor ik veel kennis kan uitwisselen. Hierdoor heb ik tijdens mijn traineeship een divers netwerk op en kan ik op bijna bij elke vestiging in Nederland wel iemand opzoeken voor een kopje koffie.”

Trotse momenten

“Bij mijn eerste ronde ben ik gestart met Automated Engineering binnen MEP. Hier werken we aan het standaardiseren en automatiseren van MEP-werkprocessen zodat we bedrijfsbreed multidisciplinair op dezelfde manier kunnen werken. Hier was ik maar even bij betrokken in het begin, maar het bleek een goede combinatie van de ‘right place at the right time’. Ik ben namelijk nu onderdeel van het kernteam geworden. Dit betekent dat ik mij wekelijks bezig hou met het coördineren van de wensen vanuit collega’s die met projecten bezig zijn."

"Via deze weg zorgen we ervoor dat onze interne kennis breder beschikbaar is en de integratie van nieuw tools wordt gefaciliteerd in de workflow. Tijdens de MEP- kennisdag van het bedrijf mocht ik hier ook over presenteren aan een zaal vol enthousiaste collega’s. Het is fijn dat ik dit vertrouwen heb gekregen en het geeft ook aan dat je gelijk serieus wordt genomen als junior!

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Dan is het Technisch Traineeship echt iets voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

traineeship CTA
Language is changing...