Maak kennis met Meghana, Technisch Trainee Industry & Buildings

Na haar bachelor Architectuur afgerond te hebben in India is Meghana naar Nederland verhuisd om haar studie te vervolgen met een master Bouwfysica & Installatietechniek aan de TU Eindhoven. Deze studie bood Meghana de kans om meer te leren over de technische aspecten van architectuur. Via haar studievereniging is ze in contact gekomen met Royal HaskoningDHV wat resulteerde in de deelname aan het Technisch Traineeship in 2021. Benieuwd naar de redenen waarom Meghana voor een Traineeship heeft gekozen en wat haar trotse momenten waren tot nu toe in deze periode? Lees snel verder!

Doordat ik steeds switch van afdeling merk ik dat ik vanuit verschillende perspectieven kan redeneren.

Meghana KulhalliTechnisch Trainee Industry & Buildings

Het kiezen voor een traineeship

“Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over de fundamenten van bouwfysica en installatietechniek. Hierbij lag de focus op het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Bouwfysica en installatietechniek zijn twee complexe vakgebieden, daarom vind ik het uitdagend om te kijken hoe dit wordt toegepast in de praktijk. Het Traineeship geeft mij de mogelijkheid om hier meer over te leren op een diverse en brede manier in het werkveld.”

Verschillende rondes

Tijdens het tweejarig Technisch Traineeship krijg je de mogelijkheid om in drie periodes een kijkje te nemen bij verschillende afdelingen van het bedrijfsonderdeel Industry & Buildings. Op die manier kun je een duidelijk beeld schetsen van de mogelijkheden binnen onze organisatie. Meghana vertelt: “Mijn Traineeship ben ik gestart bij het Building Services team. Hier heb ik ruim acht maanden meegewerkt. Hierna ben ik overgestapt naar het Competence Center bouwfysica en akoestiek. Ik ben momenteel nog in mijn tweede ronde en ik sluit het Traineeship af met een laatste ronde bij een installatieafdeling, deze keer binnen multinationals. Doordat ik steeds switch van afdeling merk ik dat ik vanuit verschillende perspectieven kan redeneren. Ik heb bijvoorbeeld geleerd over het ontwerpproces van bouwfysica en dit helpt mij om ook logischer na te denken over een ontwerpproces van installatietechniek.”

De diversiteit aan projecten

“Ik heb voor deze organisatie gekozen omdat ik merkte dat er een diversiteit aan projecten mogelijk is waar ik veel over kan leren. Mijn collega’s hebben kennis over verschillende onderwerpen zoals brede bouwfysica, energie, thermisch comfort en nieuwe manieren van werken zoals parametrisch ontwerpen. Dit maakt het erg interessant omdat ik me veelzijdig kan verdiepen in deze specialisaties. Ik kan altijd bij iemand terecht als ik vragen heb. Hierdoor kan ik steeds meer bijdragen aan integrale projecten vanaf start tot eind.”

Een waardevolle netwerkorganisatie

“Ik merk dat Royal HaskoningDHV een echte netwerkorganisatie is. Je kunt zelf veel voor elkaar krijgen als je maar proactief contact opneemt met de mensen waar je graag wat van wil leren. Het Traineeship is een goede manier om in contact te komen met verschillende projecten, collega’s en teams waardoor ik veel kennis kan uitwisselen. Hierdoor bouw ik ook een divers netwerk op. Na een kleine 1,5 jaar onderdeel te zijn van deze organisatie kan ik bijna bij elke vestiging in Nederland wel iemand opzoeken voor een kopje koffie. Door deze contacten te (leren) leggen ben ik ook persoonlijk zeker gegroeid.”

Trotse momenten

“Bij mijn eerste ronde ben ik gestart met Automated Engineering binnen MEP. Hier werken we aan het standaardiseren en automatiseren van MEP-werkprocessen zodat we bedrijfsbreed multidisciplinair op dezelfde manier kunnen werken. Hier was ik maar even bij betrokken in het begin, maar het bleek een goede combinatie van de ‘right place at the right time’. Ik ben namelijk nu onderdeel van het kernteam geworden. Dit betekent dat ik mij wekelijks bezig hou met het coördineren van de wensen vanuit collega’s die met projecten bezig zijn.

Via deze weg zorgen we ervoor dat onze interne kennis breder beschikbaar is en de integratie van nieuw tools wordt gefaciliteerd in de workflow. Deze verantwoordelijk houd ik bij mij, ondanks dat ik van afdelingen switch. Tijdens de MEP- kennisdag van het bedrijf mocht ik hier ook over presenteren aan een zaal vol enthousiaste collega’s. Het is fijn dat ik dit vertrouwen heb gekregen en het geeft ook aan dat je gelijk serieus wordt genomen als junior!

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Dan is het Technisch Traineeship echt iets voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

traineeship CTA
Language is changing...