Maak kennis met Michel, Civiel Technisch Specialist en Projectleider

Twee jaar geleden heeft Michel met veel plezier zijn 25-jarige jubileum bij Royal HaskoningDHV gevierd. Hij heeft door de jaren heen mogen groeien in een scala van domeinen. Benieuwd hoe dit is gegaan? Lees zijn verhaal!
michel bartels

De reden waardoor ik hier alweer jarenlang met veel plezier werk komt voornamelijk door de grote diversiteit van werkzaamheden. In het ene project houd je je bezig met een dijkversterking en in een ander project richt ik me meer op een uitbreiding van een woonwijk of van een stadsdeel.

Michel BartelsCiviel Technisch Specialist en Projectleider

Al direct breed ontwikkelen bij Royal HaskoningDHV

“Na een studie weg- en waterbouw (civiele techniek) was ik al snel terecht gekomen bij Royal HaskoningDHV. Ik startte als bestekschrijver in eerste instantie, maar kon mij al snel door ontwikkelen als contractspecialist. Denk bijvoorbeeld aan UAV-GC contracten en Bouwteams, maar ook het verzorgen van aanbestedingen en het begeleiden van de aannemer tijdens de uitvoer van een project. Dit houdt ook in dat ik de planning en de kosten bewaak en veelal een intermediair ben tussen opdrachtgever en aannemer. Maar ook de directe omgeving vraagt veel aandacht. De mogelijkheden bij Royal HaskoningDHV zijn legio, als je hier zelf maar actief mee aan de slag gaat. Op die manier kun je je persoonlijke interesses optimaal combineren met je werk.”

Waarom Michel na 25+ jaar hier nog steeds met veel plezier werkt

“De reden waardoor ik hier alweer jarenlang met veel plezier werk komt voornamelijk door de grote diversiteit van werkzaamheden. In het ene project houd je je bezig met een dijkversterking en in een ander project richt ik me meer op een uitbreiding van een woonwijk of van een stadsdeel. Een ander moment verdiep ik mij weer in een reconstructie van een weg, de realisatie van een zeehaven of de restauratie van een monumentaal stoomgemaal. Elke keer kom je met andere mensen in aanraking en ben je in andere gebieden in Nederland actief, dat maakt het erg leerzaam, boeiend en uniek!”

Vanuit het regiokantoor in Zwolle lokaal betrokken

“Indien de werkzaamheden dat toelaten, op de fiets naar het regiokantoor in Zwolle, dat is heerlijk! Zwolle kan ik mijn vestigingsplek noemen voor Royal HaskoningDHV. De Regionale ontwikkeling & infrastructuur projecten waar ik aan werk bevinden zich voornamelijk in Noord-Nederland, denk aan Friesland, de Waddeneilanden, Groningen, Drenthe en Overijssel. Door hier ook geregeld te zijn maak ik goed mee waar de uitdagingen liggen. Ook zie ik de sporen van mijn werkzaamheden terug in deze gebieden. Dat is natuurlijk het ultieme van ons werk. Je laat iets toekomstbestendigs na! En dat in prettige samenwerking met hartelijke collega’s in een open werksfeer.”

Werken aan een UNESCO werelderfgoed monument in Friesland

“Een van de projecten waar ik trots op ben is het Woudagemaal in Lemmer, een nog functionerend stoomgemaal dat komt uit 1920. Het staat al een lange tijd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als Royal HaskoningDHV hebben we de unieke vraag gekregen om te werken aan het behoud van dit monument. Dat is echt heel bijzonder! Ik heb hier jarenlang mijn steentje aan bijgedragen. Een keer per jaar wordt het gemaal sowieso onder stoom gezet, en als er hoogwater dreigt in Friesland, wordt dit imposante gemaal bijgeschakeld om Friesland droge voeten te laten houden. Dat is geweldig!”

Ook elke dag weer een diverse dag hebben?

Dan is een rol als ontwerper, werkvoorbereider of projectleider in het regiokantoor Zwolle misschien wel wat voor jou.

zwollw
Language is changing...