Maak kennis met Nicole, Teamleider Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur

In 2022 maakte Nicole de overstap naar Teamleider bij Royal HaskoningDHV. Dit na 9 jaar met veel plezier bij BAM gewerkt te hebben. “Waarom dan de overstap?” Om meer impact te kunnen maken in het verduurzamen van de openbare ruimte en om duurzaamheid een gemeengoed te laten zijn voor onze klanten.
Nicole Poort

Je krijgt enorm veel vrijheid om je eigen rol in te vullen. Er wordt gekeken naar wat je doet en wat je zegt en je bent meer dan een functietitel.

Nicole PoortTeamleider Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur

Geen strak omlijnde kaders

“In mijn rol als Teamleider in de regio Amersfoort geef ik leiding aan collega’s die gespecialiseerd zijn in Bodem, Gebiedsontwikkeling en Assetmanagement, waarbij ik zorg voor kennisdeling op de thema’s duurzaamheid en circulariteit. Hier komt mijn jarenlange ervaring als Specialist Duurzaamheid aan de aannemerskant goed van pas. Naast leidinggeven, neem ik ook deel aan tenders en projecten in verschillende rollen. Zo heb ik als tendermanager een bijdrage geleverd aan een grote tender voor de Provincie Utrecht, die we vooral op duurzaamheid hebben gewonnen. Ook zit ik gedetacheerd als projectleider bij het Centrum voor Ondergronds Bouwen (COB) om de kabels- en leidingenbranche te helpen verduurzamen. Daarnaast werk ik aan het gemeengoed maken van duurzaamheid binnen onze eigen organisatie als kartrekker van duurzaam GWW namens onze business unit."

“Wat me direct opviel, is dat je binnen Royal HaskoningDHV niet vastgepind zit op één specifieke functie. Waar ik bij BAM in het systeem precies kon zien wie welke rol had, is dat hier vaak blanco. De reden hiervoor is simpel: je krijgt enorm veel vrijheid om je eigen rol in te vullen. Zo kun je in het ene project de rol van projectmanager hebben, maar zit je bij een ander project aan tafel als specialist over een specifiek thema. Er wordt echt gekeken naar wat je doet en wat je zegt, en je bent dus meer dan alleen je functietitel."

Elk project anders

“Deze vrijheid voel je in alles en het nemen van initiatief wordt gewaardeerd. Zie je een kans of wil je jezelf op een bepaald vlak ontwikkelen? Dan wordt er echt naar je geluisterd en kan het vaak ook gewoon. Op deze manier kun je je rol dus invullen zoals je zelf wilt. Zo was ik in het begin via via betrokken geraakt bij een project dat totaal niet voor de hand zou liggen: een adviesopdracht voor een ander onderdeel van ons bedrijf én in een andere regio. Je zit dus echt niet vast aan een bepaald type projecten in je eigen regio. Komt er iets voorbij waarvan je denkt “dat vind ik leuk en daar heb ik tijd voor” en past het bij de richting waar we als bedrijf heen willen? Dan is er in overleg met je leidinggevende vaak een hoop mogelijk. En naarmate je interne netwerk groeit, komt dit natuurlijk steeds vaker voor."

“De projecten waar je aan werkt kunnen grote, complexe werken zijn, maar ook kleinere, regionale projecten. En beide hebben zo hun eigen charme. Werk je aan een groot complex werk zoals de Afsluitdijk, dan is dat natuurlijk gewoon ontzettend gaaf. Maar ook regionale projecten zijn complex: het is nooit rechttoe rechtaan. En omdat het kleinschaliger is, heb je al snel meer verantwoordelijkheid. Want waar je in een groot project vaak slechts een schakel bent in het grote geheel, ben je in een regionaal werk sneller eindverantwoordelijk. Een ander bijkomend voordeel is dat kleinschalige projecten sneller afgelopen zijn waardoor je er meer na elkaar kan oppakken. Zo bouw je snel een portfolio op en ontwikkel je jezelf snel."

Part of the team

Naast het gevoel van vrijheid, is er nog iets dat ervoor heeft gezorgd dat ik me snel thuis voelde: de mensen. Iedereen stond open om kennis te maken en toonde oprechte interesse, zowel in mijn ideeën over het thema duurzaamheid als in mij als persoon. Daardoor kreeg ik snel het gevoel bij het team te horen. En natuurlijk hebben we de nodige uitdagingen in dit team. Zo hebben we veel senioren met ontzettend veel kennis en ervaring. Zij zijn gewend vooral zelfstandig te werken, waardoor collega’s met minder ervaring moeilijker aansluiting weten te vinden en ik zet mij dan weer graag in om die aansluiting makkelijker te maken zodat ze meer van elkaar kunnen leren."


“Inmiddels werk ik hier alweer ruim 2 jaar met veel plezier en nog steeds ontmoet ik iedere keer weer een hoop nieuwe collega's. En ondanks dat veel collega’s elkaar al langer kennen en vaker hebben samengewerkt, kan ik ook regelmatig nieuwe collega's helpen of naar een andere collega doorverwijzen. Zo voelen zij zich net zo welkom als dat ik mij voelde in het begin."

Ook een baan met veel vrijheid? 

Dan is de baan van Teamleider Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur wat voor jou. 

rdiamersfort
Language is changing...