Maak kennis met René, Projectleider

Na 10 jaar bij een klein ingenieursbureau gewerkt te hebben, merkte René dat hij toe was aan een volgende stap. Dus toen Rudie, teamleider bij Royal HaskoningDHV in Eindhoven, hem via LinkedIn een berichtje stuurde of hij eens wilde komen praten, was zijn interesse gewekt. En na fijne gesprekken en een snelle sollicitatieprocedure was het zover: hij begon aan zijn nieuwe baan als Projectleider Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur. Benieuwd dit bevalt? Lees zijn verhaal!
rene van esch

Een ander voordeel van Royal HaskoningDHV is dat je rol veel minder in beton gegoten is. Komt er iets op je pad dat je leuk lijkt, maar niet per se binnen je functie past? Dan krijg je gewoon de mogelijkheid om het te doen.

René van EschProjectleider

Een klein bedrijf in een groot bedrijf

“Wanneer je 10 jaar bij een klein bedrijf hebt gewerkt, heb je soms wat vooroordelen over werken bij een groot bedrijf zoals Royal HaskoningDHV. Een van die vooroordelen die ik had, was dat het vrij log en hiërarchisch zou zijn. Het tegendeel werd echter al bewezen tijdens mijn sollicitatieprocedure. Dit ging allemaal heel rap en voor ik het wist kon ik aan de slag.”

“Maar ook toen ik eenmaal startte binnen het team in Eindhoven werd ik positief verrast. Het team in Eindhoven is ongeveer 50 man groot en heeft een hele fijne sfeer. Je wordt snel opgenomen in de groep en je wordt niet gezien als de nieuweling. Mede hierdoor voelt het qua sfeer als een kleiner bedrijf binnen een groot bedrijf. Tegelijkertijd geniet je natuurlijk wel van de voordelen van een groot bedrijf. En een daarvan is dat er altijd wel iemand is binnen het bedrijf die ergens verstand van heeft. Heb je specialistische kennis nodig? Dan ben je daar vaak maar een belletje van verwijderd. En iedereen is altijd bereid je te helpen, ongeacht wat je functie is en waar of hoelang je hier al werkt.”

Een brede rol en afwisselende projecten

“Een ander voordeel van een groot bedrijf is dat je rol veel minder in beton gegoten is. Komt er iets op je pad dat je leuk lijkt, maar niet per se binnen je functie past? Dan krijg je gewoon de mogelijkheid om het te doen. Zo ben ik op papier projectleider, maar pak ik soms ook de rol op van ontwerpleider of technisch manager. Dit gecombineerd met een variëteit in projecten maakt het extra leuk. Zo ben ik nu bezig met een tender voor een grote nieuwe woonwijk, inclusief plan van aanpak en interview. Maar ook ben ik betrokken bij de herinrichting van de openbare ruimte in een centrumgebied, van voorontwerp tot bestek. En daarnaast ben ik als technisch manager betrokken bij een binnenstedelijke aanpassing van een beek op klimaatontwikkelingen. Als onderdeel hiervan moeten ook de openbare ruimte en diverse bruggen worden aangepast.”

“Projecten gaan soms ook buiten ons eigen bedrijfsonderdeel Mobiliteit & Infrastructuur. Zo werk ik nu samen met de collega’s van onze afdeling Industrie & Gebouwen aan een project van een bedrijf op de Tweede Maasvlakte. Hier wordt de bestaande bebouwing uitgebreid en ben ik in het projectteam verantwoordelijk voor het onderdeel terrein. Het leuke van projecten zoals deze, is dat je ook weer collega’s van andere bedrijfsonderdelen leert kennen.”

Vrijheid om je eigen week in te delen

“Ook de vrijheid die ik ervaar, vind ik erg fijn. Wil je thuiswerken omdat dat beter uitkomt? Dan wordt de volgende dag niet snel gevraagd “waar was je gister?”. Je krijgt echt de vrijheid om je eigen week in te delen. Zo vind ik het zelf fijn om vaak op kantoor te zijn, maar iedereen heeft de vrijheid om hier invulling aan te geven. En op kantoor zit iedereen in een grote ruimte bij elkaar waardoor je veel mee krijgt en kunt samenwerken.”

“Ondanks dat het een grote stap is om na 10 jaar de overstap te maken van een klein naar een heel groot ingenieursbureau, heb ik geen moment spijt gehad van deze keuze. Speel je zelf ook met de gedachte om deze overstap te maken? Neem gerust contact met me op!”

Ook aan de slag als projectleider?

Dan ben je hier op het juiste adres.

M&I CTA
Language is changing...