Maak kennis met Vincent, Senior Projectmanager en Adviseur Riolering & Stedelijk Water

Al 25 jaar werkt Vincent met plezier bij Royal HaskoningDHV. Via zijn vader, werkzaam bij de organisatie, kreeg hij van jongs af aan al veel mee over de organisatie. Meer weten over zijn ervaringen als Projectmanager en Adviseur Riolering & Stedelijk Water? Lees zijn verhaal!
Vincent de Bont

Door de bevlogen vakspecialisten bij Royal HaskoningDHV heb ik me veelzijdig weten te ontwikkelen door kansen te pakken op het juiste moment.

Vincent de BontSenior Projectmanager en Adviseur Riolering & Stedelijk Water

Een veelzijdig pad aan groei en ontwikkeling

“Met een studieachtergrond in de milieukunde en stedelijk water kon ik niet wachten om meer te leren over het werk in de praktijk. Als Junior kwam ik bij de organisatie binnen in Nijmegen en daar begon ik op de tekenzaal. Het meehelpen met het geven van adviezen viel toen goed in de smaak. Over de tijd heen groeide ik door naar een specialist en assistent projectleider. Daarbij beheerde ik steeds meer op een zelfstandige manier projecten en bediende ik mijn eigen opdrachtgevers. Ik ben momenteel een consultant, dit betekent dat ik het gesprek aanga met de opdrachtgever, offertes maak en de opdracht begeleid van A tot Z met relatiebeheer. Tijdens deze reis heb ik op meerdere kantoren gewerkt bij de organisatie. Denk aan Nijmegen, Goes, Den Bosch en Eindhoven.”

“Door de bevlogen vakspecialisten bij Royal HaskoningDHV heb ik me veelzijdig weten te ontwikkelen door kansen te pakken op het juiste moment. Een highlight hiervan is dat er met de paplepel is ingegoten hoe ik met opdrachtgevers de beste resultaten kan boeken. Lange termijn relatiebeheer is hierin cruciaal, iets waar ik super enthousiast van word! Het voelt als een heel natuurlijk proces, en het biedt echt de toegevoegde waarde.”

Inspirerende en veelzijdige projecten

“Door de tijd heen heb ik aan veel uiteenlopende projecten mogen werken. Denk bijvoorbeeld aan een waterhuishoudkundig plan. Een mogelijk project is dan dat er van een weiland een stedelijk gebied moet worden gemaakt met een nieuwbouwwijk. Vele aspecten komen dan om de hoek kijken: Hoe gaat het watersysteem werken? En wat zijn de adviezen op het gebied van hydrologie, oppervlaktewater, grondwater, afvalwater en hemelwater? Ook werken we voor vooroplopende high tech bedrijven op het gebied van waterhuishouding. Maar ook gemeenten en waterschappen helpen we volop. Het vakgebied is door de tijd heen zoveel breder en moderner geworden. Hierdoor zijn er nieuwe invalshoeken! Binnen de organisatie hebben we onwijs veel specialisten, je omringt je in een omgeving waarin je elke dag kan leren. Zelf heb ik mij in de breedte ontwikkeld, dit kan natuurlijk ook. De samenwerking met elkaar blijft waardevol.”

Volop vrijheid om te excelleren

“Een waardevol aspect van de organisatie is dat er veel vrijheid is. Je kunt altijd op een fijne en goede manier werken zonder een bepaalde druk te ervaren. Hierdoor kun je echt sturen op kwaliteit en relaties. Het is krachtig dat je vanuit het management in alle breedte zelf de projecten mag draaien. Hierdoor kun je ook veel loyaler zijn naar interne en externe stakeholders. Dit geldt ook voor jouw ontwikkelingspad; wil je na verloop van tijd toch specialiseren in een ander domein? Daar zijn altijd mogelijkheden voor omdat de route niet vaststaat.”

Fijne regiokantoren

“Een mooie toevoeging is dat Royal HaskoningDHV vertegenwoordigd is met kantoren over veel regio’s. Dit heeft mij de kans gegeven om veel te sparren met collega’s uit allerlei disciplines. Hier komen door raakvlakken ook weer nieuwe projecten uit. Het teamgevoel op zo’n regiokantoor is prettig en aangenaam.”

Wil jij jezelf ook volledig ontwikkelen in een inspirerende sfeer?

Dan is een rol als specialist/Adviseur Stedelijk water misschien wel wat voor jou.

stedelijk water
Language is changing...