Maak kennis met Yarden, Legal Consultant

Na haar studies in Politicologie en Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam is Yarden een jaar geleden gestart bij Royal HaskoningDHV. Als Legal Consultant omgevingsrecht werd ze meteen betrokken bij veel leerzame projecten. Hierdoor kreeg Yarden vanaf de start hands-on ervaring in het vakgebied. Benieuwd hoe ze haar tijd bij Royal HaskoningDHV nu ervaart? Lees dan snel verder!
yarden sela

Als Legal Consultant zijn we erg breed inzetbaar, in de uitvoering van het werk leer ik dan ook vaak weer nieuwe collega’s kennen.

Yarden SelaLegal Consultant (natuurbeschermingsrecht en ruimtelijke ordening)

Werken als Legal Consultant omgevingsrecht

“Omgevingsrecht is een heel breed vakgebied. Dit kunnen projecten zijn die te maken hebben met grote transities waar we momenteel in zitten. Denk dan aan de energietransitie. Ook is ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling onderdeel van dit recht. Het fijne is dat ik binnen het omgevingsrecht zelf kan ontdekken welke onderwerpen ik leuk vind. Elke collega doet net weer wat anders, zo leer je ook veel van elkaar! Ons team van Legal Consultants werkt aan korte juridische vragen, maar ook aan complexe ondersteuning voor een groot project. De adviezen worden altijd als heel waardevol ervaren.

Wij adviseren en begeleiden zowel (externe) opdrachtgevers maar adviseren ook aan diverse afdelingen binnen Royal HaskoningDHV. Hierdoor gebeuren er zoveel verschillende dingen, dat maakt het werk onwijs divers! Als Legal Consultant zijn we erg breed inzetbaar, in de uitvoering van het werk leer ik dan ook vaak weer nieuwe collega’s kennen.”

Innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel

“De belangrijkste reden waarom ik voor Royal HaskoningDHV heb gekozen is dat de organisatie zich inzet voor duurzame oplossingen en technische innovaties. Ik vind het heel leuk om op juridisch vlak hieraan mee te werken. Dit is namelijk een unieke combinatie die niet vaak voorkomt. Ik kan met mijn werk impact maken, projecten die worden gerealiseerd zijn van grote omgang zoals gebiedsontwikkelingen en de aanleg van windturbineparken. Daarnaast werk ik veel op het gebied van het natuurbeschermingsrecht. Hierbij werk ik aan projecten die bijdragen aan natuurontwikkeling- en bescherming . Hierbij werk ik bijvoorbeeld samen met ecologen of luchtspecialisten.”

Een dynamische en uitdagende omgeving

“Zoals ik al aangaf, is het werk erg divers en dynamisch. Geen week is hetzelfde. De ene dag concentreer ik me op een juridisch rapport en de andere dag los ik veel vragen op voor collega’s bij Royal HaskoningDHV. Je wordt hierdoor constant uitgedaagd om in elke situatie het beste resultaat te creëren. Omstandigheden zijn altijd net even anders, net als het onderwerp en de context waarin een project zich bevindt. Ook veranderen wet- en regelgevingen waardoor je altijd scherp moet zijn.

Binnen Royal HaskoningDHV is er de vrijheid om te kiezen waar jij je werk uitvoert. Zo kies ik er zelf vaak voor om voor afspraken op locatie bij de opdrachtgever langs te gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan ministeries, gemeenten of havenbedrijven. Door projecten uit te voeren bij diverse organisaties te zien kan ik veel leren en mij breed oriënteren. Het samenspel van verschillende disciplines is erg leuk! ”

Een fijn team

“Ik merk dat het team een grote motivatie en passie heeft voor zijn of haar vakgebied. Door allemaal iets bij te dragen aan mooie resultaten zorgt dit voor een positieve, warme en open sfeer. Hierbij heerst geen concurrentie onder elkaar. Het team van Legal Consultants bestaat uit ongeveer 15 collega’s wat ons een klein en hecht team maakt. Door de mix van junioren, medioren en senioren kun je veel van en met elkaar leren. Hier staat iedereen ook zeker open voor. Aan gezelligheid is er ook zeker geen gebrek!”

Wil jij ook werken in een inspirerende omgeving?

Dan is een Legal Consultancy rol misschien wel wat voor jou!

call to action legal
Language is changing...