Maak kennis met Devlin, Adviseur Omgevingswet & Gebiedsontwikkeling

Voor zijn eindscriptie Ruimtelijke Ontwikkeling interviewde Devlin een collega van Royal HaskoningDHV. Niet lang daarna verstuurde hij een open sollicitatie via onze website. Een eerste gesprek werd al snel gepland en er hierin werd goed gekeken waar Devlin zijn kennis en kunde het best tot zijn recht zou komen. Dit resulteerde in een rol als Adviseur Omgevingswet & Gebiedsontwikkeling bij ons team in Zwolle. Benieuwd naar hoe dit bevalt? Lees dan snel verder!
Devlin Oosterwijk

Vanuit onze regiovestigingen kun aan de ene kant je focus leggen op projecten in de regio waarbij je je lokale kennis inzet, maar vanuit je expertise kun je ook bijdragen aan projecten elders in het land.

Devlin OosterwijkAdviseur Omgevingswet & Gebiedsontwikkeling

Open gesprekken én taart vooraf

"De kennismakingsgesprekken heb ik als heel fijn en open ervaren, en ik kon gelijk taart mee-eten met de collega’s daar. Dit ter ere van de start van de GemeenteDSO-trajecten, waar ik al snel bij mocht aanhaken. Zo kwam ik al vroeg in de (wondere) wereld van de omgevingsplannen terecht. Verrassend dat dit DSO-project direct van start ging zodat ik gelijk kon meeprofiteren en zo snel in veel nieuwe pilots betrokken werd!"

"Ik heb destijds de keuze voor Royal HaskoningDHV gemaakt, omdat ik benieuwd was hoe ik mij staande zou houden in een grotere organisatie en hoe ik een verschil kon maken in complexe projecten. Zo kun je hier aan de voorkant van projecten al een goed advies geven - zoals bij een bestemmingsplan waarin stikstof een grote rol speelt- en met al onze interne specialisten tot een regeling komen waarmee je kwalitatief en onderscheidend maatwerk levert."

Afwisseling in mijn rol

"Ik houd mij bezig met complexe gebiedsontwikkelingstrajecten, zoals grootschalige bedrijvigheid en woningbouw - waarvoor ik de bestemmingsplannen opstel - en met de implementatie van de Omgevingswet, zoals bijvoorbeeld een Handboek Omgevingsplan. Het is mooi dat ik mijn expertise van de Omgevingswet zowel kan inzetten voor concrete gebiedsontwikkelingen, als bij meer abstracte implementatietrajecten van de Omgevingswet. Wat echt verandert, is de integratie van ruimtelijke ontwikkeling en milieu in het omgevingsplan, waardoor je als specialist al aan de voorkant meedenken bij het opstellen van de regels in het omgevingsplan.

"Vanuit onze regiovestigingen kun je aan de ene kant je focus leggen op projecten in de regio waar je je lokale kennis kunt inzetten, maar kun je vanuit  je expertise ook bijdragen aan projecten elders in het land. Naast de ontwerpers en omgevingswetspecialisten in mijn eigen team, kan ik bijvoorbeeld in projecten samenwerken met ecologen, geluidspecialisten, bodemdeskundigen en ontwerpers van andere vestigingen of met de andere planologen en gebiedsontwikkelingspecialisten. Dit is wat het werken bij een landelijke netwerkorganisatie waar je je eigen rol kunt vormgeven zo interessant maakt!"

Kansen voor persoonlijke ontwikkeling- en groei

"Door de stappen die ik direct heb kunnen maken in GemeenteDSO-trajecten, ben ik al snel in een coachende rol terechtgekomen op het gebied van omgevingsplannen. Iets wat ik in dergelijke complexe en uitdagende trajecten (nog) niet verwacht had."

"Het door het management in mij gestelde vertrouwen om hier in te duiken is kenmerkend voor de vrijheid en de flexibiliteit die ik bij Royal HaskoningDHV ervaar. Zo droeg ik bijvoorbeeld ook bij aan een bureau-overstijgende opdracht vanuit de Vererniging van Nederlandse Gemeenten om te komen tot een basismodel voor de Buitenplanse Omgevingsplanactiviteiten (BOPA) onder de Omgevingswet. Hierdoor ervaar je dat er niet gehandeld wordt op basis van hiërarchie, of alles bij senioren vastligt, maar iedereen zijn inbreng heeft. Je moet zelf wel aangeven waar je ambitie ligt, maar als je naar voren stapt met goede argumenten, wordt er naar je geluisterd. Niet alleen binnen je eigen team maar ook door het hogere management. Fijn om te ervaren dat iedereen, ongeacht positie, benaderbaar is binnen onze organisatie."

Mijn rol als Young Ambassador

"Voor medewerkers onder de 35 jaar is er een netwerk, onder andere om hun positie richting het management te versterken. Per afdeling is er een Young Ambassador, die fungeert als een extra schakel tussen jongeren en het Management Team. Zelf organiseer ik ieder kwartaal een bijeenkomst met de young professionals in mijn team en spar ik regelmatig met de overige ambassadors om ervaringen uit te wisselen over wat er goed gaat en waar verbetermogelijkheden liggen. Iedere zes weken ga hierover in gesprek met het MT en komen er onderwerpen aan bod zoals loopbaanbegeleiding en het vergroten van verdere betrokkenheid van young professional. Fijn dat ik zo mijn organisatorische capaciteiten kan inzetten en verbeteren, kan bijdragen aan de ontwikkeling van young professional en het verhogen van hun betrokkenheid bij de organisatie."

Bedrijfscultuur en activiteiten naast het werk

"Royal HaskoningDHV is een organisatie waarin je zelf echt een verschil kunt maken. Een deel komt vanuit jezelf en eigen ambitie, maar als je tegen een obstakel aanloopt zijn er overal specialisten die je snel kunt bereiken en die bereid zijn om je verder te helpen. Hierbij maakt het niet uit van welke afdeling of uit welk vakgebied. Zo ervaar je in de praktijk niet dat je in een grote of formele organisatie werkt."

"Naast de interessante contacten die je door de projecten of kenni-sessies opdoet door het hele bedrijf heen, zijn er ook vrijdagmiddagborrels en ga ik soms tennissen met collega’s. Ook landelijk kun je je collega’s op een andere manier leren kennen, bijvoorbeeld door de jaarlijkse ski-vakantie, fietstochten of het landelijke beachvolleybaltoernooi waar ik zelf ook aan mee doe."

Wil jij meehelpen Nederland toekomstbestendig te maken?

Word dan onderdeel van onze team! 

Stad & Land