Inspirerende werkplekconcepten voor een toekomstbestendige werkomgeving

Met een goede werkplek draag je direct bij aan de resultaten van de organisatie. Het is een succesvolle manier om talent aan te trekken en te behouden. En door een omgeving te creëren die het ontmoeten, samenwerken en inspireren stimuleert, groeit je innovatief vermogen en productiviteit.
Neem contact met ons opNeem contact met ons op
Inspirerende werkplekconcepten voor een toekomstbestendige werkomgeving
Onze manier van werken verandert continu. De afgelopen jaren zijn we massaal thuis gaan werken en zoeken we nu naar een hybride vorm van werken op kantoor en thuis. Maar ook veranderingen op technologisch en economisch vlak dwingen ons na te denken over hoe we (willen) werken.

Wij helpen gebruikers, eigenaren en beheerders van gebouwen met het optimaal inrichten van de huisvesting zodat de toekomstbestendige werkomgeving past bij de bedrijfscultuur en bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen, nu en in de toekomst.

Technisch en financieel haalbaar werkplekconcept

Een goed werkplekconcept moet niet alleen voldoen aan de behoeftes van de gebruikers, het moet ook technisch haalbaar zijn en passen in het budget. Hier ligt precies onze kracht. We weten niet alleen wat er moet gebeuren, maar ook hoe het geïmplementeerd kan worden. Hierdoor weet je zeker dat de toekomstbestendige werkplekomgeving, dat we adviseren ook technisch en financieel uitgevoerd kan worden.

Daarnaast kunnen we de organisatie ondersteunen zodat de nieuwe omgeving straks ook goed wordt gebruikt. Wil je dat we de realisatie begeleiden of volledig op ons nemen, dan kan dat natuurlijk ook.

Toekomstbestendige werkomgeving die met de organisatie mee verandert

Ook binnen de bedrijfsmuren zorgen ontwikkelingen ervoor dat de manier van werken verandert. Bijvoorbeeld de keuze om klanten meer online te bedienen in plaats van op een fysieke plek, of het uitbesteden van werkzaamheden die niet passen bij de core business. Het heeft impact op het werk dat gedaan moet worden en daarmee op de eisen die we aan het gebouw stellen.

Omdat de invulling van de ideale werkplek kan veranderen, is het belangrijk dat de huisvesting op een flexibele en schaalbare manier wordt ingericht. Wij helpen je om grip te krijgen op deze dynamische toekomst. We geven je inzicht in verschillende mogelijkheden en hoe deze scoren op belangrijke criteria. Zo kan je vandaag de beste oplossing kiezen die met je organisatie mee kan bewegen.

Inspirerende werkplekconcepten die innovatie stimuleren

In wat voor sector je ook werkzaam bent, zonder innovatie geen groei. Dus hoe kan je daar met de inrichting van je huisvesting aan bijdragen? En hoe ziet die toekomstbestendige werkomgeving er dan uit?

Bij veel bedrijven zien we dat mensen vooral naar kantoor komen om collega’s te ontmoeten en op een inspirerende manier samen te werken. Zo bepaalt de activiteit wat de beste plek en locatie is om te werken. Met het juiste werkplekconcept zorg je ervoor dat deze activiteiten goed gefaciliteerd worden.

Voor andere organisaties gebeurt innovatie niet op een kantoorvloer, maar juist in een researchomgeving. Het optimaal combineren van bijvoorbeeld een lab met werkplekken om innovatie te stimuleren vraagt om een optimaal concept waar wij als geen ander bij kunnen helpen.

Door samen met zowel de beheerders als de gebruikers van het gebouw te kijken naar behoeftes en eisen, komen we tot een werkplekconcept en implementatieplan dat het meeste uit deze ontmoetings– en samenwerkmomenten haalt.

Werkplekconcepten waar iedereen zich op zijn gemak voelt

Het ontwikkelen van inclusieve werkomgevingen is cruciaal voor diversiteit en inclusie, vaak verwaarloosd in bedrijfsstrategieën. Ondanks beleid dat positieve veranderingen bevordert, blijven fysieke werkplekconcepten vaak achter. Het zakelijke argument voor diversiteit - van verhoogde winst tot een breder talentenpool en verbeterde besluitvorming - is goed vastgesteld. Echter, terwijl bedrijven zich inzetten voor diverse werving en waarden herdefiniëren, worstelt de werkomgeving om mee te evolueren. Diversiteit omvat verschillen zoals geslacht, ras en neurodiversiteit, terwijl inclusie ervoor zorgt dat iedereen zich welkom en ondersteund voelt. Een inclusieve werkomgeving bereiken is essentieel en vereist een gezamenlijke inspanning om fysieke omgevingen af te stemmen op de bredere visie van diversiteit en inclusie, voor een bloeiende, innovatieve en harmonieuze werkplek.

Wil je meer weten over onze werkplekconcepten? Neem contact met ons op!
Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

DownloadDownload
White paper

Een nieuwe kijk op de werkomgeving

Wat gebeurt er met de balans tussen fysiek en digitaal werken? Hoe vertalen we dat naar een ideale omgeving die talent aantrekt en behoudt, productiviteit verhoogt en creativiteit en innovatie de ruimte biedt om te bloeien? Met de juiste aanpak is dit een ideale kans om opnieuw te bekijken en te identificeren wat het doel is van uw kantoorruimte, om alternatieve flexibele regelingen te onderzoeken en te evalueren welke daarvan het beste in uw mensen naar boven breng. Deze white paper identificeert belangrijke aandachtspunten bij het vormgeven van uw aanpak en biedt praktische richtlijnen voor de korte, middellange en lange termijn.
DownloadDownloadDownload
White paper cover - Een nieuwe kijk op de werkomgeving Royal HaskoningDHV

Loading...

Gerelateerde updates & nieuws

    Language is changing...