Data stewardship training

Benut de waarde van data met deze essentiële data rol.
Direct aanmeldenDirect aanmelden
Data stewardship training
Als jouw organisatie meer waarde wil halen uit data, speelt de data steward een belangrijke rol. Deze rol staat namelijk centraal in datamanagement en verbindt het beleid met de praktische toepassing.

Onze interactieve training helpt om de praktijk te begrijpen en om te groeien in dit steeds belangrijker wordende vakgebied. De training is bedoeld voor professionals met minimaal een hbo-diploma en basiservaring over van datamanagement.

Onderwerpen uit deze training

Leer meer over de kennis, praktijk en hulpmiddelen van een data steward.

Onze data stewardship training combineert theorie met praktische oefeningen en individuele reflectie. De training is verdeeld in vier modules, namelijk: het bouwen van een gemeenschappelijk startpunt, bewustwording, diepgang en de vertaling naar jouw organisatie. Als extra optie kunnen we een interactieve aanpak gebruiken om het geleerde te delen met collega's.

Je krijgt toegang tot de hulpmiddelen die nodig zijn om datamanagement in de praktijk te brengen, waarbij bestaande raamwerken, zoals de DAMA-DMBOK, worden aangevuld met onze eigen ervaring om het zo goed mogelijk toe te passen in de praktijk.

Met een focus op het opbouwen van de juiste praktische en theoretische vaardigheden, in combinatie met praktijkervaringen van cursusleiders en andere deelnemers, ben je klaar om toe te passen wat je vanaf dag 1 geleerd hebt. En omdat we beginnen met een nulmeting, bouwt elk onderdeel voort op bestaande kennis.

Ontdek deze essentiële functie

 • Begrijp waar een data steward past binnen jouw organisatie
 • Definieer de belangrijkste rollen, interactie en samenwerking: Data Steward, Data-eigenaar, proceseigenaar en Chief Data Officer (CDO)
 • Verbind de theorie met de echte bedrijfspraktijk
 • Bouw datamanagement- en verbeterprocessen voor de toekomst

De casussen die we in de praktijk onder ogen kregen hadden een directe link met de theorie die eraan voorafging. Wat leuk was om te zien, is dat we door het geven van huiswerkopdrachten daadwerkelijk met theorie aan de slag gingen, ook organisatie breed.

Deelnemer training

Dit ga je leren

Ontdek de rol van een data steward en pas het toe in de praktijk.

In deze training leer je:

 • Waarom data stewardship zo belangrijk is en wat het hebben van een data steward voor jouw organisatie kan betekenen
 • Welke belanghebbenden betrokken moeten worden bij data stewardship en hoe een goede samenwerking eruitziet
 • Hoe je de aanpak van datamanagement kunt uniformeren
 • Het belang van een continu datamanagement proces en hoe je er een uitvoert
 • Welke competenties data stewards moeten bezitten
 • Welke prioriteiten op het gebied van datamanagement jouw organisatie nodig heeft
 • Hoe je continu een verbeteringsproces opzet

Details

Flexibele training, aangepast op de wensen van jouw organisatie.

Duur en structuur

De training duurt drie dagen en is gebaseerd op de uitdagingen van jouw organisatie, met de optie voor extra vraag- en antwoordsessies of feedback. Elke trainingsdag vereist ongeveer één uur voorbereiding van de deelnemers.
De groepsgrootte kan variëren tot een maximum van 10 personen.

Kosten

€ 2.400 (excl. BTW) per persoon voor twee dagen op het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV in Amersfoort. Liever een training op afstand, een interactievere opstelling, grotere groepen of een training op maat? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

Locatie

De training wordt gegeven op het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV in Amersfoort, maar kan ook op locatie worden verzorgd.

Meld je aan voor de opleiding die op 17 november 2023 start (+ 24 november)!

Digital Academy -

Digital Academy

Language is changing...