Drinkwater

Waterbedrijven moeten uitdagingen aanpakken rondom verouderende infrastructuur, waterkwaliteitsbeheer, bevolkingsgroei, gevolgen van klimaatverandering en naleving van regelgeving. Op die manier kunnen ze betrouwbare, betaalbare en duurzame waterdiensten garanderen.
Glas water

Bij een waterbedrijf werkt de tijd zelden in uw voordeel. Activa verouderen en u verliest institutionele kennis door ervaren personeel dat met pensioen gaat. Daarnaast heeft klimaatverandering waarschijnlijk invloed op de beschikbaarheid en kwaliteit van waterbronnen.

En omdat u tegen de klok opereert, is er geen ruimte voor fouten rondom waterkwaliteit en de invloed daarvan op de volksgezondheid.

Terwijl waterbedrijven met deze uitdagingen worden geconfronteerd, hebben ze ook te maken met nieuwe bedreigingen. Waaronder steeds complexere regelgeving, nieuwe stoffen die de waterkwaliteit in gevaar brengen en een groeiende bevolking die meer waterbehandelingscapaciteit vereist.

Met zoveel obstakels is er niet één weg naar succes. Er is een zorgvuldige mix nodig van strategische uitmuntendheid, vooruitdenken, bewezen oplossingen en gestroomlijnde activiteiten. De juiste partner voor watertechnologie kan u helpen elk onderdeel op zijn plaats te krijgen, zodat u klaar bent voor de toekomst.

Uw partner voor waterstrategie en -technologie

Bij Royal HaskoningDHV helpen we drinkwaterbedrijven elk obstakel te overwinnen met een mix van strategische begeleiding. Daarnaast ondersteunen we bij de selectie, ontwikkeling en inzet van de juiste oplossingen en operationele ondersteuning in het dagelijks werk.

Met meer dan 140 jaar ervaring in wateradvies en engineering, hebben wij de domein- en technologie-expertise die u nodig hebt om uw uitdagingen aan te gaan. Zodat u schoon en betrouwbaar water kunt leveren.

Voor elke fase van de levenscyclus van watertechnologie

Royal HaskoningDHV’s holistische aanpak en aanbod van diensten helpen drinkwaterbedrijven wereldwijd bij oplossingen voor hun meest urgente uitdagingen.  Wij helpen drinkwaterbedrijven elk obstakel te overwinnen met strategische begeleiding, asset management en door het selecteren, ontwikkelen en inzetten van de juiste oplossingen. Met meer dan 140 jaar ervaring op het gebied van wateradvies en techniek, brengen wij de domein- en technologie-expertise die u nodig heeft om uw uitdagingen aan te pakken, zodat u schoon en betrouwbaar water kunt leveren.

Dit houdt onder meer in dat u een groeiende bevolking kunt ondersteunen, kunt voldoen aan veranderende regelgeving en ervoor kunt zorgen dat u het maximale uit uw mensen, middelen en processen haalt.

Versterk uw waterstrategie

Van masterplannen en capaciteitsplanning tot compliance en projectfinanciering: er zijn allerlei strategische prioriteiten die u tegen elkaar moet afwegen. Met strategische begeleiding van Royal HaskoningDHV kunt u:

 • Bronwater veiligstellen en behouden
 • Investeringen en operationele kosten in balans brengen met betaalbaarheid voor consumenten
 • De capaciteit van uw personeel opbouwen en versterken
 • Bijblijven met verschuivende regelgevende normen
 • De risico’s van klimaatverandering beperken door de bedrijfsvoering en infrastructuur aan te passen
 • De toekomstige vraag naar water beheren en plannen
 • Nieuwe technologieën en digitale diensten integreren in bestaande systemen

Wateroplossingen implementeren

Er zijn talloze technische oplossingen en digitale hulpmiddelen beschikbaar om een revolutie teweeg te brengen in uw waterbehandelingsprocessen. Voor de selectie en naadloze integratie van deze oplossingen in uw waterzuiveringsinstallatie is wel een zorgvuldige afweging nodig. Waarbij operationele verstoringen tot een minimum beperkt blijven. Met oplossingsondersteuning van Royal HaskoningDHV kunt u:

 • Verouderende bedrijfsmiddelen vervangen en upgraden
 • Waardevolle hulpbronnen terugwinnen uit water
 • Nieuwe verontreinigingen effectiever aanpakken
 • Gegevensbeheer en beveiliging verbeteren
 • De afhankelijkheid van externe aannemers beperken

Optimaliseer uw wateractiviteiten 

Naarmate activa verouderen en ervaren technici met pensioen gaan, moeten veel zuiveringsinstallaties nieuwe manieren vinden om hun activiteiten effectief te beheren met minder middelen. Wij kunnen u helpen deze uitdagingen te overwinnen en nieuwere, efficiëntere manieren te vinden om te werken.

Met operationele ondersteuning van Royal HaskoningDHV kunt u:

 • Bedrijfsvoering stroomlijnen en personeelsdruk verminderen
 • Lekkages en andere bronnen van niet-gebruikt water identificeren en verhelpen
 • Gegevensbeheer, rapportage en naleving vereenvoudigen
 • Storingen voorspellen en activa proactief onderhouden
Vraag of opmerking? - Neem contact op met onze Watertechnologie experts!

Vraag of opmerking?

Neem contact op met onze Watertechnologie experts!

Wat drinkwaterbedrijven nodig hebben

Optimaal gebruikmaken van beperkte middelen

Van uitdagingen op het gebied van financiering tot tekorten aan vaardigheden: wij helpen nutsbedrijven en waterschappen hun uitdagingen op het gebied van resources te overwinnen. Dit doen we met efficiënte oplossingen en strategieën die optimaal gebruikmaken van beschikbare middelen.

Voldoen aan toekomstige veranderingen

Naarmate de bevolking groeit, het klimaat verandert en regelgevende instanties duurzamere activiteiten verwachten, helpen wij waterzuiveringsinstallaties te voldoen aan de veranderende eisen. Dit doen we door waterbronnen veilig te stellen en te behouden en oplossingen, bedrijfsmiddelen en activiteiten toekomstbestendig te maken.

Minder risico’s

Wij helpen waterbedrijven hun risico’s te verminderen, inzichten te verbeteren en te blijven voldoen aan de regelgeving. Dit doen we met asset management, masterplanning, informatiebeheer en duurzaamheidsanalyses.

Vooruitstrevende oplossingen, zonder verstoring

Wij helpen waterzuiveringsinstallaties om het beste te halen uit innovatieve technologieën, in combinatie met geautomatiseerde besturing en digital twins. Dit doen we door digitale en domeinexpertise te combineren.

Onze diensten

 • Assetmanagement compleet
 • Strategisch advies
 • Consultancy digitale transformatie
 • Projectfinanciering (meestal internationaal)
 • Duurzaamheidsanalyse
 • Masterplanning en haalbaarheidsstudies
 • Kristalfactor
 • Circulaire oplossingen (hergebruik) voor waterzuivering
 • Hydraulica Circulair en modulair ontwerp en bouw
 • Ontwerp en aanbestedingsondersteuning van watertechnologie-oplossingen & EPCM
 • Digital twin (consultancy)
Blijf op de hoogte - We delen graag de laatste ontwikkelingen & trends over watertechnologie

Blijfop de hoogte

We delen graag de laatste ontwikkelingen & trends over watertechnologie

Language is changing...