22-01-2021

Monotch en Royal HaskoningDHV kondigen wereldwijde samenwerking aan op het gebied van slimme mobiliteit

Royal HaskoningDHV en innovatieve C-ITS-platformontwikkelaar Monotch zijn een samenwerking aangegaan om een slim mobiliteitsecosysteem met wereldwijd potentieel te leveren
Monotch en Royal HaskoningDHV kondigen wereldwijde samenwerking aan op het gebied van slimme mobiliteit
De samenwerking brengt de Flowtack slimme verkeerslichtbesturingsoplossing van Royal HaskoningDHV en het Traffic Live Exchange (TLEX®)-platform van Monotch samen. Gegevens van weggebruikers kunnen nu door TLEX® worden verwerkt en in Flowtack worden ingevoerd om verkeersstromen real-time te analyseren, voorspellen en optimaliseren. Hierdoor kunnen vervoersautoriteiten de verkeersstromen beter beheersen en wordt er een soepele en efficiënte doorstroom bewerkstelligd. Een betere doorstroming van het verkeer draagt bij aan een schone en leefbare stad en bevordert de verkeersveiligheid.

Partnerschap om de mobiliteitstransitie te versnellen

Over de hele wereld is de verkeerscongestie in steden toegenomen, waardoor er enorme eisen aan stadsbestuurders en vervoersplanners worden gesteld. Het is nog nooit zo belangrijk geweest dat steden toegankelijk zijn, zodat het verkeer zich vrij kan verplaatsen zonder het milieu te belasten. Het TLEX®-platform van Monotch en de Flowtack-oplossing van Royal HaskoningDHV sluiten naadloos op elkaar aan om dit te ondervangen en creëren een nieuwe manier van flexibiliteit voor wegbeheerders en stedelijke autoriteiten om veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit vorm te geven.

Menno Malta (links) en Bob Randsdorp (rechts)
Menno Malta, CEO van Monotch: “Monotch zoekt altijd naar mogelijkheden om het mobiliteitsecosysteem uit te breiden met partners in verschillende disciplines. We zijn dan ook zeer verheugd dat Royal HaskoningDHV is aangesloten als solutions partner. Onze gecombineerde technologieën en expertise zullen ons in staat stellen de wijze waarop steden de verkeersstromen beheren te verbeteren."
Bart Humblet

Om slimme mobiliteit echt succesvol te laten zijn, moeten we een langetermijnperspectief hebben.

Bart HumbletDirecteur Sustainable Mobility Royal HaskoningDHV

Bart Humblet vervolgt: “De sleutel is om uitvoerbare transportplannen en -strategieën te ontwikkelen die gebruik maken van de voordelen van geavanceerde technologie. Deze samenwerking met Monotch stelt ons in staat om samen de volgende stap te zetten in de mobiliteitstransitie op weg naar duurzame en veilige mobiliteit. De wereldwijde data van TLEX® bieden ons nu de mogelijkheid om de voordelen van Flowtack en de volledige gegevensstroom aan wegbeheerders te laten zien met actuele lokale data.”

Over Monotch

Monotch is de leidende C-ITS-gegevensaggregator die veiliger, duurzamer en efficiënter wegtransport mogelijk maakt. Dit doen ze via hun Traffic Live Exchange (TLEX®)-platforms. Monotch wordt erkend als toonaangevend in de Europese slimme mobiliteitsindustrie. TLEX® verbindt data, diensten en transacties. Ze helpt haar klanten in te spelen op de laatste mobiliteitstrends en -uitdagingen. Monotch verbetert de doorstroming en biedt oplossingen voor slim verkeer en slim reizen en draagt daarmee bij aan veilige, slimme en duurzame mobiliteit.

Live demo van Flowtack

Wilt u meer weten over Flowtack en hoe wij het mobiliteitssysteem van morgen vormgeven, vraag dan vandaag nog een demonstratie bij ons team aan.

We geven graag  een demonstratie! - Wilt u ervaren hoe Flowtack ook in uw gemeente het verschil kan maken?

We geven graag een demonstratie!

Wilt u ervaren hoe Flowtack ook in uw gemeente het verschil kan maken?

Language is changing...