24-03-2021

Overstromingswaarschuwingen in Sydney door middel van de nieuwste technologie

Hevige neerslag zorgt voor grote overstromingen in de Australische staat New South Wales. Dankzij de nieuwste technologie wordt er tijdig gewaarschuwd en kan men actie ondernemen om slachtoffers en schade aan persoonlijke bezittingen en infrastructuur te voorkomen.
Overstroming in New South Wales

Technologie van de Nederlandse bodem

Nederlandse watertechnologie waarschuwt de noodhulpdiensten van Parramatta, een stadsdeel van Sydney, voor overstromingen vanuit de Parramatta rivier. Het gebied rond de Parramatta rivier is erg heuvelachtig en sterk verstedelijkt, waardoor grote hoeveelheden neerslag kunnen leiden tot plotselinge overstromingen. 

De Nederlandse bedrijven Nelen & Schuurmans en Royal HaskoningDHV hebben, samen met het Australische team van Royal HaskoningDHV, een systeem geïmplementeerd dat aan de hand van de real-time neerslagverwachting een voorspelling geeft van de rivierwaterstanden. Met input van de neerslagradar voorspelt een model hoe de situatie zich over de komende 12 uur ontwikkeld. In een dashboard wordt alle informatie overzichtelijk bij elkaar gebracht. Op basis van deze informatie bepalen de noodhulpdiensten en lokale overheid waar en wanneer maatregelen genomen moeten worden zoals eventuele evacuaties die plaats moeten vinden. Op dit moment is het gelukkig relatief rustig in dit deel van het gebied. Een stuk verderop in de deelstaat worden echter duizenden mensen geëvacueerd. 

De Flash Flood Forecast-technologie heeft Parramatta in staat gesteld om, voor de piek van het extreme weer, al maatregelen af te schalen omdat duidelijk werd dat er geen verdere impact te verwachten was voor de gevoelige delen van het stroomgebied. Het Parramatta Flash-systeem hielp de autoriteiten om op het juiste moment de juiste actie te ondernemen.

Covid Vaccins

Door de overstromingen is de distributie van het COVID-vaccin in Sydney en andere delen van New South Wales vertraagd.

Vraag of  opmerking? - Neem contact op met onze Climate Resilience experts!

Vraag of opmerking?

Neem contact op met onze Climate Resilience experts!

Language is changing...