21-03-2022

Ook Vlaanderen zet vol in op Nederlandse slimme verkeerslichten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft onlangs bekend gemaakt dat Royal HaskoningDHV succesvol heeft deelgenomen aan de aanbesteding voor het leveren, onderhouden en aanpassen van de intelligente verkeersregelsoftware voor Vlaanderen, België. De 4 jaar durende raamovereenkomst stelt Royal HaskoningDHV in staat om haar verkeersregelapplicatie Flowtack aan te bieden bij uitvragen uit Vlaanderen via het programma Mobilidata. Een grote stap in de mobiliteitstransitie in België.
Kruispunt met slimme verkeerslichten in Vlaanderen
Mobilidata realiseert innovatieve verkeersoplossingen om het verkeer veiliger, vlotter en duurzamer te maken voor elke weggebruiker. Om deze mobiliteitsdoelstellingen in praktijk te brengen kunnen lokale wegbeheerders in Vlaanderen die onder het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vallen, nu gebruik maken van de intelligente verkeersregelapplicatie Flowtack van Royal HaskoningDHV.

Flowtack met 30 iVRI's in de gemeenten Meise en Hasselt

Inmiddels zijn de eerste uitvragen vanuit het Mobilidata programma beantwoord door de diverse aangesloten marktpartijen. Royal HaskoningDHV heeft de uitvragen van de gemeenten Meise en Hasselt gegund gekregen. Daarmee komen in één klap direct 30 slimme verkeerslichten met Flowtack op straat in België. Bij de grootste uitvraag tot nu, de 28 slimme verkeerslichten voor Hasselt, werd de offerte van Royal HaskoningDHV met maximale score positief beoordeeld door het AWV.
Bart Humblet

Dat onze offertes zo goed worden beoordeeld door het Agentschap Wegen en Verkeer binnen het Mobilidata programma is al een mooi compliment. Nu is het zaak dat wij met Flowtack de verwachtingen waar gaan maken. Het is een mooie stap voor Vlaanderen in de mobiliteitstransitie.

Bart HumbletHoofd adviesgroep duurzame mobiliteit

Verbetering verkeersveiligheid en een schonere, bereikbare en leefbare gemeente

Flowtack is de dynamische adaptieve verkeersregelapplicatie (slimme verkeerslichtensoftware) van Royal HaskoningDHV. De applicatie stemt vraag en aanbod van verkeer continu en real-time op elkaar af en zorgt voor een betere doorstroming, minder files én schonere lucht. Daarnaast verbetert Flowtack de verkeersveiligheid van kruispunten, voor alle weggebruikers. In Nederland regelt Flowtack al op verschillende plekken het verkeer, onder andere op de Rijkswaterstaat knooppunten Hooipolder en Leenderheide, maar ook in bijvoorbeeld de gemeenten Deventer, Amersfoort, Groningen en Zeist.

Ontdek Flowtack zelf!

Wilt u weten wat Flowtack voor uw gemeente kan betekenen?
Neemt u dan contact op voor een demo of lees hieronder meer over Flowtack.
Bob Randsdorp - Director Business Development Smart mobility

BobRandsdorp

Director Business Development Smart mobility

Language is changing...