10-01-2022

Royal HaskoningDHV wint De Vernufteling 2021

Royal HaskoningDHVs kleinschalige (package) Nereda installatie wint De Vernufteling 2021 en is daarmee verkozen tot meest innovatieve ingenieursproject met maatschappelijke meerwaarde.
Royal HaskoningDHV wint De Vernufteling 2021
De jury was onder de indruk van deze oplossing voor droogte die flexibiliteit brengt in de bestaande starre afvalwatersystemen. De innovatie speelt in op de toenemende behoefte in de wereld aan voldoende schoon water in droge periodes. Een van de juryleden vergeleek de Nereda package met een paperclip: “Als je het ziet, lijkt het misschien een simpel concept, maar je moet er maar opkomen.”

Kleinschalige Nereda als lokale duurzame waterbron uit afvalwater

Een groot deel van Nederland kampt steeds vaker met langdurige droogteperioden. Tegelijkertijd bemoeilijkt de steeds extremere neerslag het vasthouden van regenwater. Dit leidt tot conflicten in de aanspraak op schaars grondwater tussen burgers, boeren en natuur en tot miljarden jaarlijkse maatschappelijke kosten.


Waterschapsbedrijf Limburg (WBL), advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en SBE Piping Machine Apparatenbouw hebben een concept gerealiseerd waarbij een kleinschalige (package) Nereda installatie als lokale waterbron wordt ingezet om droogte te bestrijden. Door lokaal een gevraagd debiet uit een bestaande centrale riolering te tappen en te zuiveren tot een gewenste kwaliteit wordt een duurzame waterbron geproduceerd. Deze zuiveringstechnologie - ontwikkeld door de TU Delft en Royal HaskoningDHV - is internationaal erkend vanwege zijn compactheid, lage energie- en chemicaliënverbruik, uitstekende zuiveringsprestaties en betrouwbare effluentkwaliteit.

Publieksprijs

De vier projecten hieronder van Royal HaskoningDHV deden mee voor de publieksprijs. De kleinschalige (package) Nereda installatie eindigde voor deze prijs op een mooie derde plaats.
Royal HaskoningDHV wint De Vernufteling 2021

Reinier de Graaf Gasthuis

Voor de uitbreiding van de operatiekamers had het Reinier de Graaf Gasthuis beperkt ruimte beschikbaar, daarom worden de nieuwe OKs bovenop de naastgelegen parkeergarage gebouwd. Dankzij de innovatieve combinatie van trillings- en probabilistische analyses door Royal HaskoningDHV, kunnen precisie-operaties ongehinderd plaatsvinden terwijl in de verdiepingen eronder drukke parkeerbewegingen plaatsvinden.

VOLT

Door de opkomst van elektrisch rijden is er een gigantische behoefte aan laadinfrastructuur VOLT, een slimme oplossing van Royal HaskoningDHV, maakt samen met alle belanghebbenden hiervoor een toekomstbestendig plan. Wat VOLT uniek maakt is de combinatie van al die relevante data tot een volledig locatieplan tot op straatniveau nauwkeurig.

Royal HaskoningDHV wint De Vernufteling 2021
Royal HaskoningDHV wint De Vernufteling 2021

La Paz Water Efficiency & Early Warning smart tool

Door waterdroogte zijn in 2016 2,3 miljoen inwoners van La Paz aangewezen om water op te halen bij tankwagens. Royal HaskoningDHV komt met een softwaretoepassing die online data en het hydrologische model gebruikt om scenario’s door te rekenen. Hiermee wordt het waterbedrijf geadviseerd hoe zij waterbronnen het beste kunnen inzetten.

Kleinschalige (package) Nereda installatie

Kijk helemaal hierboven voor een uitleg van deze oplossing.

Royal HaskoningDHV wint De Vernufteling 2021
Persvragen  - Neem contact op met ons Media team

Persvragen

Neem contact op met ons Media team

Language is changing...