21-01-2022

Sjoerd Kerstens finalist voor de Prins Friso Ingenieursprijs

Sjoerd Kerstens, waterexpert, is finalist voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2022. De Prins Friso Ingenieursprijs geldt als de meest prestigieuze ingenieursprijs van Nederland. De prijs is bedoeld voor een ingenieur die zich onderscheidt op het gebied van innovatie, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De prijs wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt.
Sjoerd op de vraag hij wil bereiken met de titel Ingenieur van het Jaar: “Wat mij drijft is dat iedere ingenieur van vandaag moet bedenken wat de uitdagingen zijn van morgen en daarop moet anticiperen: uitdagingen zoals klimaatverandering, de stikstofcrisis en gebrek aan schoon water voor mens en natuur. Ik kies er sinds het begin van mijn loopbaan voor om mogelijkheden onder de aandacht te brengen. Waar doorgaans afvalwater als een probleem wordt gezien, zie ik het juist als een mogelijkheid om positieve impact te realiseren. Afvalwater bestaat immers voor meer dan 99% uit kraakhelder water dat verrijkt is met allerlei bruikbare stoffen. Door deze te relateren aan de behoeftes van morgen in plaats van de problemen van vandaag, wordt afvalwater een grondstof die bijdraagt aan een duurzame toekomst. Dit vertaal ik naar concrete toepassingen in de hedendaagse praktijk. Deze visie gaat niet alleen op voor mijn eigen (water)vakgebied.”
Sjoerd Kerstens finalist voor de Prins Friso Ingenieursprijs

De winnaar wordt woensdag 16 maart bekendgemaakt op de Dag van de Ingenieur. Naast de jury mag ook het publiek zijn voorkeur uitspreken. De stembussen zijn van 15 februari tot 15 maart geopend.


Persvragen  - Neem contact op met ons Media team

Persvragen

Neem contact op met ons Media team

Language is changing...