23-06-2022

Start renovatie Royal HaskoningDHVs toekomstige vestiging TU Delft Campus

Op 16 mei is de daadwerkelijke herontwikkeling van onze nieuwe vestiging in Delft gestart. Het monumentale faculteitsgebouw van Mijnbouw kochten wij eind 2021 van de TU Delft. Het pand uit 1912 wordt, met behoud van het monumentale karakter, duurzaam gemoderniseerd. Hier gaan zo'n 800 collega’s van onze huidige vestigingen in Den Haag en Rotterdam zich in 2024 vestigen.
Mijnbouw gebouw in Delft
Onze experts werken samen met de architecten van Braaksma & Roos en SPIE Worksphere om het voormalig faculteitsgebouw een tweede leven te geven als kantoor. Het gebouw wordt het eerste Paris Proof Rijksmonument: gasloos en met een sterk gereduceerd energieverbruik.

Het aanzicht en de constructie blijven intact om het karakter van het gebouw te behouden. Mede door het overkappen van de atria ontstaat een moderne, inspirerende werkomgeving, gericht op ontmoeten en samenwerking met klanten en studenten. Royal HaskoningDHV CEO Erik Oostwegel: “Als een van de toonaangevende locaties voor R&D en kennisontwikkeling in Europa en broeinest van jong talent, is de TU Delft Campus de ideale omgeving om ons te vestigen. Het ondersteunt onze ambitie om samen te werken aan innovaties die de wereld een beetje beter maken.”

De gemeente Delft heeft begin mei de benodigde vergunningen afgegeven voor de herontwikkeling en de TU Delft heeft het pand in diezelfde periode aan ons overgedragen. Samen met SPIE Worksphere, de uitvoerder, kunnen we daarom volgens planning starten met de uitvoeringswerkzaamheden.

Als een van de toonaangevende locaties voor R&D en kennisontwikkeling in Europa en broeinest van jong talent, is de TU Delft Campus de ideale omgeving om ons te vestigen.

Erik OostwegelRoyal HaskoningDHV CEO
Marie-Christine van 't Hullenaar - Press Officer

Marie-Christinevan 't Hullenaar

Press Officer

Language is changing...