11-07-2023

Overijssel krijgt intelligente verkeerslichten met Flowtack

De Provincie Overijssel heeft onlangs besloten om Flowtack, de intelligente verkeerslichtensoftware van Royal HaskoningDHV, aan te schaffen. 11 verkeerslichten, verspreid over de provincie, zullen met Flowtack worden uitgerust. Het doel? De leefbaarheid verbeteren en de bereikbaarheid vergroten.
Flowtack Overijssel - H

De voordelen

Flowtack is een verkeersregelapplicatie die gebruik maakt van real-time data om verkeerslichten efficiënter te regelen. Door de verkeersstroom real-time in kaart te brengen en te voorspellen, berekent Flowtack elke seconde wat de meest efficiënte manier is om het kruispunt te regelen, op basis van het mobiliteitsbeleid van de provincie. Dit heeft niet alleen als resultaat dat reistijden worden verkort, maar ook dat verkeersopstoppingen verminderen en de verkeersveiligheid toeneemt.

Succes Flowtack bewezen

Flowtack heeft zijn succes al bewezen in andere steden en provincies in Nederland. Implementaties in onder andere Provincie Zeeland, Provincie Utrecht, Venlo en Deventer hebben aangetoond dat deze technologie aanzienlijke verbeteringen biedt op het gebied van leefbaarheid en bereikbaarheid. Dankzij de ervaringen en optimalisaties van deze projecten kan Flowtack nu nog effectiever worden ingezet in de Provincie Overijssel.

De provincie Overijssel heeft hoge verwachtingen van Flowtack voor de 11 intelligente verkeerslichten (iVRI). De leefbaarheid, verkeersveiligheid en doorstroming op de desbetreffende kruispunten zal daarmee aanmerkelijk verbeteren.

De heer Puck van Liere Technisch Adviseur, Provincie Overijssel

Flowtack in Overijssel

De implementatie van Flowtack op de 11 intelligente verkeerslichten (iVRI) in provincie Overijssel is een belangrijke stap om de verkeerssituatie in de provincie te verbeteren. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en real-time data-analyse zal Flowtack de verkeerslichten beter op elkaar afstemmen. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer, zodat niet alleen reistijden korter zijn, maar zodat ook de CO2-uitstoot vermindert en de verkeersveiligheid verbetert. Het effect? Een aangenamere leefomgeving voor de inwoners van provincie Overijssel.

Bob Randsdorp - Director Business Development Smart mobility

BobRandsdorp

Director Business Development Smart mobility

Language is changing...